Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Η ανθελληνική Γερμανία του χθες και του σημερα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Βενετσάνος: Είδε και αποείδε ο Ρωμιός

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΤελικά με τα έτσι και τα...

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Άλλα στα λόγια, άλλα στα χαρτιά για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων!

Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του...

Tραπεζική ασυδοσία και ώρα ευθυνών για τον Άρειο Πάγο

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΗ προκλητική προαναγγελία της Τράπεζας της...

Γιώργος Βενετσάνος: Ζωή και αξιοπρέπεια πίσω

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΟ ελληνικός λαός είναι καλός, φιλότιμος,...

Πλειστηριασμοί, Κατασχέσεις και Πρώτη Κατοικία

του  Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Η λύση είναι μία πλέον. Η Κύρια...

Γιώργος Βενετσάνος: Πολιτικά 2500 ετών

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΈχουμε μια ιστορία που όχι μόνο...

Ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος: Αντί-Σταυροφορίες, Ημισεληνοφοροες

Εισαγωγικά, επιγραμματικά, οι διεθνείς σχέσεις μοιάζουν με σεισμογενείς περιοχές...

Αλωνίζουν οι Τ/Κ μέσα στο σπίτι μας, μας συκοφαντούν και εμείς τους ανεχόμαστε

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ...

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Πράκτορες της Τουρκίας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ γραπτά, τηλεοπτικά ή και...

Καταγράψτε τη νέα… «ανθολογία» Κασουλίδη!

Να θυμίσουμε με τι μας φοβέριζε τότε ο Ιωάννης...

Τουρκία: Η μάστιγα της ανθρωπότητας

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι υπάρχουν και καλύτεροι Τούρκοι πολιτικοί...

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στις 10 Ιουνίου του 1944 ο 26χρονος τότε Φριτς Λάουτενμπαχ, λοχαγός των SS του 2ου λόχου του 1ου τάγματος του 7ου τεθωρακισμένου συντάγματος της αστυνομίας SS, έλαβε διαταγή να μετακινήσει το λόχο του από τη Λειβαδιά προς τα χωριά Δίστομο, Στείρι και Κυριάκι με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών στη δυτική πλευρά του Ελικώνα. Σα δόλωμα οι Γερμανοί είχαν δύο επιταγμένα Ελληνικά φορτηγά γεμάτα με άνδρες των SS μεταμφιεσμένους σε χωρικούς, που προπορεύονταν της κύριας φάλαγγας. Ταυτόχρονα ο 10ος και 11ος λόχος του 3ου τάγματος από την Άμφισσα κατευθύνονταν προς το Δίστομο για να συναντήσουν το 2ο λόχο. Οι τρεις λόχοι συναντήθηκαν χωρίς να έχουν εντοπίσει αντάρτες εκτός από 18 παιδιά που κρύβονταν σε γύρω στάνες. Έξι από τα παιδιά που προσπάθησαν να δραπετεύσουν εκτελέστηκαν. Οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους χωρικούς έμαθαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ο 2ος λόχος κατευθύνθηκε προς τα εκεί και στη θέση Λιθαράκι, περιοχή του Στειρίου, έπεσε σε ενέδρα ανταρτών του 11ου λόχου του 3ου τάγματος του 34ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. Η μάχη του Στειρίου ήταν σκληρή και κράτησε περίπου μέχρι τις δύο το μεσημέρι αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε οπισθοχώρηση.
Αν και από το χωριό Δίστομο τα Γερμανικά στρατεύματα δε δέχθηκαν κάποια πρόκληση (παρόλο που μεταπολεμικά το ισχυρίστηκαν οι Γερμανοί κατηγορούμενοι της σφαγής), για λόγους αντεκδίκησης ο 2ος λόχος του 8ου Συντάγματος της 4ης Αστυνομικής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Γρεναδιέρων των Ες Ες άρχισε τη σφαγή όσων κατοίκων έβρισκαν στο χωριό. Η μανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε δεν ξεχώριζαν από το μακελειό ούτε τα γυναικόπαιδα ούτε τους ηλικιωμένους. Τον ιερέα του χωριού τον αποκεφάλισαν, βρέφη εκτελέστηκαν και γυναίκες βιάστηκαν πριν θανατωθούν. Η σφαγή σταμάτησε μόνον όταν νύχτωσε και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Λειβαδιά, αφού πρώτα έκαψαν τα σπίτια του χωριού (από την ηλεκτρονική Βικιπαίδεια)!
Η παραπάνω ιστορική αναφορά είναι μια ελάχιστη καταγραφή των αμέτρητων θηριωδιών που διέπραξε η Γερμανία κατά της Πατρίδος μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου σύμμαχο είχε την Τουρκία!
Έτσι ποτέ μέχρι σήμερα η Γερμανία δεν ξέχασε, πως υπαίτια των καταστροφικών συνεπειών της κατά το τέλος του Β΄ Π.Π., ήταν η Ελλάδα!
Όπως επίσης δεν ξέχασε η Γερμανία, ότι από τα ελάχιστα κράτη που συμμάχησαν με την Χιτλερική Γερμανία ήταν η Τουρκία!
Αυτοί που ξέχασαν ήταν οι Συμμαχικές Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα! Φρόντισαν λοιπόν και ανοικοδόμησαν την καταστραμμένη Γερμανία, για να μπορεί σήμερα να διαφεντεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο!
Οι Γερμανοί ποτέ δεν ζήτησαν από την Ελλάδα ειλικρινή συγνώμη και αρνούνται πεισματικά να προβούν στις κατοχικές αποζημιώσεις!

Υποκινητές της επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της Ελλάδος είναι οι Γερμανοί…

Η σημερινή Γερμανία εκφράζει το ίδιο μίσος με εκείνο των γερμανικών SS του Χίτλερ προς την Ελλάδα! Όπως εκφράζει την ίδια λατρεία υπέρ της Τουρκίας!
Η Γερμανία της Ανατολικογερμανίδας Άγκελα Μέρκελ επιβάλλει σε τρεις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ (Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021) την μη λήψη οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ένεκα της επιθετικής απρόκλητης επίθεσης κατά της Ελλάδος στον Έβρο (Μάρτιο 2020) και στο Αιγαίο Πέλαγος (το περασμένο καλοκαίρι), αλλά και στην Κύπρο! Δυο κράτη μέλη της ΕΕ, που η Γερμανία τα βλέπει ως εχθρούς, αφού είναι εχθροί της αγαπημένης της Τουρκίας!
Έτσι μην αμφιβάλλει κανείς, ότι την ίδια κατάληξη περί επιβολής οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα έχει και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 24/25 Ιουνίου 2021!
Όταν η Τουρκία δεν έχει σταματήσει λεπτό να προκαλεί – απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο! Αφού οι Τούρκοι είναι τόσο θρασύτατοι (δικαίωμα που αντλούν κυρίως από την ολόθερμη υποστήριξη της Γερμανίας), που ανακοινώνουν ως έναρξη νέων ερευνών τους στο Αιγαίο (Navtex), την ημέρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντούσε στην Αθήνα τον ομόλογό του Νίκο Δένδια! Και ο δικός μας ΥΠΕΞ τον υποδέχτηκε με αγκαλίτσες και φιλάκια, ακυρώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό και τις προσδοκίες που γέννησε στον ελληνικό λαό η επική του διπλωματική νίκη στην Άγκυρα! Αφήνοντας αναπάντητη την νέα πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μας είπε κατάμουτρα για άλλη μια φορά:
«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους…»!
Επίσης δυο μέρες πιο μπροστά, δηλαδή στις 29 Μαΐου, την ίδια ημέρα της Αλώσεως της Πόλεώς μας Κωνσταντινούπολης το 1453, ο προκλητικός ισλαμοφασίστας Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ανάγνωσε αποσπάσματα του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά και εκτός αυτής προέβη σε φιέστα για την εκπόρθηση της Πόλεως, όπως άλλωστε συνηθίζει όλα τα χρόνια!

Νέα γερμανική πρόκληση κατά της Ελλάδος…

Η Άγκελα Μέρκελ, όπως πολλάκις έχω γράψει, πριν από την δηλωμένη απόφασή της για αποχώρησή της από την πολιτική τον προσεχή Σεπτέμβριο (εκλογές στην Γερμανία), θέλει να κλείσει τα παρακάτω ζητήματα:
Ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την τουρκική ατζέντα, συζήτησης δηλαδή εφ΄ όλης της ύλης κι όχι αυτό που απαιτούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να ένα και μόνο ζήτημα, ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα!
Αποστρατικοποίηση των νησιών μας του Αιγαίου Πελάγους!
Τις παραπάνω πληροφορίες μου, εκτιμήσεις μου, ενισχύει καθημερινά η συνεχιζόμενη ανθελληνική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης!
Αφού προ ολίγων ημερών, εντελώς ξεδιάντροπα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας απαίτησε την κατάργηση του δικαιώματος βέτο για θέματα εξωτερικής πολιτικής των μελών – κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!
Αυτή η ανθελληνική πρόταση είναι άκρως επικίνδυνη μόνο για την Ελλάδα, αφού η Ελλάς έχει γείτονά της την Τουρκία, που εποφθαλμιά εδάφη της, κατοχυρωμένα από Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο!
Τι ισχυρίστηκε λοιπόν ο ανθέλληνας Γερμανός ΥΠΕΞ;
«Πρέπει να καταργηθεί το δικαίωμα των μεμονωμένων κρατών – μελών της Ε.Ε. να “αρνούνται αποφάσεις”!
Αυτή η νέα προκλητική γερμανική απόφαση καταδεικνύει μεγαλοπρεπώς τα σχέδια της Γερμανίας, η οποία θέλει να παραδώσει την Ανατολική Μεσόγειο και τον ορυκτό της πλούτο στην Τουρκία!

Ας απαγκιστρωθούμε από τα δεσμά της Γερμανίας…

Αλλά το Βερολίνο δεν σταμάτησε εκεί! Ως γνωστόν στις 23 Ιουνίου θα φιλοξενήσει τη δεύτερη διάσκεψη για την ειρήνη στη Λιβύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ – ο οποίος δεν σέβεται τον εαυτό του, όταν τα ψηφίσματά του για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου, ως αποτέλεσμα της εισβολής του “Αττίλα” επί δεκαετίες καταπατούνται από την Τουρκία – και για πρώτη φορά θα συμμετέχει σε αυτήν την διάσκεψη η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης!
Ωστόσο, θα είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάς αγνοείται επιδεικτικά και δεν προσκαλείται σε αυτήν την Διάσκεψη!
Αυτή η νέα πρόκληση της Γερμανίας δεν μπορούσε παρά να εκνευρίσει τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, που δήλωσε:
«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση για τη Λιβύη»!
Και η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας:
«Η βάση για τη δεύτερη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, είναι όσοι συμμετείχαν στην διάσκεψη του Ιανουαρίου 2020 να συμμετέχουν και στην δεύτερη. Κάθε διάσκεψη χρειάζεται βάση συμμετεχόντων και ένα κύκλο ο οποίος θα εγγυάται καλά αποτελέσματα…»!
Δηλαδή η Άγκελα Μέρκελ, η αμετανόητη Ανατολικογερμανίδα Καγκελάριος, παρά τις διπλωματικές πιέσεις της Ελλάδος για το ατόπημά της, στην πρώτη απαράδεκτη μη κλήση της Ελλάδος, επιμένει να προκαλεί ανερυθρίαστα! Λέγοντας κατάμουτρα στην Ελλάδα, ότι η Ελλάς δεν μπορεί να εγγυηθεί καλά αποτελέσματα! Αφού το συμφέρον της Γερμανίας στη Λιβύη συνάδει με το συμφέρον της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή!
Ωστόσο το κορυφαίο ζήτημα είναι, αν τελικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιληφθεί, πως η Γερμανία δεν είναι φίλη χώρα για την Ελλάδα και προσερχόμενος στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24/25 Ιουνίου θα αποφασίσει να χτυπήσει δυνατά το χέρι του στο τραπέζι!
Ας απαγκιστρωθεί τέλος πάντων “από τα φουστάνια” (που δεν φοράει ποτέ) της Άγκελα Μέρκελ, και ας καταλάβει, πως η μόνη μεγάλη φιλική χώρα για την Ελλάδα είναι η Γαλλία!
Εάν δεν καταλάβει τα παραπάνω, δυστυχώς ο ελληνισμός οδηγείται σε μεγαλοπρεπείς ήττες!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Άκης Τσελέντης ισοπεδώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ξεσπά στο διαδίκτυο ο Αλης Τσελέντης, ο γνωστός σεισμολόγος...

Σάλος με την ηχηρή απάντηση της Καίτης Γαρμπή πριν λίγο σε αήθη δημοσιεύματα

Η Καίτη Γαρμπη ξεσπά και απαντά σε δημοσιεύματα που υπήρξαν εναντίον της

Σάλος με τον Μακη Τριανταφυλλοπουλο στην Δίκη στο Open: Ρωτήστε πόσοι Αθάνατοι πληρώθηκαν για να...

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην εκπομπή...

Επιτροπή Θεσμών: Θερμό επεισόδιο Πολάκη – Δημητριάδη!

Τον Παναγιώτη Κοντολέοντα «έδειξε» ο Γρηγόρης Δημητριάδης για τις...

Αμύθητη αρχαιολογική ανακάλυψη: Η πιο παλιά εκδοχή της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια μας

  Με τόσο πλούσιο ιστορικό παρελθόν και «βιογραφικό» που ξεκίνησε...

Ίδρυμα κολαστήριο το ΠΑΑΠΑΘ που διοικούσε η εκλεκτή του Μητσοτακη

Σοκαρουν οι καταγγελίες φωτιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων...

H Δημοσκόπηση με τις μεγάλες εκπλήξεις: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙZΑ – Κόκκινες κάρτες στα...

Στις 5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...