23/06/2021

Η πολιτικάντικη λαθροχειρία Χατζηδάκη με την επιθεώρηση εργασίας – Ο αληθινος λόγος που την κανει ανεξάρτητη αρχή

Απιστευτη λαθροχειρία του Κωστή Χατζηδακη που μετατρέπει την επιθεώρηση εργασίας σε ανεξάρτητη αρχή με την Ελλάδα να γίνεται η πρώτη χώρα στην ΕΕ όπου το κράτος απεμπολεί την υποχρέωση της προστασίας του εργατικού δυναμικού της και εκχωρεί την βασική αυτή υποχρέωση του σε μία ανεξάρτητη αρχή, για μικροκομματικούς λόγους.

Μια ακόμη ανεξάρτητη αρχή για να την προσθέσουμε σε έναν ιλιγγιώδη αριθμό ανεξάρτητων αρχών που υπάρχουν στην Ελλάδα, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ως μοναδικό στόχο το βόλεμα κομματικών ημετέρων.

Με το κόλπο αυτο η δυσαρέσκεια των πολιτών, των εργαζομένων από τους πλημμελείς ελέγχους στα εργασιακά, δεν θα βαρύνει τον εκάστοτε υπουργό, αλλά μία ανεξάρτητη αρχή. Μιλάμε για κορυφαίο ορισμό του πολιτικαντισμού, που παράλληλα συνιστά και ευθεία παραβίαση του άρθρου 22, παρ. 1 του Συντάγματος.

Μαλιστα επειδή ακόμη δεν το εχει συνειδητοποιεί ούτε η  αντιπολίτευση για να το στηλιτεύσει, ελπίζουμε τουλάχιστον να το κάνουν οι δικαστές.

Αρθρο 22: (Προστασία της εργασίας)

1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

Και να πούμε στον κύριο Χατζηδάκη ότι το Σύνταγμα προβλέπει τη δημιουργία συγκεκριμένων ανεξάρτητων αρχών, για σοβαρά θέματα (5 τον αριθμό) και όχι φυσικά την συγκεκριμένη που συνιστά αντισυνταγματικό εφεύρημα του, προσφοράς τους αδίστακτους εργοδότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ