Γιατί ανεκλήθη ο πρέσβης στο Κάιρο και μετακινείται ο πρέσβης στη Λευκωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απλοί πολίτες δεν πολυενδιαφέρονται για τις υπηρεσιακές αλλαγές στο υπουργείο Εξωτερικών και δεν έχουν άδικο. Κατά κανόνα πρόκειται για γραφειοκρατικές μετακινήσεις, που έχουν σημασία μόνο για τους εμπλεκόμενους διπλωμάτες και τους παροικούντες το υπουργείο. Κάποιες λίγες, όμως, ότι έχουν σημασία. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις στο Κάιρο και στη Λευκωσία.

Ας ξεκινήσουμε με τον πρέσβη στο Κάιρο Νίκο Γαριλίδη. Πριν τοποθετηθεί στο Κάιρο το καλοκαίρι του 2018 υπηρετούσε για τρία χρόνια στην Κεντρική Υπηρεσία στην Αθήνα. Πριν το 2015 ήταν πρέσβης στην Τεχεράνη για επτά(!) συνεχή χρόνια. Και πριν πάει στο Ιράν ήταν πρέσβης στη Βαγδάτη.

Όπως βλέπουμε ο εν λόγω διπλωμάτης γυροφέρνει τις πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής. Ο ίδιος, εξάλλου, ως Έλληνας εξ Αιγύπτου (ο πατέρας του υπηρετούσε ως διοικητικός υπάλληλος στο ελληνικό προξενείο στο Πορτ Σάιντ τη δεκαετία του 1950) είναι εξοικειωμένος με την περιοχή. Στο Κάιρο διαδέχθηκε τον Μιχάλη Διάμεση που υπηρετεί σήμερα ως πρέσβης στην Άγκυρα. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ