Οι καταγγελίες Κωνσταντοπούλου συνιστούν μείζον θέμα για την ίδια την πατριδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την αθώωση του Mr Bitcoin (Αλεξάντερ Βίννικ) από το Εφετείο Παρισίων, η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να οφείλει πια να απαντήσει και όχι να σιωπά. Έπειδή όμως οι καταγγελίες της συνηγόρου του ρώσου πολίτη αφορούν και την ενέργεια του πρωθυπουργού να προτείνει την κυρία Σακελλαροπούλου για πρόεδρο της Δημοκρατίας, οφείλει πλέον και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μία απάντηση, ειδικά από την στιγμή που η πρόεδρος επιμένει να κάνει ότι δεν ακούει.

Το πρόβλημα όμως δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά την ίδια την δημοκρατία. Η εξέλιξη με την αθώωση Βίννικ από το Εφετείο Παρισίων, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους ισχυρισμούς Κωνσταντοπούλου και το ερώτημα είναι εξαιρετικά απλό, αλλά συνάμα σοβαρότατο: Με ποια λογική προτείνατε για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας την κ. Σακελλαροπούλου κ. Μητσοτάκη; Δεχθήκατε πίεση από ξένη πρεσβεία για να το κάνετε;

33849371 C328 4177 A286 07979292F576

Διότι πλέον έχει αποδειχτεί ότι η κυρία είναι απολύτως ακατάλληλη για τη θέση.
Εάν λοιπόν ισχύουν οι καταγγελίες της ζωής Κωνσταντοπούλου, έχει διαπραχτεί ένα έγκλημα κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Ας θυμηθούμε τι δήλωσε πρόσφατα:

«Η χώρα μας, αντί να αξιοποιήσει την υπερ-πολύτιμη γνώση του, τον κράτησε παράνομα για 3 χρόνια, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, και στη συνέχεια τον παρέδωσε παράνομα στη Γαλλία, σαν να ήταν άψυχο αντικείμενο, υπόδικο για 20 κακουργήματα (!), με προσωπική παρέμβαση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που λίγες μέρες μετά έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η συνήγορος του Βίννικ, τον Μάιο είχε καταγγείλει την «σε βάρος του σκευωρία, σε εκτέλεση της οποίας παραδόθηκε σε συνθήκες απαγωγής από την Ελλάδα στη Γαλλία, σαν ανθρώπινο λάφυρο, χωρίς δικαιώματα, τον Ιανουάριο 2020. Σε αυτό το πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο, αποφασιστικός ήταν ο ρόλος της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου: ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρενέβη προσωπικά για να αποστερήσει τον Αλεξάντερ Βίννικ από τη δικαστική προστασία που του είχε χορηγήσει το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφαίρεσε την υπόθεση από τους αρμόδιους δικαστές και ενορχήστρωσε μία δίκη-εξπρές για τον Αλεξάντερ, με Πρόεδρο τον εαυτό της, και με στόχο την παράδοση του Αλεξάντερ στη Γαλλία».

Σιωπή όμως τότε από την ΠτΔ, σιωπή και τώρα.

Ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πριν μαθευτεί ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα πρότεινε την κυρία Σακελλαρόπουλου για την θέση της προεδρίας:

Χθες δήλωσα ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ έχει απέναντί του “μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση” αναστολής εκτέλεσης της έκδοσής του.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης και ένα “αόρατο-ορατό” χέρι αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο της ορισθείσας δικασίμου της 24/3/2020 και την προσδιόρισε εσπευσμένα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 10 Ιανουαρίου 2020, συντέμνοντας τις προθεσμίες και αλλάζοντας τον Εισηγητή της υποθέσεως, που είχε ήδη ορισθεί.

Το “αόρατο-ορατό” χέρι ανήκει στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, απασχολήθηκε με αυτό.

Υπενθυμίζω ότι στις 7/1/2020 ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο.

Και ότι το όνομα της κας Σακελλαροπούλου ακούγεται μεταξύ των πιθανών προτεινομένων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο αγώνας του Αλεξάντερ για το δίκαιο και το δίκιο συνεχίζεται. Είναι ένας άνισος αγώνας, που θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να τον κερδίσουμε.

Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον Αλεξάντερ, αλλά και την Ανεξαρτησία της χώρας μας και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ