17/06/2021

Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη: Απομακρύνουν πραξικοπηματικά Έλληνες δημοσιογράφους και αφήνουν μόνο τούρκους!

Ντροπιαστικά γεγονότα εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Φραγκάκη, μιλάμε για την ελληνική Θράκη, κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής – κατά τα άλλα – επισκέψεις του τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Κατά την επίσκεψή του τούρκου υπουργού στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής, προσέξτε, μιλάμε για ένα ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο λειτουργεί εντός της ελληνικής επικράτειας, απαγορεύτηκε η είσοδος στους έλληνες δημοσιογράφους, ενώ επέτρεψαν την είσοδο μόνο στους τούρκους!

Το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο για την Ελλάδα. Δεν έχει ξανασυμβεί. Συνιστά πρόκληση κατά του ίδιου του πολιτεύματος.

Δείχνει όμως και το ολέθριο λάθος της κυβέρνησης να επιτρέψει στον τούρκο υπουργό εξωτερικών να επισκεφθεί πρώτα την Θράκη, πριν τις συναντήσεις του με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με το καλημέρα ο τούρκος έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα!

Δυστυχώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση άφησε ελεύθερο τον τούρκο υπουργό να προβεί σε ασύλληπτες προκλήσεις, πράγμα που δεν είχε κάνει ούτε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις δύο φορές που είχε επισκεφθεί την περιοχή. Μία ως πρωθυπουργός επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και μία ως πρόεδρος, όταν στην Ελλάδα πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Και στις δύο περιπτώσεις τότε, οι τότε κυβερνήσεις, απαίτησαν από τον Ερντογάν να υπάρξει πρώτα η συνάντηση στην Αθήνα και μετά να πάει στην Θράκη. Όπως και έγινε. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ερντογάν δεν τόλμησε να αναφέρει τον όρο «τουρκική μειονότητα».

Διότι και στις δύο περιπτώσεις όπως γνωρίζει το Ολυμπία, η ελληνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει τον Ερντογάν πως εάν έκανε οποιαδήποτε αναφορά, θα ήταν πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ελλάδα.

Ειδικά την δεύτερη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με το που πάτησε το πόδι του ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο, τον κατακεραύνωσε όχι για κάποια δήλωση που εντός Ελλάδας, αλλά για την συνέντευξη που είχε δώσει τότε στον Αλέξη Παπαχελά πριν την επίσκεψη του, και στην οποία προσπάθησε να εγείρει θέμα για την συνθήκη της Λωζάνης!

Τι συμβαίνει σήμερα στην Θράκη

Αδιανόητα γεγονότα με ρατσιστικό διαχωρισμό δημοσιογράφων ανάλογα την εθνικότητα τους και απομάκρυνση των Ελλήνων δημοσιογράφων από το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής!

Μιλάμε για τρομακτικές καταστάσεις, όπου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να βρίσκονται σε ένα ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, εντός του ελληνικού κράτους.

Εκθειάζει ο Τσαβούσογλου τον ψευτομουφτή υποστηρικτή της Τζιχάντ, για την ενότητα της “τουρκικής μειονότητας” !

Μετά το τουρκικό προξενείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγε στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, Τζελάλ Μπαγιάρ. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στους Έλληνες δημοσιογράφους. Όπως αναφέρει το xronos.gr, τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επετράπη κανονικά η είσοδος. Την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω.

Αποθέωσε τον Τζιχάντιστή ψευδομουφτή, μιλώντας πάλι για τουρκική μειονότητα!

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση και περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Πληροφορίες: xronos.gr

Δείτε πως παρουσιάζει τα γεγονότα ο Κοσμάς Καραΐσκος, ο οποίος τα έζησε προσωπικά:

Πριν από 1,5 ώρα βρισκόμoυν έξω από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής αναμένοντας την άφιξη Τσαβούσογλου εκεί. Εκεί βρισκόταν δεκάδες ακόμη δημοσιογράφοι και φυσικά ισχυρή αστυνομική δύναμη. Εισερχόμενος στην οδό Ιώνων διέκρινα γνωστό μου αστυνομικό να πιάνει το κινητό του μόλις με είδε, αλλά σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν και τυχαίο…

Ενώ περίμενα έξω από το προξενείο μαζί με όλο τον κόσμο, ήρθαν δύο “κύριοι με τσάντακια στην μέση” ακριβώς δίπλα μου. Μπορεί και αυτό τυχαίο…

Μετά όμως από λίγο ήρθε ένας αστυνομικός ο οποίος ευγενικά μου ζήτησε ταυτότητα και με πήγε παραπέρα σε έναν ανώτερο ο οποίος χωρίς καν ένα “Γεια σας” μου είπε “Εσύ ποιος είσαι ;” . Εννοείται πως του απάντησα με την ίδια ακριβώς ερώτηση…οπότε έτσι έμαθα πως ήταν ένας ταξίαρχος από την Θεσσαλονίκη, που με ρώτησε τον λόγο της παρουσίας μου εκεί. Του εξήγησα πως ήθελα καλύψω δημοσιογραφικά την άφιξη Τσαβούσογλου, πως εργάζομαι σε τηλεοπτικό κανάλι και πως δεν είχα καμία πρόθεση διαμαρτυρίας, αλλά εκείνος ήθελε να απομακρυνθώ.

Με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο τσαβούσογλου…μίλησε για συναντήσεις με μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη…!!!

Τέλος πάντων επειδή η παρουσία μου, τους προκαλούσε ανησυχία και επειδή αντιλαμβάνομαι την ταλαιπωρία τους, έφυγα μόνος μου.

Αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει

Διότι  είχα κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι εκεί.

Κοσμάς Καραΐσκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ