Φιλότουρκος και τσάμπα δεν γίνεται. Ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα δεν αποτελεί εξαίρεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τζο Μπάιντεν στέλνει πρέσβη στην Άγκυρα, τον αρνητή της Γενοκτονία των Αρμενίων
Φαίνεται πως τελειώνει η πολιτική των απειλών προς την Τουρκία και αναθερμαίνονται οι σχέσεις των δύο χωρών
Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι ο αμέσως μετά πρέσβης των ΗΠΑ στήν Αγκυρα, είναι ήδη πρό πολλού
ενγεγραμμένος στό Τουρκικό μπαξίσιολόγιο Αμερικανών διπλωματών. Όμως επειδή η ιστορία διδάσκει οτι : Όχι εμπιστοσύνη στίς
(«συμπτώσεις») μία καί
επι αυτού αγρύπνια στό ΥΠΕΞ δέν θα βλάψει. Γιά νά ελπίζεται ότι δέν θά πρέπει να συμβεί καί αυτή την φορά τό λεγόμενο από τόν λαό πως « η αρχή είναι τό ήμισυ τού παντός». Αλλωστε δέ η επιμονή τού Αμερικανού γερουσιαστή κ. Μενέντεζ καί όχι μόνον:εμπράκτως νά προειδοποιηθεί η
Τουρκία με τά σχετικά, δέν μπορεί αλιώς. Κάπου, ( ο ίδιος ξέρει που ) ερείδεται.

Ένας προδότης στην Άγκυρα

Ο αμερικανός πρόεδροςστέλνει στην Άγκυρα, προφανώς σε μια ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς Τζων Μπάιντεν, προκειμένου να μαλακώσει τον Τούρκο πρόεδρο, τον πρώην Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών Τζέφ Φλέικ (Jeff Flake). Τον άνθρωπο που το 2017 ανακοίνωσε στον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ με τον οποίο ήρθε σε ρήξη, ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του 2018, όπως και έκανε.

Για την πράξη του αυτή ανταμείβεται σήμερα από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν και αναλαμβάνει καθήκοντα πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα. Πρόκειται για τον έναν από τους πέντε της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο οποίος ψήφισε κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η στάση του αυτή και μόνο, τον κάνει αρεστό στην κυβέρνηση Ερντογάν.
Πρόκειται για έναν πολιτικό που ξεκίνησε από την Αριζόνα των ΗΠΑ, σπούδασε στο πανεπιστήμιο Μπίργκαμ Γιάνγκ, βαπτίστηκε Μορμόνος, γεγονός που του άνοιξε τις πόρτες των κλειστών κλαμπ των ΗΠΑ και διετέλεσε Ιεραπόστολος των Μορμόνων στη Ν. Αφρική κι από κει εκτελεστικός διευθυντής για τη Δημοκρατία της Ναμίμπια, καθώς και του ιδρύματος Γκολντγουότερ που έχει έδρα την Αριζόνα και ασχολείται με τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ