Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Ενώ τα Σκόπια προκαλούν στο EURO 2020 ο Μπάιντεν με διάταγμα επιβάλει κυρώσεις σε όσους αμφισβητούν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοταχώς για παγκόσμιο πόλεμο – αίτημα στο ΝΑΤΟ υποβάλει ο Ζελένσκι

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σε απάντηση του διαγγέλματος Πούτιν...

Όταν ο Θάνος Τζήμερος έβριζε την Βασιλική Θάνου

O πολλάκις αποτυχών πολιτευτής μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξει τα...

1η Οκτωβρίου ημέρα ανεξαρτησίας ή εξάρτησης της Ελληνικής Κύπρου;

Επιμέλεια από Α. Αντωνά. Αποσπασματικό θλιβερό αφιέρωμα. Ξέχασες Λαέ της...

Γιώργος Βενετσανος: Προσβολή στην νοημοσύνη των Ελλήνων

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος«Πολλά τα μηνύματα που...

Συμμετοχή του ΣΑΤΑ στην κινητοποίηση της 5ης Οκτωβρίου από Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών

- Αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης....

Πάμε όντως για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Όλοι σήμερα ομιλούν περί τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Είναι αυτό...

Αερολογίες

Κώστα Δημ ΧρονόπουλουΧρόνια - και ζαμάνια –τα ίδια και...

Οι Ιρανές ηρωίδες αποκαλύπτουν και τη δική μας υποκρισία…

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με μεγίστη απορία τα συμβαίνοντα...

Επετειολογιο ΕΟΚΑ 55-59 μηνος Οκτωβρίου

3/10/1958 Σε ενέδρα στο Ακρωτήρι εφονεύθησαν τρεις Αγγλοι στρατιώτες  ...

Ο Διονύσης Παντής είχε προβλέψει «χτύπημα» στον αγωγό!

Στις 6 Σεπτεμβρίου ο γνωστός δικηγόρος Διονύσης Παντής, αναφερόμενος...

Ο Εθνάρχης και αισυμνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 27 Σεπτεμβρίου 1831)

  Ευαγγελία Κ. Λάππα 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ο Εθνάρχης, αισυμνήτης1 και «άγιος»...

Ανεξέλεγκτες ΜΚO και Επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα

Η πολυσυζητημένη HumanRights360 έχει ιδρυτή τον πρώην γενικό διευθυντή...

Ερντογάν, εσύ και η χώρα σου προκαλείτε ντροπή και αηδία στην ανθρωπότητα

Ερντογάν έφη «παρακολουθώ με «αηδία» την Ελλάδα». Σιγά ρε...

Η διαφθορά και η υποκρισία έφεραν στην εξουσία την Μελόνι και την επανάσταση γυναικών στο Ιράν

Γραφει ο Γιαννης ΝτάσκαςOι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης,των ΗΠΑ,της...

Ελληνική ρελάνς κόντρα στα σχέδια του Ερντογάν για το μεταναστευτικό

Η προκλητική ομιλία του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του...

Φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα!

Μα ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι τις φωτιές τις...

Αιδώς αχρειοι βάρβαροι εγκληματίες ανα τους αιώνες

Επιμέλεια – Έρευνα από Μαρία Ρ. Λήθη των ιδίων κακών...

Προκαλούν οι σκοπιανοί στο EURO 2020 με φανέλες που έχουν τον ήλιο της Βεργίνας.
Τα Σκόπια συμμετέχουν στο EURO 2020 σαν δήθεν «Μακεδονία»
Αμέριστη στήριξη από ΗΠΑ στα Σκόπια

Οι σκοπιανοί συνεχίζουν τις κάθε λογής προκλήσεις τους. Έτσι με το όνομα δήθεν «Μακεδονία» και τον ήλιο της Βεργίνας στις φανέλες της η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπίων εμφανίστηκε στο EURO 2020, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτά τα οποία λέγαμε από το 2018, ότι δηλαδή η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να σταματήσει τους σκοπιανούς να συνεχίσουν να καπηλεύονται το όνομα της Μακεδονίας μας και την ιστορία μας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Μπάιντεν με Διάταγμά του προγράφει όλους όσους θα τολμήσουν να εναντιωθούν στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.
Έτσι στις 8 Ιουνίου 2021 υπέγραψε Διάταγμα με το οποίο θα επιβάλει κυρώσεις σε όσα φυσικά και νομικά πρόσωπα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών προγράφοντας πλέον όχι μόνο τα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που συνεχώς αντιτίθενται στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών ζητώντας την κατάργηση της αλλά και τα πολιτικά κόμματα, τους συλλόγους και τις Παμμακεδονικές ομοσπονδίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το Διάταγμα του Μπάιντεν εκδόθηκε δυο μέρες μετά την επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία κατά των ναζί που έγινε στις 6 Ιουνίου 1944, την ώρα που στην Ελλάδα κορυφωνόταν τότε η αντίσταση του λαού μας κατά του Χίτλερ, την ώρα που οι ναζί έκαναν την σφαγή του Διστόμου, και ενώ οι σκοπιανοί ήταν τα τσιράκια της Γερμανικής Βέρμαχτ στα Βαλκάνια.
Το Διάταγμα Μπάιντεν αποτελεί συνέχεια της πάγιας πολιτικής των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια η οποία έχει ως στόχο να μειώσει στο ελάχιστο τη ρωσική επιρροή στην περιοχή τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Σημαντική επιδίωξη της πολιτικής των ΗΠΑ είναι να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο και να αντικατασταθεί αυτό εν όλω από το αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο όπως έχουμε αναλύσει σε προγενέστερα άρθρα μας.
Προεδρικά διατάγματα για κυρώσεις σε Σαντάμ Χουσείν και Καντάφι
Το Εκτελεστικό Διάταγμα (Executive Order) Μπάιντεν εκδόθηκε στις 8 Ιουνίου 2021 και εδράζεται στις σχετικές αποφάσεις των ΗΠΑ για επιβολή οικονομικών μέτρων και κυρώσεων λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Ως γνωστόν ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δικαίωμα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό έγινε από τον Αβραάμ Λίνκολν με αφορμή τον εμφύλιο στις ΗΠΑ το 1861-1864. Ακολούθησαν αρκετοί πρόεδροι των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων και ο Φράνκλιν Ρούσβελτ με αφορμή την τραπεζική κρίση το 1933. Μεταπολεμικά είχαμε κήρυξη έκτακτης ανάγκης το 1950 με αφορμή τον πόλεμο στην Κορέα, στη συνέχεια το 1970 με αφορμή την απεργία των ταχυδρομικών υπαλλήλων!!! αλλά και το 1971 λόγω πληθωρισμού.
Δεδομένου ότι η κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνήθως δημιουργούσε προστριβές ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στο κογκρέσο μιας και οι εκάστοτε πρόεδροι το είχαν παρακάνει, τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου 1976 υιοθετήθηκε σχετική νομοθεσία η National Emergencιes Act (50 U.S.C. 1601 et seq.) (NEA) που κατάργησε τις προγενέστερες κηρυχθείσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθορίζοντας ταυτόχρονα και τους ακριβείς όρους κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο μέλλον. Ο εν λόγω Νόμος αφορά 136 νομοθετικά καθορισμένες έκτακτες προεδρικές εξουσίες.
Στη βάση του εν λόγω νόμου εκδόθηκε στις 28/10/1977 ο ειδικότερος Νόμος για τις οικονομικές εξουσίες λόγω διεθνούς έκτακτης ανάγκης (International Emergency Economic Powers Act (50 U.S.C. 1701 et seq.) (IEEPA), που δίνει την εξουσία στον πρόεδρο να ρυθμίζει ζητήματα διεθνούς εμπορίου σε περίπτωση κήρυξης εθνικής κατάστασης ανάγκης προς αντιμετώπιση κάθε ασυνήθους και εξαιρετικής απειλής για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική ή την οικονομία των ΗΠΑ και η οποία απειλή πηγάζει εν όλω ή εν μέρει από το εξωτερικό.
Στη συνέχεια με βάση την International Emergency Economic Powers Act εκδόθηκαν προεδρικά Διατάγματα για επιβολή κυρώσεων αρχής γενομένης το 1979 κατά του Ιράν για το θέμα των ομήρων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, το 2001 λόγω της επίθεσης στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, το 2003 κατά του Σαντάμ Χουσείν λόγω Ιράκ, το 2008 κατά αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, το 2011 κατά του Καντάφι λόγω Λιβύης, το 2014 κατά Ρώσων αξιωματούχων λόγω της Ουκρανικής κρίσης, το 2015 κατά του Μαδούρο λόγω Βενεζουέλας, το 2019 κατά τούρκων αξιωματούχων και εταιρειών λόγω των S400, το 2020 κατά κινεζικών επιχειρήσεων κλπ.

Το Διάταγμα Μπάιντεν για τις Πρέσπες

Με βάση λοιπόν αυτή τη νομοθεσία και το ως άνω διάταγμα Μπάιντεν θα διώκονται πλέον οι Έλληνες πατριώτες που άμεσα ή έμμεσα, με πράξεις ή με πολιτική δραστηριότητα θα τολμήσουν να παρεμποδίσουν ή να απειλήσουν την εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών (section 1(α) (iii) διατάγματος).
Και που να φανταστούν άραγε οι Έλληνες πατριώτες ότι τώρα θα τους κυνηγάει και η Αμερική αν τολμήσουν να πουν κουβέντα για τα Σκόπια και τις Πρέσπες. Μεγαλύτερα προβλήματα θα έχουν βέβαια οι Έλληνες ομογενείς και κυρίως αυτοί που κατοικούν στις ΗΠΑ.
Το Εκτελεστικό Διάταγμα Μπάιντεν εκδόθηκε τροποποιώντας δύο προγενέστερα Διατάγματα που είχαν εκδοθεί το 2001 και το 2003 για τα Δυτικά Βαλκάνια από τον Τζόρτζ Μπους τον νεότερο περί επιβολής κυρώσεων σε πρόσωπα και οργανώσεις σε σχέση με την δράση τους την οποία οι ΗΠΑ δεν θεωρούσαν σύμφωνη με τα συμφέροντά τους στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στην Αλβανία. Τώρα ο Μπάιντεν τροποποιεί εν μέρει τα εν λόγω δύο διατάγματα του Μπους και για λόγους όπως λέει που έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική της Αμερικής αποφασίζει τη λήψη μέτρων εναντίον όσων άμεσα η έμμεσα με πράξεις ή με πολιτικές αντιτίθενται στην συμφωνία των Πρεσπών, στην συμφωνία της Οχρίδας και στην συμφωνία του Ντέιτον.
Τα μέτρα κατά των ως άνω προσώπων είναι εκ πρώτης όψεως οικονομικές κυρώσεις με πάγωμα όλων των πάσης φύσεως περιουσιακών τους στοιχείων, των τραπεζικών λογαριασμών τους κλπ που βρίσκονται στις ΗΠΑ ή θα εισέλθουν στις ΗΠΑ ή θα έλθουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην κατοχή οιουδήποτε πολίτη των ΗΠΑ είτε εντός είτε εκτός ΗΠΑ. (section 1(α) (iii) διατάγματος).
Επιπλέον στα εν λόγω πρόσωπα υπηκόους τρίτων χωρών που θα επιβληθούν κυρώσεις απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ
Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων είναι ευρύτατης έκτασης και καταλαμβάνει κάθε ακίνητη και κινητή περιουσία καθώς και την εκμετάλλευσή της. Ως εκ τούτου παγώνει η μεταβίβασή τους με πώληση, δωρεά, απόσυρση, εξαγωγή κλπ καθώς και η εκμετάλλευσή τους μέσω υποθήκης, ενεχυρίασης, είσπραξης ενοικίων, τόκων, μερισμάτων μετοχών και ομολόγων κλπ (section 1(α) (iii) διατάγματος).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εν λόγω διάταγμα Μπάιντεν σε σχέση με τους πολίτες των ΗΠΑ στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνονται και εκατομμύρια μέλη της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ, και τους οποίους οι αμερικανικές αρχές δεν θα ειδοποιούν καν εκ των προτέρων αλλά θα τους παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία χωρίς ειδοποίηση (section 7 διατάγματος).
Αν μελετήσει κανείς καλύτερα την παραπάνω αμερικανική νομοθεσία και το εν λόγω Διάταγμα Μπάιντεν θα δει ότι υπό όρους η όλη υπόθεση μπορεί και να ποινικοποιηθεί οπότε προβλέπονται ποινές προστίμου μέχρι και 250.000 δολάρια, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και ποινή φυλάκισης η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα ……20 χρόνια!!!

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σαλος με την ερώτηση για το δεκαχίλιαρο στο Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος του Γρηγόρη...

Απαντώντας σε μια ερώτηση για το δεκαχίλιαρο ο παιχτης κατάφερε και τις 10.000 ευρω. Η ερώτηση ήταν ποιος απεικονιζόταν στο δεκαχίλιαρο.

Η αστυνομικός που πυροβόλησε τον Eσκο: Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου

Για την στιγμή που πυροβόλησε τον 30χρονο εγκέφαλο της...

37χρονο πασίγνωστο μοντελο εντοπίστηκε νεκρή μεσα στο σπίτι της στους Αγίους Θεόδωρους

Νεκρή μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας...

Χαμός με την απάντηση του Αλέξη Τσιπρα στην Μαρια Αναστασοπούλου οταν του ειπε: Δεν ακούμε...

Συνεντευξη του Αλέξη Τσιπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδακη...

Σάλος με όσα ειπε η Ντορα Μπακογιάννη για τον Κυριακο

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε στο στούντιο του Open η Ντόρα...

Σάλος με το κράξιμο του twitter στο love island του Σκαι – Ένα τσούρμο ψώνια,...

Μαύρα χάλια με το που άρχισε το νεο παιχνίδι του Σκαι που έρχεται να αποδειξει πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα στην Ελληνική Τηλεοραση.

Αφωνο το πανελληνιο ακουγε τον Κωστα Μπακογιάννη να ουρλιάζει: ελευθερία ή θάνατος

Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών, της πόλης...

Συνελήφθη ο Πέπα, μέλος των διαβόητων ληστών με τα Καλάσνικοφ

Μαζί με τη σύντροφό του ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της...