Ο γύρος του κόσμου ή ο γύρος του… σαλονιού – Περί…αυτογνωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

του Χρυσόστομου Τσιρίδη

Η σειρά βέβαια “Κωνσταντίνου και Ελένης”,με τις απίστευτες “ατάκες”, έσπασε ταμεία και τηλεθεάσεις και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ επί 20(!!!) χρόνια να επαναλαμβάνεται με μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αλλά το “ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΝ του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ”, το…αριστούργημά του, όπως πίστευε ο επίκουρος Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, δεν εκδόθηκε ποτέ.

4B9611A3 B03F 4E53 8E8D B5894808C32C

Η εικόνα (από το Διαδίκτυο) και το σχόλιο εντελώς ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, για το παρακάτω θέμα.
.
Στο θέμα μας.
Από παλιότερη εκπομπή,τα όσα ακολουθούν, για όσους την θυμούνται (και με όση ακρίβεια την θυμάμαι κι εγώ, εννοείται).
.
Ενόψει Ελληνικής συμμετοχής, σε ένα (ιδιαίτερα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ) ΔΙΕΘΝΗ διαγωνισμό, γίνεται εκτός των άλλων και μία “δήλωση” από παράγοντα της Ελληνικής επιτροπής, μάλλον ΟΧΙ και τόσο κολακευτική για την Ελληνική συμμετοχή ή γενικότερα για τον θεσμό, την οποία ΙΣΩΣ να έσπευδαν να εκμεταλλευτούν οι… ανταγωνιστές.
.
Η δημοσιογράφος,παρουσιάστρια ή ρεπόρτερ, προβληματισμένη έως ανήσυχη, με το δίκιο της (!), εκφράζει τους φόβους της για τον… ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ αρνητικό ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ (!!!) που πιθανόν να έχει η δήλωση, λέγοντας με πολύ γλαφυρό τρόπο:
.
“Να δείτε που αυτή η δήλωση θα κάνει τώρα τον γύρο…του κόσμου”.
.
Για να απαντήσει ορθά κοφτά γνωστός άνθρωπος της τηλεόρασης που μετείχε στην εκπομπή, συνδυάζοντας Χιούμορ, ελαφρά ειρωνεία και κάποια δόση “θυμού”,
.
“Ποιον… γύρο του κόσμου. ΟΥΤΕ τον γύρο του…. σαλονιού του δεν θα κάνει”(!).
.
Αυτήν την παραστατική κουβέντα ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ έχω κατά νου, όταν ξεκινώ να γράψω ένα άρθρο.
.
Η αλήθεια είναι ότι γράφοντας, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ και τί δεν νομίζουμε για το…ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ που γράψαμε. ΛΑΘΟΣ.Το κλασικό “Ενθουσιαστικό” λάθος.
.
Προσωπικά γράφω ένα άρθρο, πρώτον για να πω αυτά που θέλω, αυτά που ειλικρινά πιστεύω και προπάντων αυτά που μπορώ να τεκμηριώσω (!) και βέβαια, ΕΑΝ… τύχει και υπάρξουν και μερικοί αναγνώστες, ακόμη καλύτερα.
.
Πάντως, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ, επειδή το άρθρο μου θα κάνει τον… γύρο του κόσμου.
.
Σε επόμενο: “Τους… κέρδισε η Τέχνη ή τους… φορτώθηκε;”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ