Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Η Μακεδονία πέθανε, ζητώ η Македонија;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Πράκτορες της Τουρκίας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ γραπτά, τηλεοπτικά ή και...

Καταγράψτε τη νέα… «ανθολογία» Κασουλίδη!

Να θυμίσουμε με τι μας φοβέριζε τότε ο Ιωάννης...

Τουρκία: Η μάστιγα της ανθρωπότητας

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι υπάρχουν και καλύτεροι Τούρκοι πολιτικοί...

Παγκοσμιοποίηση και σύνοδος G-20 στο Μπαλί: Στο επίκεντρο Σι Τζινπίνγκ και Κίνα

Ολοκληρώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η διήμερη σύνοδος κορυφής...

Νότης Μαυρουδης: Μουντιάλ ενός άγνωστου κόσμου

Από χθες, με την έναρξη του 22ου Μουντιάλ, είναι...

Ο ασυγχώρητος Κώστας Καραμανλής

Το κείμενο που ακολουθεί εδράζεται κατά βάσιν σε ομιλία...

Φέρτε αποδείξεις: Η αισχρή πονηριά όσων θέλουν να θάψουν κάθε αποκάλυψη

Στις 11 Απριλίου 2022 ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης...

Η Τουρκία έρχεται νύχτα, διότι ειδικεύεται μόνο στις σφαγές αμάχων

Ευτυχώς για τους της τηλεθέασης λάτρεις που η τούρκικη...

Λιτότητα και περαιτέρω φτωχοποίηση

Η Πολιτική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα καλεσμένη στον Flash 99,4...

Η ταμπακιέρα

 Του Τσολάκη Πασχάλη Κάθε φορά που προκύπτουν μείζονα πολιτικά και...

Το ανεξίτηλο φως του Πολυτεχνείου

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΟι στόχοι και οι αγώνες για την...

Υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας;

Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα σας. Είμαι ο Νίκος Παπαδογιάννης και αναρωτιέμαι...

«Σωφρονιστικό Σύστημα» αφρόνων υποκριτών!

Κώστα Δημ ΧρονόπουλουΠαρά τα όσα μας λαχαίνουν, πορευόμαστε με...

Υποκλοπές: Σαρώνει μάρτυρες με απόλυτη μυστικότητα η δικαιοσύνη!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή.Απόρρητες καταθέσεις, άρσεις...

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Οι Έλληνες όντας φιλειρηνικό έθνος και κόντρα στα αισθήματα τους, έδωσαν μια ειρηνική λύση σταθεροποιώντας και βάζοντας σε διεθνείς θεσμούς το μέχρι πρότινος θνησιγενές κρατίδιο της FYROM, κλείνοντας έτσι μια υπόθεση 30 και βάλε ετών, που μας έτρωγε απίστευτο διπλωματικό κεφάλαιο και επιδιώκοντας την ειρήνη και την συνεργασία στην περιοχή μας. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν εξαιρετικά δύσκολη και αυτό γιατί πόνεσε τους πολίτες της Ελλάδος στο σύνολο τους και πιο πολύ τους κατοίκους της περιφέρειας της Μακεδονίας οι οποίοι έβλεπαν να υφαρπάζει το όνομα της περιοχής τους έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό ένα γειτονικό κρατίδιο, που η μόνη σχέση που έχει με το όνομα είναι ότι κατέχει μέρος της Ρωμαϊκής Μακεδονίας, μιας και η Αρχαία των Μακεδόνων Βασιλέων βρίσκεται κατά την μεγάλη της πλειοψηφία εντός του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Σήμερα η περιοχή της (πρώην Ρωμαϊκής Μακεδονίας) εκτείνεται ως επί το πλείστων στην επικράτεια τριών γειτονικών κρατών: στην Ελλάδα ανήκει η μισή περίπου έκταση της περιοχής όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της, στην «Βόρεια Μακεδονία» ανήκει σχεδόν το 40% της έκτασης και στη Βουλγαρία περίπου το 10% στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ. Είπαμε ότι πόνεσε τον λαό μας αλλά και τον αντίστοιχο της FYROM, στους οποίους κάποιοι ανεγκέφαλοι είχαν σερβίρει ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλέξανδρου, φτιάχνοντας έναν ιστορικό μύθο, που ουδεμία σχέση είχε με την πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ενοποιητικό στοιχείο στον λαό τους και να αποκτήσουν το ιστορικό βάθος που τους έλειπε.
Η Συμφωνία των Πρεσπών αντικατέστησε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και κατήργησε τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Република Македонија» και την προσωρινή ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – Поранешна југословенска Република Македонија», και στα αγγλικά «Former Yugoslav Republic of Macedonia – FYROM», μετονομάζοντας και αναγνωρίζοντας καθολικά τη χώρα ως «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Република Северна Македонија». Οι Πρέσπες έβαλαν αρκετά πράγματα στην θέση τους, ένα από αυτά ήταν ότι ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαιότητα. Η συγκεκριμένη Συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποια άλλη συμφωνία ή συνθήκη και δεν μπορεί να ανακληθεί. Οι διατάξεις της είναι νομικά δεσμευτικές και για τα δύο μέρη από άποψη Διεθνούς Δικαίου και θα παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστων.
Τι κάνεις όμως όταν η μια πλευρά σέβεται απόλυτα τους όρους της Συμφωνίας και η άλλη πλευρά εξακολουθεί να καταφεύγει σε γελοιότητες όπως αυτή στο Euro 2020 όπου είδαμε σε παγκόσμια μετάδοση Σκοπιανούς στις εξέδρες με πανό «Μακεδονία» και περικεφαλαίες σε στυλ Μέγας Αλέξανδρος ή όταν ο Σκοπιανός Υπουργός εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι, δηλώνει ότι: «Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση», «Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε την ποδοσφαιρική ομάδα μας να αλλάξει το όνομα στη φανέλα».
Λοιπόν είτε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ πιάνεται αδιάβαστος (σαν κάποιον δικό μας που δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο αλλά το υπέγραψε) ή το παίζει πονηρός. Να του σκαλίσουμε λοιπόν λίγο την μνήμη, η «Συμφωνία των Πρεσπών» γράφει στο άρθρο 3 παράγραφος 4 τα εξής: «τα μέρη δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν και ανέχονται οιαδήποτε πράξη ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα που στρέφονται κατά του άλλου μέρους…», επίσης στο μέρος 1 άρθρο 5 ξεκαθαρίζεται ότι: «από την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα μέρη θα χρησιμοποιούν το όνομα και τις ορολογίες του Άρθρου 1(3) σε όλους τους σχετικούς διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς Οργανισμούς, θεσμούς και fora, περιλαμβανόμενων όλων των συναντήσεων και αλληλογραφίας και σε όλες τις διμερείς σχέσεις τους με όλα τα Κράτη-Μέλη των Ηνωμένων Εθνών»
Όταν υπάρχει μια συμφωνία και προσπαθούν όχι μόνο οι πολίτες των Σκοπίων αλλά και εκπρόσωποι της κυβέρνησης της «Република Северна Македонија» να την καταπατήσουν, είναι μαθηματικός βέβαιο ότι θα γεννηθούν αντιδράσεις ακόμα και σφοδρές εντός της Ελλάδος. Στους θερμοκέφαλους και ανόητους της γειτονικής μας χώρας κάποιοι πρέπει να τους βάλουν στην θέση τους. Αυτοί λοιπόν που ασκούσαν πιέσεις στην χώρα μας (Αμερική και Γερμάνια για διαφορετικούς λογούς η κάθε μια), ας πάρουν την πρωτοβουλία να βάλουν στην θέση τους τους θερμοκέφαλους και ανόητους των Σκοπίων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραβιάζουν κατάφορα την συμφωνία, πρόσφατο περιστατικό αυτό στο Euro 2020, αλλιώς βλέπω να ξαναγυρνάμε στο σημείο μηδέν τινάζονται όλα στον αέρα και ζητάμε να πάρουν το όνομα που είχαν: Μπανόβινα του Βαρδάρη (σερβοκροατικά: Вардарска бановина, προφ. Βάρνταρσκα Μπανόβινα), ήταν μια επαρχία ή μπανόβινα του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ των ετών 1929 και 1941. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν τα Σκόπια και περιλάμβανε το έδαφος που σήμερα ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία και όχι μόνο αλλά αν έχουν όλοι τους λίγο μυαλό, καταλαβαίνουν ότι δεν συμφέρει καμία πλευρά μια τέτοια εξέλιξη.
Στις 8 Ιουνίου 2021, ο Κος Μπάιντεν πρόεδρος των ΗΠΑ, υπέγραψε Διάταγμα με το οποίο θα επιβάλει κυρώσεις σε όσα φυσικά και νομικά πρόσωπα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας Κε Πρόεδρε «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Περιμένουμε ως πολίτες της Ελλάδος όχι κάτι τρομερό, αλλά να τηρήσετε αυτά τα οποία είπατε και εμείς εδώ θα είμαστε, για να τα δούμε να μετουσιώνονται σε πράξεις προς στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων αλλά και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Република Северна Македонија που αμφισβητούν και παραβιάζουν την συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με την “προκλητική” εμφάνιση του Νίκου Ευαγγελάτου στον αέρα του Mega

Ξαφνικά χαμός στα Social Media για τον Νίκο Ευαγγελάτο που εμφανίστηκε στην εκπομπή του ιδιαίτερα "ορεξάτος" για ενημερωση. Μάλιστα σε κάποια στιγμή έδειχνε να μην χωράνε τα ρούχα του.

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δωρίζει 100 ευρώ τον μήνα για ψώνια στα σούπερ...

Με απόφαση του επικεφαλής του ομίλου Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι...

«Ντροπή σου»! Επίθεση στον Λιάγκα από παιδί που μεγάλωσε στην Κιβωτό

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό»...

Σάλος με την επίθεση Μαστοράκη σε ΑΝΤ1: Εσυ τεκνο μου που γράφτηκες μόνο για το...

Απιστευτη επίθεση του Νίκου Μαστοράκη στον ΑΝΤ1 για το...

Εύγε! Ο Γιώργος Καραμέρος έβαλε στη θέση του τον φυσιογνωμιστή Evan Γεωργουλάκη

Η απάντηση του Γιώργου Καραμέρου στον φυσιογνωμιστή των Media:"Αυτό...

Τελος εποχής για τον Γιώργο Παπανδρέου – Αποχωρει με ψηλα το κεφάλι

Ζούμε ιστορικές στιγμές με τον Γιωργο Παπανδρέου να αποχωρει...

Στο 4,6 % η διαφορά-Δημοσκόπηση του Ν. Καρδούλα που έπεσε μέσα σε όλες τις δημοσκοπήσεις...

Αποτελέσματα μη κερδοσκοπικής έρευνας Νίκου Καρδούλα για πρόθεση ψήφου...

Άρθρο – κόλαφος για την δημοσκόπηση του Mega

Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν συχνά μέσα και πολλές φορές έξω....

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...