Είχαν εκτροχιάσει την οικονομία πριν την πανδημία! Σεισμός από την αποκάλυψη της ΕΛΣΤΑΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ολυμπία αλλά και διεθνείς οργανισμοί είχαν τεκμηριώσει ότι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2019. Πολύ πριν την έναρξη της πανδημίας δηλαδή. Οι στόχοι του οικονομικού επιτελείου όχι μόνο δεν είχαν προσεγγιστεί από την πραγματικότητα, αλλά απείχαν παρασάγγας ακόμα και από τα αντίστοιχα μεγέθη των περασμένων ετών.
Τα νέα, αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 λοιπόν, αποκαλύπτουν μία άβολη πραγματικότητα για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία και πλέον παγιωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχαμε τελικά ύφεση 0,5% και όχι αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%, όπως επικαλείτο η κυβέρνηση.

Αυτό το αδιαμφισβήτητο στοιχείο λοιπόν το γνώριζε και η κυβέρνηση. Δεν το γνωρίζαμε μόνο εμείς και οι ξένοι. Το γεγονός αυτό πιθανόν να εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο πάρθηκαν τα άχρηστα – όπως αποδείχτηκε – μέτρα καθολικής απαγόρευσης την άνοιξη του 2020, όταν η Ελλάδα πρακτικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με την πανδημία. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση βρήκαν ευκαιρία να βάλει κάτω από το χαλί των σκληρών μέτρων την παταγώδη αποτυχία της, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε.

Όλα τα άλλα, είναι παραμύθια από επικίνδυνους πολιτικούς σε ανόητους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ