Αυτός είναι ο δράστης 37χρονος ιερέας που πέταξε το βιτριόλι στους Μητροπολίτες – Γιατί επιτέθηκε (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός είναι ο δράστης που πέταξε το βιτριόλι στους Μητροπολίτες
Το συνοδικό δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του 37χρονου ιερέα – Τα πρώτα λόγια του δράστη.

Το πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από την επίθεση του ιερέα με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο 37χρονος ιερέας βρισκόταν ενώπιον του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου που επικύρωσε την καθαίρεσή του καθώς εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει.

Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα. Ο δράστης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνελήφθη άμεσα καθώς από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε μια περιπολία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά την σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛΑΣ, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, της ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του ιερέα είπε στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ