Τώρα: Έκρηξη βόμβας σε εκκλησία στο Κονγκό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δράμα των χριστιανών στην Αφρική δεν φαίνεται να έχει τέλος. Πριν από λίγα λεπτά υπήρξε έκρηξη βόμβας σε εκκλησία στο Κονγκό, κατά την διάρκεια της Κυριακάτικης λειτουργίας. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.

Ενώ η βαρβαρότητα του Ισλαμικού Κράτους έχει συγκεντρώσει την παγκόσμια προσοχή στο Ιράκ και τη Συρία, λιγότερα γνωστά τρομοκρατικά κινήματα εμπνευσμένα από το ISIS προέρχονται και δρουν μακρυά από τη Μέση Ανατολή.

Στην κεντρική Αφρική, μια βίαιη μαχητική ισλαμική ομάδα έχει ενσωματωθεί στα ανατολικά άκρα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Η Μουσουλμανική Διεθνής Άμυνας (MDI) – παλαιότερα γνωστή ως Συμμαχία Δημοκρατικών Δυνάμεων – έχει ενσωματωθεί στην περιοχή και προσπαθεί να κατασφάξει την περιοχή των Χριστιανών για να δημιουργήσει ένα προπύργιο του Ισλάμ στην ευρύτερη περιοχή των Λιμνών.

Το MDI επιτίθεται επανειλημμένα στον κυρίως χριστιανικό πληθυσμό σε αυτά τα μέρη της ΛΔΚ εδώ και χρόνια. Οι απαγωγές και οι δολοφονίες είναι συνεχείς. Αν και οι «επιτυχίες» τους συναντούν παλλαϊκή αντίσταση, συνεχίζουν να επιδεικνύουν βαρβαρότητα και έχουν βρει μια σταθερή βάση όπου μπορούν να προετοιμαστούν για τζιχάντ στην περιοχή των λιμνών, στην καρδιά της Αφρικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ