Αυτός που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος – Βολταίρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος.Βολταίρος.

Επιμέλεια  Α. Αντωνά. ( Κύπρος, μαύρες επέτειοι – Ιούλιος-Αύγουστος 1974 …. Ιούλιος-Αύγουστος 2020-2021.)

D0A6CB76 06E2 475A 858B 70699DE46020

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, οι Τούρκοι Μωαμεθανοί, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». 

Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876 

696589E2 10E7 413D BC27 8CF71A75F1C5

BF2143DE 0EE8 4D60 B0AA 5C2420F53EA9

1974 … Όλεθρος και καταστροφή.                   2020-2021 Εάλω και πάλι η Αμμόχωστος

51FABC57 381D 4A60 AFD8 DC52226339C2

Οι τυμβωρύχοι έχουν το θράσος να αναρτούν τις σημαίες κατοχής, επί των λεηλατημένων νεκρών Ελληνοκυπριακών κτιρίων φαντασμάτων στην Αμμόχωστο μας ….

«Δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για καλύψει τη ντροπή να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους και να λεηλατείς τις περιουσίες τους…» Χάουαρτ ΖινΑμερικανός ιστορικός συγγραφέας.

A6449DFC 9071 4ABC 94D5 4E8644B1CEEA

Προσέξτε πίσω από Ερντογάν και Τατάρ … Τούρκοι με πολεμικές στολές και λάβαρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453… Μέγας προφητικός συμβολισμός …. Για την νέα Γαλάζια πατρίδα ….. ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ!

Τον Ιούλιο του 2021, οι Τούρκοι βάρβαροι δολοφόνοι σφαγείς, κλέφτες, σφετεριστές, απατεώνες, τυχοδιώκτες και όλα τα συνώνυμα, θα επιστρέψουν ( Ήδη ο Τσαβούσογλου πέρασε από τα κατεχόμενα και με Τατάρ«οργανώθηκαν») με φιέστες, νταούλια και ζορνέδες,πάλι στον τόπο του εγκλήματος του 1974, για να καμαρώσουν τις βαρβαρότητες, τις σφαγές και τις λεηλασίες της Ελληνικής κατεχόμενης Β. Κύπρου, με επίκεντρο την κατεχόμενη αιχμάλωτη και λεηλατημένη πόλη της Αμμοχώστου …

2F0B1725 78EE 4B68 93A0 091D9977588B

Από γένεσης τους ….«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάςέχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

Δεν είναι αξιοθέατο, η ερειπωμένη λεηλατημένη σκλαβωμένη πόλη της Αμμοχώστου και όλη η Ελληνική Β. Κύπρος από το 1974… 46 χρόνια μετά, είναι η ΝΤΡΟΠΗ των βαρβάρων, κλεφτών, λωποδυτών Τούρκων εισβολέων…. Δεν είναι η Πομπηϊα, που καταστράφηκε από τον Βεζούβιο… Είναι μια πόλη, που  καταστράφηκε τον 20ο αιώνα ολοσχερώς, από ένα τουρκικό ηφαίστειο ανθρώπινης βαρβαρότητας ….ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ *ΠΟΛΗ… ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. ΚΥΠΡΟ…. ΤΙΠΟΤΑ! Και αν αμφισβητεί κάποιος, ας επισκεφθεί εκτός από την λεηλατημένη Αμμόχωστο  και την υπόλοιπη κατεχόμενη Κύπρο και θα το διαπιστώσει, για να μην κατηγορηθώ ότι αναπαράγω ψευδείς ειδήσεις και κατηγορώ εν αδίκω (Fake news) (ΙΔΕΤΕ google. Β. Κύπρος. Καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς – Το έγκλημα της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Β. Κύπρο – Τμήμα αρχαιοτήτων. Η σύληση της πολιτιστικής κληρονομιάς – AΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ του Α. Αντωνά κλπ)

*Μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, το 1984 η κυπριακή κυβέρνηση προσέφυγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το  οποίο υιοθέτησε το ψήφισμα 550 που έχει ρητή αναφορά στην Αμμόχωστο. Στο άρθρο 5 αναφέρει πως το Συμβούλιο Ασφαλείας «θεωρεί τις απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Bαρωσίων από άτομα άλλα από τους κατοίκους τους ως απαράδεκτες και ζητά τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Hνωμένων Eθνών». Ακολούθησε το 1992 το ψήφισμα 789 που ζητά την μεταβίβαση της Αμμοχώστου στον ΟΗΕ. Την ίδια χρονιά στο πλαίσιο των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού κατατίθεται η «Δέσμη Ιδεών» του τότε ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι. Η δέσμη περιελάμβανε και χάρτη στον οποίο προβλεπόταν η επιστροφή της Αμμοχώστου στους Ελληνοκύπριους. ΦΕΥ!

Δεν θέλω να γίνομαι δι…απρεπής ακόμη και με τους εχθρούς μου, ΑΛΛΑ τι άλλους αυτονόητουςχαρακτηρισμούς θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει, για αυτές τις απεχθείς πράξεις των εισβολέων; Μήπως ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΤΤΙΛΑΣ 1 και 2, όπως αυτοί την ονόμασαν την βάρβαρη εισβολή; Kıbrıs Barış Harekâtı, Επιχείρηση ειρήνευσης Κύπρου ή Atilla Harekâtı, Επιχείρηση Αττίλας; Θα ήταν μεγάλη ασέβεια προς τους χιλιάδες εθνομάρτυρες μας …..

2BB3F168 6B7B 4F0F BA34 DEC9AEECE3EF

759A7454 33BD 465A A9A2 E4A9122B4E3A 

Δεν θα παροτρύνω λοιπόν, «επισκέπτες» Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, ξένους τουρίστες και δημοσιογράφους να μην επισκεφθούντην σκλαβωμένη Αμμόχωστο, από τον βάρβαρο τουρκικό στρατό κατοχής. Αντίθετα θα παροτρύνωΟΛΟΥΣ να την επισκεφθούν όπως και την υπόλοιπη κατεχόμενη λεηλατημένη Β. Ελληνική Κύπρο (όχι βέβαια για ψώνια και ντόλτσε βίτα), για να αγγίξουν επί των τύπων των ήλων και νοιώσουν να τους διαπερνά και τους μολύνει ψυχή τε και σώματι, η βαρβαρότητα της εγκληματικής ανά τους αιώνες Τουρκίας….  

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο! Τα κατάκλεψαν ΟΛΑ και τα μετέφερε στην Τουρκία ο τότε ο τουρκικός στρατός εισβολής, όπως έπραξε με όλες τις κατεχόμενες Ελληνοκυπριακές περιουσίες, εκκλησίες, μουσεία, τράπεζες. 

«Το να προσπαθείς να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δίνοντάς της χρήματα, ατμόπλοια και σιδηροδρόμους, ενισχύοντας τον στρατό της και τον στόλο της, δεν σημαίνει ότι επεκτείνουμε τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλά ότι εισάγουμε τη βαρβαρότητα στη Δύση.» Σατωβριάνδος, 1768-1848

Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού. 

Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής 

Για τους Ρωμιούς της Πόλης οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα ακαθόριστο… ένα πράγμα σα να λέμε… χολέρα, πλημμύρα, σεισμός… ένα τέτοιο πράγμα, οι Τούρκοι γενικά.
Μαρία Ιορδανίδου, 1897-1989, Η συγγραφέας της «Λωξάντρας» 

Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήν του, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του.  Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς 

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης. Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας 

(σε συνομιλία του το 1844 με τον Δούκα Ουέλλιγκτον) 

Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο. Νεοκλής Σαρρής, 1940-2011, Έλληνας καθηγητήςΠαντείου 

Όποτε μαθαίνουμε για μια σφαγή Αρμενίων, Ελήνων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων, στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσεινα σκοτώνουν τους γείτονές τους. 

Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916, Βρετανός διηγηματογράφος 

Τούρκοι διαβήκαν, χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Βίκτωρ Ουγκώ  

Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει.

Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις»

«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος»

«Οι σφαγές… που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε στο Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθοςγια λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητέςτους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ»

Αμερικανός Πρόξενος στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον(George Horton).

 «Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε….» (2: 190-193). Κοράνι.

Κοράνι 9:29 «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος-Του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας,  απ’ τους Ανθρώπους του Βιβλίου, [Χριστιανοί και Εβραίοι] μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κ’ αισθάνονται καθυποταγμένοι.»

Ήταν αναμενόμενο και αυτονόητο ότι οι σημερινοί επισκέπτες της περίκλειστης νεκρής πόλις, της Σαλαμίνιας, Κωνσταντίας, Αμμοχώστου θαδιαπιστώσουν για πολλοστή φορά ότι οι βάρβαροι τούρκοι εισβολείς σε κάθε αδύναμη χώρα και μέρος, που κατέλαβαν το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πλιάτσικο, οι κλεψιές…. και η καταπάτησηξένων εδαφών και περιουσιών…. οι γενοκτονίες… οι σφαγές… τα σκλαβοπάζαρα… 

D7039FF6 3A79 40BF A1A0 19D55FDEDF1E

«ΑΦΗΣΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ. ΑΝΟΙΞΕΤΕ»

 ….Και η αλυσοδεμένη πόλη… «άνοιξε» για τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ και εισέβαλαν ξανά με Γ΄ ΑΤΤΙΛΑ, επί Ελληνικού, αλλά και Ευρωπαϊκού εδάφους. Και οι δόλιοι σύμμαχοι μας αρκούνται στα μεγάλα κούφια λόγια περί καταδίκης. Αίσχος, ντροπή. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ (GET LOST!) όλοι, εσείς που εγκαταλείψατε την μικρή ανυπεράσπιστη Ελληνική Κύπρο μόνη, επίδοξοι ολετήρες, συνένοχοι και συναυτουργοί … ένθεν και εκείθεν ….

Επισκεφθείτε λοιπόν ΟΛΟΙ την λεηλατημένη πόλη, την αδελφή της Αρχαίας Ελληνικής Σαλαμίνας, το άλλοτε στολίδι της Μεσογείου! Ειδικά εσείς οι ξένοι άσπονδοι σύμμαχοι, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τα αίσχη της άπιστης σας παλλακίδας Τουρκίας, που σήμερα ανέχεσθε και διστάζετε να της επιβάλετε κυρώσεις για τις εγκληματικές της πράξεις και ημέρες, από γένεσης της και που οι σημερινοί Τούρκοι ως νέοι σουλτάνοι, το όνειρο τους είναι να αναβιώσει η πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία, που γύρισε όλη την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Μ. Ασία, ακόμη και τις κατεχόμενεςαραβικές χώρες….χίλια χρόνια πίσω… από τον πολιτισμό…. (LATET UNQUI΄S  IN HERBA και ΙΝ CAUDA VENENUM)

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή». 

Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 

88795A48 5DD6 4722 BDD8 D3DC4C0CE5C6

Μερικές φώτο της Αμμοχώστου, που φανερώνουν το μέγεθος της λεηλασίας και της καταστροφής, από τους εισβολείς… Τι άλλο;;;

Και φώτο από Τουρκοκυπριακό τύπο. YENI DUZEN – AFRICA και άλλων ειδησεογραφικών διεθνών πρακτορείων. 

EA1BA855 250D 4E7E BF58 6961647D6418

Μέχρι σήμερα συνεχίζεται η λεηλασία. Πρόσφατη φώτο, από Αμμόχωστο.

A899301A 8787 413B 897E FBAAC0239943

5A1D1E31 EB97 47E5 83E0 712C4D712C7E

Ακόμη και τις καμπάνες έκλεψαν…

239242F7 BE77 4F38 A7AC 53C789A5DFBFD11C202A 41F4 4641 950C B0E429CD6FF157141A75 40BB 4C9A 94BB A43543170C15

Το Λύκειο Ελληνιδων Αμμοχώστου. 

FF06B376 C7EC 4603 B363 4EC04B05BCE9

Αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα από οικογένειες ΕΚ κατά την διαφυγή – εκτοπισμό τους, όταν οι Τούρκοι βομβάρδιζαν ανηλεώς την Αμμόχωστο… Διακρίνονται παιδικά καρροτσάκια, κρεβατάκια, παιγνίδια, είδη ιματισμού….

57EE6C2D 569B 4602 A329 33AF300D2F0A

Πιο κάτω ενδεικτικές φώτο της Αμμόχωστου προ 1974. 

E8E3DCC5 744D 4AFB B377 C11FEE24CE0A8C2409C7 1BFF 40F4 8B27 ADB3A337971A

Αποσπάσματα από Τουρκοκυπριακό τύπο.

T/κ δημοσιογράφοι περιγράφουν: «Μνημονεύσαμε μια νεκρή πόλη.»

Πώς είδαν και πώς περιέγραψαν την επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη Τ/κ δημοσιογράφοι… ΤζενκΜουτλούγιακαλι: Μνημονεύσαμε μια νεκρή πόλη, χωρίς να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον δολοφόνο της Ρασίχ Ρεσιάτ: Τα Βαρώσια θα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν Σενέρ Λεβέντ: «Τα Βαρώσια ήταν ένας παράδεισος. Η Τουρκία αυτόντον παράδεισο τον έκανε κόλαση.» «Παραστάσεις που κάθονται σαν κόμπος στο λαιμό μου, με πόνο, με ξεσηκωμό, με ντροπή αναζητώ αυτή τη λέξη… Μια μόνο λέξη μπόρεσα να βρω: “λυπάμαι”».

Με παρόμοια λόγια, περιγράφει ο διευθυντής της «Γενί Ντουζέν», Τζενκ Μουτλούγιακαλι, το τι ένιωσε στα Βαρώσια, όπου πήγε με την ομάδα των δημοσιογράφων στην επίσκεψη που διοργάνωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, 25 χρόνια μετά την πρώτη φορά που είχε βρεθεί σε δημοσιογραφική αποστολή στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η «ΓενίΝτουζέν» έχει 8σελιδο αφιέρωμα στα Βαρώσια που περιέχει φωτογραφικό υλικό, περιγραφή της κατάστασης που είδαν οι δημοσιογράφοι αλλά και την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από στρατιωτικούς και από τον «υπεξ» που ήταν μαζίτους. 

Το άρθρο του Μουτλούγιακαλι, όπως άρθρο έγραψε και ο Ρασίχ Ρεσιάτ, διευθυντής της «Κίπρις Ποστασία», που επίσης ήταν στην ομάδα των δημοσιογράφων, αλλά και ο διευθυντής της «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ, που δεν πήγε, μεταφέρει στο ΚΥΠΕ η δημοσιογράφος Ραλλή Παπαγεωργίου. «Μνημονεύσαμε μια νεκρή πόλη, χωρίς να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον δολοφόνο της. Όταν μια πόλη πεθαίνει, πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι. Πεθαίνουν τόσα όνειρα, τόσες στιγμές. 

Μια πόλη δεν μένει με τον θάνατο μόνο, πεθαίνουν και χιλιάδες ελπίδες», γράφει στο άρθρο του ο Τζενκ Μουτλούγιακαλι, που διερωτάται τι θέλουν οι αναγνώστες να τους περιγράψει: «Τους κάκτους που βγήκαν από το μπετόν ή την παλιά ταμπέλα με λάμπες νέον, μια γνωστής μάρκας που σάπισε; Τα ρολά στην καφετέρια του Νίκου που κατέβηκαν 46χρόνια πριν; Τις γάτες που μεγαλώνουν στις αυλέςσπιτιών με σπασμένα παντζούρια ή για τα δωμάτια χωρίς φώτα και με κλειστές κουρτίνες; Να σας εξηγήσω την αιχμαλωσία που παρουσιάστηκε σαν ελευθερία ή την ευδαιμονία του στρατιωτικού σπιτιού που δημιουργήθηκε στη θέση ενός ερειπίου», διερωτάται επίσης ο διευθυντής της «Γενί Ντουζέν». 

«Ό,τι είναι σήμερα το Ντουμπάι, ήταν τα Βαρώσια πριν το 1974» 

Η επίσκεψη ήταν πολύ σημαντική, αλλά και πολύσυναισθηματική, γράφει ο Ρασίχ Ρεσιάτ, διευθυντής της «Κίπρις ποστασί» στο άρθρο του, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή τους είναι σε μια περιορισμένη περιοχή των 5,3 τ.χλμ των Βαρωσίωνπου «εγκαταλείφθηκαν», όπως αναφέρει. Ωστόσο τα όσα είδαν, συνεχίζει, αποτελούν παράδειγμα των χαμένων προοπτικών, που έχει η περιοχή, λέγοντας ότι του έκανε εντύπωση μια παρομοίωση που χρησιμοποιήθηκε στην ενημέρωση που έτυχαν για την περίκλειστη πόλη. Τους είπαν -όπως γράφει- πως «ό,τι είναι σήμερα το Ντουμπάι, ήταν τα Βαρώσια πριν το 1974». Τι σημαίνει αυτό, μπορούννα το καταλάβουν όσοι έχουν πάει στο Ντουμπάι ή ξέρουν για το Ντουμπάι, σχολιάζει ο Ρεσιάτ. 

Γράφοντας το άρθρο του, αναφέρει, είχε ανάμεικτα συναισθήματα. «Πρόκειται για μια μεγάλη προοπτική, αλλά και μια μεγάλη εγκατάλειψη. Εάν αφήσουμε σε μια μεριά τα σημάδια του πολέμου ή τις πολιτικές υποσχέσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα για τα Βαρώσια, μια περιοχή που κάποτε φιλοξένησε διεθνή ονόματα και διεθνείς καλλιτέχνες, το να έχει γίνει φωλιά για τα φίδια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό». 

«Όταν σας ρωτήσουν ποιος βομβάρδισε και λεηλάτησε εδώ, θα έχετε απάντηση;» 

«Τα Βαρώσια ήταν ένας παράδεισος. Η Τουρκία αυτόν τον παράδεισο τον έκανε κόλαση. Κοιτώντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο του Βαρωσιού πριναπό το 1974, δεν μπορείτε να ξέρετε πώς νιώθω», αρχίζει το άρθρο του στην «Αφρίκα» ο ΣενέρΛεβέντ, που υπενθυμίζει ότι ο κύριος λόγος που έβαλε ο ίδιος υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές ήταν τα Βαρώσια, για να επιστραφούν άμεσα στους παλιούς ιδιοκτήτες τους και να γίνουν πάλι όπως ήταν. «Κοιτάω τα ερείπια των Βαρωσίων τώρα. Ο φίλος που ήταν εκεί ήρθε και μου έδειξε τις φωτογραφίες. Μου είπε, ήθελα να κλάψω. 

Τα Βαρώσια είναι σαν ένας ομαδικός τάφος. Βεβηλώθηκε χωρίς πόνο. Και για χρόνια δεν κάναμε τίποτα γι’ αυτό. Αυτόν τον παράδεισο τον αφήσαμε εκεί. Έλιωσε». Ο Σενέρ Λεβέντ προσθέτει ότι τα Βαρώσια ήταν μέχρι σήμερα κάτι σαν μυστικό, δεν δινόταν άδεια να βγάλουν φωτογραφίες ούτε από μακριά, ενώ συνελήφθησαν άτομα που προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφίες, αλλά και ευρωβουλευτής. Αυτή τη φορά, συνεχίζει ο Λεβέντ, οι δημοσιογράφοι μπήκαν, τους επιτράπηκε, όχι παντού, έβγαλαν πολλές φωτογραφίες και διερωτήθηκε εάν αυτή τη φορά δεν θα συλληφθεί κανείς για τις φωτογραφίες. «Αλλά και αυτό: Γιατί σε αυτό το τουρ των Βαρωσίων μόνο Τ/κ δημοσιογράφοι; Δεν υπήρχε πρόσκληση σε Ε/κ δημοσιογράφους; Επιπλέον, περισσότερο από εμάς, δεν ενδιαφέρει αυτούς; Κύριοι, διοργανώστε άλλο ένα τουρ, αυτή τη φορά γι, αυτούς». Διοργανώστε, συνεχίζει, και μια εκδρομή για τους τουρίστες που τόσο θέλετε να γεμίσουν την περιοχή και όταν σας ρωτήσουν ποιος βομβάρδισε και λεηλάτησε εδώ «θα έχετε απάντηση;» 

«Αφήστε τα αυτά για τα βακούφικα», γράφει ο Σεβέρ Λεβέντ, «και πείτε τι έγινε το 1,5 εκ. στερλίνες που πήραν οι Ραούφ Ντενκτάς και Κιουτσούκ από τους Εγγλέζους. Ο Λεβέντ αναφέρει ότι τα Βαρώσια θα είναι ο νέος τόπος λεηλασίας, όπως η Κερύνεια και η Καρπασία και η *Αμμόχωστος. «Τα *Βαρώσια ήταν ένας παράδεισος, η Τουρκία τα μετάτρεψε σε κόλαση. Τώρα οι μάστερ της λεηλασίας ψάχνουν ένα μέρος γι’ αυτούς σε αυτή την κόλαση. Θα πάνε σύντομα και θα γράψουν στην πόρτα “Κρατημένο”. Ανάμεσα στα φίδια που σφυρίζουν.

 «Έχετε δρόμο μέχρι την κόλαση!», καταλήγει το άρθρο του Λεβέντ. 

*Σημ. Η ορθή ονομασία της πόλης είναι ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Το Βαρώσι προέρχεται από την τουρκική λέξη VAROS – VAROUS, από την εποχή της κατάληψης της από Οθωμανούς, που σημαίνει προάστειο, τοποθεσία που είχαν εκτοπισθεί μετά την κατάληψη της πόλης, οι γηγενείς ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΙ, από τους Οθωμανούς. Οι υπερασπιστές της πόλης, τότε αντιστάθηκαν ηρωϊκά στους εισβολείς Τούρκους και τους επέφεραν μεγάλες απώλειες, από τον Σεπτέμβριο του 1570 μέχρι τον Αύγουστο του 1571, που η πόλις εάλω λόγω έλλειψης τροφίμων και πυρομαχικών (6000 μαχητές κατά 150.000 Οθωμανών με 200 κανόνια και 150 πολεμικά πλοία). Ακολούθησαν σφαγές και εκτοπισμοί …Μοιραία χρονική σύμπτωση ο μαύρος Αύγουστος του 1974, της νέας Άλωσης….. 

1974. 5000 σφαγιασθέντες άμαχοι και εθνοφορυροί( 1,619 αγνοούμενοι) 30,000 εγκλωβισθέντες, 300,000 εκτοπισμένοι γηγενείς Κύπριοι από τις πατρογονικές τους εστίες, 500 εκκλησίες συλημένες και λεηλατημένες, ιερά και όσια καταπατημένα, 37% των πατρίων εδαφών κατεχόμενα…. 

Μετά το 1974 και μέχρι σήμερα πρέπει να προστεθούν και άλλοι δολοφονηθέντες εθνοφρουροί και πολίτες που δολοφονήθηκαν στην Πράσινη γραμμή ( Γραμμή αντιπαράθεσης).Ενδεικτικά πιο κάτω.

Πρόσθετο. Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη θυσία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στην Δερύνεια. 25 χρόνια συμπληρώνονται κι από τη θυσία του Στέλιου Παναγή,  του τελευταίου θύματος της τουρκικής βαρβαρότητας τον Ιούνιο του 1996, δύο μήνες πριν τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού.

 Ο Τάσος (Αναστάσιος) Ισαάκ (1972 – ΔερύνειαΑμμοχώστου11 Αυγούστου 1996) ήταν Ελληνοκύπριος ο οποίος δολοφονήθηκε βάναυσα από Τούρκους πολίτες και αστυνομικούς στην διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.

4B58A2E4 F3DB 45EA B9D0 ACCE4CBB364FC8B894A4 786E 49CC 9FCA 14CE1BB47783

Η ασέβεια των Ειρηνευτών OHE… Ούτε ασθενοφόρο δεν κάλεσαν και σέρνουν το άψυχο τιμημένο σώμα του εθνομάρτυρα Ισαάκ στο χώμα…. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!

Ο Σολομών Σολωμού (Αμμόχωστος1969– ΔερύνειαΑμμοχώστου14 Αυγούστου 1996) ήταν Ελληνοκύπριος γεννηθηκε στην Αμμοχωστοκαι μετά την εισβολη ζούσε στο Παραλίμνι που έγινε γνωστός μέσα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη βάναυση δολοφονία του από Τούρκους αστυνομικούς την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο.

65BC4C37 01AB 4B5C 86B3 07451A7A1974

Στην φώτο διακρίνεται ο δολοφόνος του Σολωμού τότε Υπουργός Υγείας του ψευδοκράτους Τούρκος στρατιωτικός, Κενάν Ακίν την στιγμή, που πυροβολεί.

97A2EB2C 5E1B 4B35 92F0 089AC926EEBA

Τιμητική φώτο του δολοφόνου του Σολωμού, ΚενάνΑκίν με τους συναυτουργούς και συνενόχους, Ερντογάνκαι Τατάρ …. Δεξίωση επί τάφων-μνημείων σφαγιασθέντων μαρτύρων, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο …

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε στις 24 Ιουνίου 2008, ένοχη την Τουρκία για την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αλλά όλοι oι καταζητούμενοι από INTERPOL, ελεύθεροι απολαμβάνουν τιμές στην Τουρκία και τα κατεχόμενα ….. Οι αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων δυστυχώς, δεν ισχύουν ούτε στο Ερντογανικό καθεστώς, αλλά και ούτε στο Ταταρικό….Άπαντες συνεργάτες του Ερσίν Τατάρ και ειδικά ο δολοφόνος του Τάσσου Ισαάκ, Ερχάν Αρικλί εκ Τουρκίας που είναι αρχηγός των εποίκων και στέλεχος Γκρίζων Λύκων,  αλλά και αναπληρωτής πρωθυπουργός του ψευδοκράτους.! Όπως και ο Κενάν Ακίν με τουρκική καταγωγή, δολοφόνος του Σολωμού, που επίσης είναι συνεργάτης εξ απορρήτων του Ταταρικού καθεστώτος, όπως επίσης και ο εγκέφαλος οικονομικών σκανδάλων δις στην Βρεττανία, Ασίλ Ναδίρ στενός συνεργάτης και συγκατηγορούμενος του Τατάρ, ο οποίος καταδικάσθηκε μεν στην Αγγλία, αλλά εκδοθηκε στην Τουρκία και αφέθηκε ελεύθερος σε 24 ώρες με εντολή Ερντογάν, για να συνεχίσει τις μαφίες του κα χρηματοδοτεί με μαύρο χρήμα και Τατάρ και Ερντογάν. Αυτό είναι σήμερα το καθεστώς αίματος και σκανδάλων, που επιθυμεί την διχοτόμηση και πλήρη άλωση της Κύπρου. Ίδετε. 

” Κυπριακό : Οι «σκοτεινές διαδρομές» του Ερσίν Τατάρ | in.gr https://www.in.gr › world › kypriako…

Στις 22 Νοεμβρίου 1996, η Κυπριακή Αστυνομία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εναντίων των: Χασίμ Γιλμάζ, εποίκου και πρώην στελέχους της ΜΙΤ (τουρκική ΚΥΠ), ΝεϊφέλΜουσταφά Εργκούν, εποίκου από την Τουρκία και αστυνομικού του ψευδοκράτους, Πολάτ Φικρέτ Κορελί, Τουρκοκύπριου από την Αμμόχωστο, Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν, τούρκου εποίκου και επικεφαλής των «Γκρίζων Λύκων» στα Κατεχόμενα, Ερχάν Αρικλί, τούρκου εποίκου. Ο Αρικλί συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Κιργιστάν, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν πιέσεων του Τουρκίας.

Η Κυπριακή Αστυνομία, επίσης βασιζόμενη σε οπτικό υλικό (τηλεοπτικό και φωτογραφικό), κατόρθωσε να αναγνωρίσει τους δράστες της δολοφονίας Σολωμού κι εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τους: Κενάν Ακίν, υπουργό Γεωργίας του ψευδοκράτους, Ερντάλ Χατζιαλί Εμανέτ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στα κατεχόμενα, Ατίλα Σαβ, επικεφαλής της αστυνομίας των Κατεχομένων, Χασάν Κουνταξί, υποστράτηγο των κατοχικών δυνάμεων, Μεχμέτ Καρλί, ταξίαρχο των κατοχικών δυνάμεων.

Ο κύκλος αίματος, που έκλεισε με την δολοφονία των Τάσσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού και Στέλιου Παναγήτο 1996, είχε ανοίξει 20 χρόνια νωρίτερα, το 1976, δύο χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο με πρωτομάρτυρα τον Μιχάλη Σοφοκλέους στις 9 Απριλλίου 1976. Από  το 1976, μέχρι το 1996 επτάακόμη οικογένειες Εθνοφρουρών βυθίστηκαν στο πένθος αφού τα παιδιά τους βρέθηκαν νεκρά από δολοφονικά πυρά Τούρκων κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης. 

Μιχαλάκης Σοφοκλέους 9/4/1976, Χριστάκης Γεωργίου 21/9/1982, Τρύφωνας Τρύφωνος 18/12/1983, Χαράλαμπος Χαραλάμπους 20/5/1988, Ευαγόρας Ευαγόρου 31/7/1988, Αθανάσιος Κλεοβούλου 8/4/1993, Στέλιος Παναγή 3/6/1996

Τιμή και δόξα σε όλους τους δολοφονηθέντες αδελφούς εθνομάρτυρες.

Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας  

www.ledrastory.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ