Υποχρεωτικό το εμβόλιο στη Ρωσία από την πίσω πόρτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ ο Πούτιν παίζει τον καλό υπερασπιζόμενος δημοσίως το δικαίωμα της επιλογής , οι συνεργάτες του παίζουν τον κακό. Ο δήμαρχος Μόσχας Sergey Sobyanin υπήρξε εδώ και πολύ καιρό η φωνή για ισχυρά μέτρα δημόσιας υγείας και έχει επανειλημμένα εκφράσει την απογοήτευσή του για την κατακερματισμένη ανταπόκριση της Ρωσίας στον κορανοϊό.

«Εξαρτάται από όλους εάν εμβολιάζονται ή όχι. Αλλά είναι ένα προσωπικό θέμα μόνο εφ ‘όσον κάθεστε στο σπίτι. Όταν βγαίνετε έξω και έρχεστε σε επαφή με άλλα άτομα, είστε συνεργός της επιδημιολογικής διαδικασίας – μια αλυσίδα στον κρίκο που διαδίδει αυτόν τον επικίνδυνο ιό “, δήλωσε ξεκάθαρα ο Sobyanin.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υποστήριξε επίσης την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Σχετικά με το ζήτημα της ατομικής επιλογής έναντι της συλλογικής ευημερίας, ο Πούτιν και οι αναπληρωτές του έχουν λάβει αντίθετες θέσεις. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια διπλή προσέγγιση που έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τα επίπεδα εμβολιασμού με ένα συνδυασμό καρότων και μαστίγιου. Εναλλακτικά, η ανυπομονησία της ρωσικής κυβέρνησης όσον αφορά τη θέσπιση περιορισμών του κοροναϊού και την έκφραση υποστήριξης για μέτρα δημόσιας υγείας μπορεί να συνέβαλε στην έλλειψη εμπιστοσύνης στα τρία εμβόλια.

Η Μόσχα δεν είναι η μόνη περιοχή της Ρωσίας που πειραματίζεται με υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η Γιακουτία, μια περιοχή στη βορειοανατολική Σιβηρία έχει επίσης εφαρμόσει μια αμφιλεγόμενη υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού που καθιστά τους εργοδότες οικονομικά υπεύθυνους εάν οι υπάλληλοί τους δεν συμφωνούν να εμβολιαστούν. Στη Μόσχα επίσης, έχουν ανατεθεί στους εργοδότες να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το εξήντα τοις εκατό των εργαζομένων τους λαμβάνουν το εμβόλιο. Υπό αυτήν την έννοια, η ευθύνη για την εκστρατεία εμβολιασμού της Ρωσίας έχει ανατεθεί δύο φορές, πρώτα στους κυβερνήτες και τους δημάρχους, και στη συνέχεια σε κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ενώ οι συνέπειες για την απόρριψη του εμβολίου είναι υψηλές τόσο σε επίπεδο προσωπικής όσο και σε επίπεδο δημόσιας υγείας, για εκείνους που αντιτίθενται βαθιά παραμένουν κάποια παραθυράκια. Οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για εμβολιασμό του εξήντα τοις εκατό, αλλά είναι δυνατόν να οι αρνητές των εμβολίων να «χωρέσουν» σε μια θέση στα υπόλοιπα σαράντα. Ορισμένες αναφορές προέκυψαν από μια ανησυχητική λύση στην οποία ο διστακτικός με το εμβόλιο μπορεί να αγοράσει πιστοποιητικά εμβολίου στη μαύρη αγορά για 10.000 έως 20.000 ρούβλια ή 137 έως 275 $. Στη συνέχεια χύνεται το περιεχόμενο του εμβολίου και ο μη εμβολιασμένος πελάτης εισάγεται σε μια εθνική βάση δεδομένων υποτιθέμενων εμβολιασμένων ατόμων.

Η εντολή για υποχρεωτικότητα του εμβολίου στη Μόσχα θα βελτιώσει όντως τα αποτελέσματα της δημόσιας υγείας παρέχοντας κίνητρα για εμβολιασμό (ή αντικίνητρα για τον μη εμβολιασμό); Ή θα αποθαρρύνει τις προσπάθειες εμβολιασμού ενθαρρύνοντας την αγορά πιστοποιητικών εμβολίων μαύρης αγοράς και θα αποκρύψει τα δεδομένα εμβολιασμού;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ