Με σκονάκι απο το Μαξίμου ο Τασουλας, φίμωσε τον Τσιπρα (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες ντροπής για την ελληνική βουλη με τον Κώστα Τασουλα να φιμώνει τον Αλέξη Τσιπρα για να μην πει την αλήθεια για τα δάνεια της ΝΔ.

Την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσίπρας, στον πρόεδρο της Βουλής δόθηκε σημείωμα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε άμεσα. Ο Τσίπρας έλεγε εκείνη την στιγμή πως:

«γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής δεν είμαι εγώ αλλά ο πρωθυπουργός, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία και ιδιαίτερα την καθιερωμένη “Ώρα του Πρωθυπουργού”. Πριν επιχειρήσετε να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο ναό της Δημοκρατίας … και αφήστε τα “σκονάκια”, δεν χρειάζεται σκονάκια ο κ. πρόεδρος (σ.τ.σ. εκείνη τη στιγμή κάποιος μετέφερε σημείωμα στον κ. Τασούλα), είναι ικανότατος. Μην επιχειρήσετε όπως η παράταξή σας τα δύο αυτά χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα καταφέρετε να φιμώσετε τη φωνή μας στο ναό της Δημοκρατίας. Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων ως πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων, όχι πρόεδρος που δέχεται σκονάκια για το τι θα πει στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Ποιο άρθρο της Βουλής που απαγορεύει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος ΚΟ; Από το 1974 και μετά εφαρμόζεται κατ’ αναλογία η διάταξη του 97.4 που ορίζει ότι πρόεδροι ΚΟ, πρώην πρόεδροι Βουλής, πρώην πρωθυπουργοί, έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο και να ακουστούν όποτε το ζητήσουν.

Μιλάτε για διαδικασία που θέλουμε να θεσπίσουμε εν είδει παραστάσεως. Δεν είναι “παράσταση” η κοινοβουλευτική διαδικασία. Την απαξιώνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αυτοί πρέπει να έχουν την ευθύνη της απαξίωσης, όχι εμείς που είμαστε εδώ να εκφράσουμε επιχειρήματα και να αντιπαραθέσουμε πολιτικό λόγο. Σας καλώ να μην υποπέσετε σε αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα. Έχετε κι εσείς ευθύνες ως πρόεδρος της Βουλής, για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική Ιστορία, να φιμώσετε επί της ουσίας την δυνατότητα να ακουστεί ο λόγος, τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σας ζητώ να μου δώσετε το λόγο, για 15 λεπτά.

Πέραν του ζητήματος της διαδικασίας, υπάρχει μείζον ζήτημα, είναι θεμελιακό πρόβλημα για την λειτουργία του πολιτεύματος και της Δημοκρατίας το φαινόμενο της υπερχρέωσης πολιτικών κομμάτων σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Σας ζητώ να μου δώσετε το λόγο, ειδάλλως να αιτιολογήσετε με βάση ποιο άρθρο του Κανονισμού μου το στερείτε. Σας παρακαλώ να μην υποπέσετε στο παράπτωμα να παριστάνετε τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ έχετε και την έγκριση, κατά την εκλογή σας, της μεγάλης μερίδας της πλειοψηφίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σταθείτε στο βήμα ως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, όχι της ΝΔ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ