Γλωσσικός πανωλεθρίαμβος Κεραμέως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του εκπληκτικού Παναγιώτη Λιάκου από την εφημερίδα Δημοκρατία

Tο υπουργείο Παιδείας, αντί να μάθει τα Ελληνόπουλα να μιλάνε σωστά ελληνικά, επιδιώκει να τα κάνει… νεαταξάκια πολυπολιτισμικά, επιβάλλοντας τη διδασκαλία της αγγλικής από το νηπιαγωγείο. Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, στη δημοσιευθείσα υπουργική απόφαση, αναφέρει τα κάτωθι θολοκουλτουρέ ακατάληπτα: «Σκοπός της ενσωμάτωσης της αγγλικής γλώσσας στο νηπιαγωγείο είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σε σχέση με τη γλωσσική και ολόπλευρη ανάπτυξη των νηπίων για την ενίσχυση της πολυγλωσσικής επίγνωσης, της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία».

Στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα σύννεφα τα έγραψε η ίδια (ή κάποιος υπάλληλός της) για να «χώσει» μια κρίσιμη -για τα συμφέροντα της κυβέρνησης- φράση: «πολυπολιτισμική κοινωνία». Δεν σ’ το λένε ευθέως ότι στόχος είναι η μετατροπή της χώρας σε χώρο και του ελληνικού λαού σε εθνοτική κουρελού. Το πάνε γύρω γύρω, χρησιμοποιώντας μια οργουελική διάλεκτο που παραπέμπει στο μυθιστόρημα «1984».

Η ακατανόητη μπούρδα που έγραψαν στο υπουργείο «Παιδείας» για την αγγλική στα νηπιαγωγεία θυμίζει τη θρυλική παρλάτα του Κωνσταντίνου Τζούμα, που υποδυόταν τον κομμουνιστή διαφωτιστή στην ταινία «Αλαλούμ».

Εκεί, προσπαθούσε να πείσει τον Χαράλαμπο Τραμπάκουλα, τον απίθανο βοσκό που ενσάρκωνε ο αξέχαστος Χάρρυ Κλυνν, να ενταχθεί στο ΚΚΕ και να φτιάξει κομματική οργάνωση βάσης στο Λέτσοβο.

Το λογύδριο Τζούμα είχε ως εξής: «Γνωρίζετε, δηλαδή, ότι η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες – ανεπανόρθωτες συνέπειες, επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά».

Ο Τζούμας στο «Αλαλούμ» -κυριολεκτικά- σκοτώθηκε μέχρι να πείσει τον Τραμπάκουλα να γίνει κουκουές. Η Κεραμέως, τόσα χρόνια μετά το «Αλαλούμ», ό,τι και να πει, ό,τι και να γράψει, αφενός δεν θα γίνει συμπαθής σαν τον «διαφωτιστή» Τζούμα, αφετέρου δεν θα πείσει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ