Δριμύ κατηγορώ της Κωνσταντοπούλου προς Σακελλαροπούλου: Από την έκδοση του Βίννικ κατέληξε… Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφα «καίνε» ΠτΔ και Υπουργείο Δικαιοσύνης – Ο Mr Bitcoin συνελήφθη με ένα απλό email των ΗΠΑ!

Τη μεθόδευση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την ιδιότητα της ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που οδήγησε στην έκδοση του Mr Bitcon, Αλεξάντερ Βίννικ στη Γαλλία, λίγες ημέρες πριν προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταγγέλλει η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της απαλλαγής του από το Εφετείο της Γαλλίας για τις 19 από τις 20 σε βάρος του κατηγορίες.

Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως η τότε πρόεδρος του ΣτΕ λειτούργησε κατά τρόπο πραξικοπηματικό, παίρνοντας την υπόθεση από το τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου που είχε μπλοκάρει την έκδοση του στη Γαλλία και τις ΗΠΑ. «Η Σακελλαροπούλου παρενέβη για να εξασφαλίσει την προαγωγή της σε Πρόεδρο εν μέσω της υπόθεσης» τονίζει η συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ.

Ερωτηθείσα ποια είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέληξε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την απόφαση της για τον Mr. Bitcoin, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Κατά την άποψη μου είναι πλήρως αποδεδειγμένο ότι παρενέβη με τρόπο πραξικοπηματικό. Είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή που προστατευόταν ο Βίννικ και αναστελλόταν η απόφαση του υπουργού για έκδοση. Η κυρία Σακελλαροπούλου στις 24/12, μια μέρα μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, παρενέβη και πήρε την υπόθεση. Αφαίρεσε την υπόθεση και είπε θα τη δικάσω εγώ. Την φέρνει στην πρώτη δικάσιμο στις 10/1. Δεν τηρήθηκαν ούτε επαρκείς προθεσμίες. Έγινε σύντμηση προθεσμιών λόγω εξαιρετικής σημασίας της υπόθεσης για την χώρα, χωρίς να μας πει.

Το καταλάβαμε γιατί τελευταίες της πράξεις ως προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήταν ότι τρεις φορές εγγράφως αρνήθηκε να δοθεί πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας. Προτάσσοντας την από άλλες υποθέσεις για να διεκπεραιώσει όσα είχαν αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας… Πέντε μέρες μετά ο πρωθυπουργός την είχε προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ελάχιστα λεπτά μετά αποδέχθηκε την πρόταση. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι συζητήσεις είχαν γίνει πριν την αναχώρηση του Μητσοτάκη για την Αμερική και τη συνάντηση με τον Τραμπ. Άρα κατά τον χρόνο που παρενέβαινε πραξικοπηματικά στην υπόθεση…».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ρίξει το… γάντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα στις καταγγελίες της συνηγόρου του Αλεξάντερ Βίννικ.

«Πρόκειται για παραδικαστική και παράνομη λειτουργία. Το δίδαγμα να επιλέγεται δικαστής που δέχεται να κάμπτει τα δικαστικά του καθήκοντα, είναι εξοργιστικό. Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν απαντά μέχρι σήμερα. Προφασίστηκε δήλωση αποχής μετά τις φήμες ότι προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τελικώς μας είπαν ότι δεν την έκανε γραπτώς αλλά προφορικώς. Για να σβήσει τα ίχνη αλλά είναι αποτυπωμένη στη μνήμη μας και σε έγγραφα που είναι στη διάθεση μας και στη δικογραφία».

Συνελήφθη με ένα απλό email των ΗΠΑ!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε έγγραφα που αποδεικνύουν την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την έκδοση του Βίννικ, φτάνοντας στο σημείο να ζητά από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην δώσουν στον κατηγορούμενο τα στοιχεία για τα οποία κατηγορείται!

Μεταξύ άλλων η συνήγορος του Αλεξάντρερ Βίννικ έδωσε τα ακόλουθα στοιχεία: Email του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι παρέλαβαν αίτηση τους για τη σύλληψη του Βίννικ, χωρίς να είναι συνημμένο το ένταλμα σύλληψης. Το έγγραφο αυτό δείχνει πως η σύλληψη του Mr Bitcoin έγινε με ένα απλό email και όχι ένταλμα σύλληψης.

«Μολονότι δεν χρειαζόμαστε ένταλμα σύλληψης για να τον συλλάβουμε… μας αρκεί το μέιλ… θα ήταν καλύτερο να το έχουμε για να αποφύγουμε κάθε κατηγορία από το δικηγόρο του όταν συλληφθεί» αναφέρει το έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης!

«Σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης της Ελλάδας δεν χρειάζεται ένταλμα σύλληψης για να συλληφθεί πολίτης στην Ελλάδα, Αρκεί μέιλ. Έτσι συνελήφθη ο Αλεξάντερ. Μόλις απέκτησε νομική συνδρομή ζήτησε τα στοιχεία εναντίον του. Δεν του δόθηκαν ποτέ μέχρι που εκδόθηκε στη Γαλλία. 10 μήνες αφού είχε παραδοθεί στη Γαλλία ανακαλύψαμε γιατί…» παρατήρησε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Έγγραφα-«φωτιά» για τη μεθόδευση αμερικανικών και ελληνικών αρχών για τη σύλληψη και έκδοση του Mr Bitcoin

Το δεύτερο έγγραφο που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, αποτελεί επιστολή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης προς το ελληνικό αναφέροντας πως οι Αμερικανοί εισαγγελείς διστάζουν να παρουσιάσουν τα στοιχεία στον Βίννικ. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ανησυχούν ότι ο Βίννικ και άλλα άτομα (σ.σ. δύο διεφθαρμένοι πράκτορες του FBI) θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία και να μάθουν για έρευνα… «Τι λέει αυτό το έγγραφο; Παραβιάστε τη νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και κρύψτε τα στοιχεία εναντίον του» σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το τρίτο έγγραφο είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της Αστυνομίας ως προς τα πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή του Βίννικ (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα του ίδιου και της συζύγου του, τάμπλετ των παιδιών του). Τίποτα το αξιοποιήσιμο και επιλήψιμο δεν εξάγεται από αυτά τα στοιχεία. «Η πραγματογνωμοσύνη έφτασε στα χέρια του Βίννικ και των συνηγόρων του πολλούς μήνες μετά την παράνομη παράδοση στη Γαλλία και ενώ ήδη δικαζόταν ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης. Ήταν καθοριστικά αυτά τα έγγραφα στην πανηγυρική αθώωση του». Για αυτή την πραγματογνωμοσύνη που τον απαλλάσσει, η απάντηση των αμερικανικών αρχών ήταν «μην γνωστοποιείτε τα στοιχεία»…

«Στο συρτάρι του υπουργείου δικαιοσύνης ήταν αυτά τα έγγραφα» τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έκδοση του στη Γαλλία ο Αλεξάντερ Βίννικ έχει αθωωθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγοριών (19 από τις 20) και επιζητεί την αθώωσή του και για τη μία και μοναδική, πλημμεληματική κατηγορία για την οποία καταδικάστηκε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων ήδη υπαναχώρησε από την Έφεση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, και ζήτησε να επικυρωθεί, εφ’ όλης της ύλης, η πρωτόδικη απαλλακτική απόφαση και να μειωθεί το πρόστιμο για την πλημμεληματική κατηγορία, συνομολογώντας δημόσια, στη διάρκεια της αγόρευσής του στις 27/5, ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με όλες αυτές τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του»!

Στη δίκη κατέθεσαν αστυνομικοί της Γαλλικής Αστυνομίας και της Europol οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο εναντίον του Αλεξάντερ Βίννικ…

Το τέταρτo έγγραφο που παρουσιάστηκε είναι email ανάμεσα στο ελληνικό και το αμερικανικό υπουργεία Δικαιοσύνης, όπου η εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου ζητά άδεια από το αμερικανικό για να παραδώσει σκληρό δίσκο με στοιχεία σε υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Όχι σε εισαγγελική ή δικαστική αρχή αλλά σε υπάλληλο της πρεσβείας… Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζουμε ούτε τι τα έκανε, τι επεξεργασίες διενήργησε. Τα πρωτότυπα πειστήρια δεν παραδόθηκαν ποτέ στις γαλλικές αρχές ή στον ίδιο αλλά παραδόθηκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα» σχολίασε η συνήγορος του Βίννικ.

Το πέμπτο έγγραφο είναι των αμερικανικών αρχών προς την Europol να χρησιμοποιήσουν μόνο στοιχεία εναντίον του Βίννικ και όχι άλλα που ενδεχομένως τον απαλλάσσουν από τις κατηγορίες…

«Πρόκειται για κυνική επίμονη παρέμβαση ενός ξένου κράτους που επιδιώκει κατάλυση των αρχών της δίκαιης δίκης και προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ισότητας όλων ενώπιον του νόμου. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση τα παράκαμψε για να ικανοποιήσουν ένα ξένο κράτος»…

Ακρόαση από τον Τσιάρα ζητά η μητέρα του Βίννικ

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα η μητέρα του Αλεξάντερ Βίννικ, Βέρα, η οποία ζητά ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, σε μια προσπάθεια να αποφυλακιστεί ο γιος της μετά και τη δικαστική δικαίωση του από το Εφετείο της Γαλλίας που τον αθώωσε για τις 19 από τις 20 κατηγορίες, καταδικάζοντας τον μόνο για ένα πλημμέλημα.

«Θέλω να κοιτάξω στα μάτια τον Υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ρωτήσω: Τι έχει διαπράξει ο Αλέξανδρος και τα εγγόνια μου; Γιατί διωκόμαστε; Αγαπάμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Θέλω να τους πω ότι ο γιος μου είναι απλός άνθρωπος Ο γιός μου δοκιμάζεται. Πόσο ακόμα να αντέξει; Είναι απελπισμένος στην φυλακή. Έζησε το θάνατο της συζύγου του μέσα στην φυλακή».

Απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης «να μην μείνουν ορφανά τα εγγόνια της»: «Παρακαλώ να επιστρέψει ο πατέρας στα παιδιά του. Πιάστε εμένα αν είναι να εκδοθεί ο Αλεξάντερ στην Αμερική, αλλά ας αφήσουν τον πατέρα να πάει στα μικρά παιδιά του».

Από την πλευρά της η συνήγορος του Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε πως οι Αμερικανοί δεν ζητούν την έκδοση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ λόγω κάποιας αξιόποινης πράξης αλλά λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα που είναι νόμιμα στην Ελλάδα, στη Γαλλία και σε άλλα κράτη. «Δεν τον ζητούν για διάπραξη αδικήματος αλλά ως ανθρώπινο πολεμοφόδιο κατά της χώρας του στον πόλεμο πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, χωρίς ο ίδιος να έχει παραβιάσει ποτέ οποιαδήποτε διάταξη νόμου. Μας το απέδειξε πια και η απόφαση του δικαστηρίου της Γαλλίας. Είναι θύμα μηχανισμών εξωδικαστικών παραδικαστικών στο περιθώριο των νόμιμων διαδικασιών, στο παρασκήνιο των δικαστικών διαδικασιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ