Έκρηξη οργής απο τους εμβολιασμενους κάτω των 60 με AstraZeneca: Το αποσύρουν τωρα που εμβολιαστηκε η μισή Ελλάδα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη οργής προκαλει η απόφαση να σταματήσει το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 60 καθως ήδη ένα σημαντικό κομματι του πληθυσμού κάτω των 60 ετών εχει εμβολιαστεί με αυτο.

Τοσο καιρο εμβολιαζαν τον κόσμο με αυτο και ξαφνικά το σταματάνε αφήνοντας στον αέρα και με την αγωνία όλο αυτο τον κόσμο που ήδη το εχει κανει.

Η Επιτροπή Εμβολιασμού τώρα εισηγείται νέα δεδομένα και προτείνει να σταματήσει η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου στους κάτω των 60 στην Ελλάδα.

Η αλλαγή που έγινε άρον άρον, προβλέπει μάλιστα να αλλαχθεί το ραντεβού ακόμα και σε αυτούς που έχουν προγραμματίσει ενδεχόμενο εμβολιασμό με AstraZeneca.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναμένεται να κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα στις 18:00.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μάρκο Καβαλέρι τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους πολίτες άνω των 60 ετών, μετά από φόβους για σπάνιες περιπτώσεις αιματικών θρόμβων, κυρίως σε νέους.

Ο Καβαλέρι τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιούνται εμβόλια τύπου mRNA, όπως της Moderna και της Pfizer ενώ πρόσθεσε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να χορηγείται κατά προτίμηση στους άνω των 60. Όπως σημείωσε, το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson «παρουσιάζει λιγότερα προβλήματα από αυτό της AstraZeneca» ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως.

Χαρακτηριστική ειναι η αντίδραση του Σεραφείμ Κοτρώτσου, που δεν ειναι και η μόνη βέβαια:

Υ.Γ. Ολοι οι πολιτικοί που διαφήμισαν το εμβόλιο, έσπευσαν να το κάνουν πρώτοι οσο ήταν διαθέσιμο μόνο το εμβόλιο της Pfizer. Τυχαίο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ