Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Βροντερό Οχι του Μπάτμαν στο κάλεσμα Ελλήνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Στην πόλη Γκόθαμ Σίτι, επικρατούσε η διαφθορά μέχρι που εμφανίστηκε ο Μπάτμαν! Με απαράμιλλο θάρρος, με την χρήση εξελιγμένων όπλων και μηχανικών μέσων, κατάφερε και συνέλαβε τους εγκληματίες, κατάφερε να εξαρθρώσει τις συμμορίες, με αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια, η ασφάλεια να επικρατήσει στην πόλη.
Τα κοινά στοιχεία που βρίσκει κανείς στην πόλη Γκόθαμ Σίτι και στην Ελλάδα είναι η διαφθορά! Τι δεν έχει όμως η Ελλάδα; Μα φυσικά, έναν Μπάτμαν!!!
Τον Μπάτμαν λοιπόν, πήγε και συνάντησε μια επιτροπή την οποία αποτελούσαν αξιόλογα μέλη της ελληνικής κοινωνίας και αφού του παρουσίασαν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, του ζήτησαν να έρθει στην Ελλάδα για να πατάξει την εγκληματικότητα και την διαφθορά.
Ο Μπάτμαν αφού τους άκουσε με προσοχή, είπε:
«Μόνος μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Υπήρχε ένας κυβερνήτης που επιθυμούσε την πάταξη της εγκληματικότητας, υπήρχε ένας αστυνομικός που αγωνιζότανε, τιμούσε τον όρκο που είχε δώσει, που νοιαζότανε για την ασφάλεια των πολιτών. Υπήρχαν με απλά λόγια, θεσμικά πρόσωπα που είχαν κι αυτά τον ίδιο στόχο με μένα και που δεν ήταν άλλος από την πάταξη της διαφθοράς. Γι’ αυτό υπήρξε και αποτέλεσμα».
Τα αξιόλογα μέλη απάντησαν πως και στην Ελλάδα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί που θέλουν την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η συνεργασία μαζί τους έχει πολλές πιθανότητες να φέρει αποτέλεσμα.
«Θα σας επισημάνω μόνο δύο σημεία που με αναγκάζουν να αρνηθώ την πρόσκλησή σας. Πρώτο σημείο: Στην χώρα σας λειτουργεί η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας. Ένας φορέας που μέρος των καθηκόντων του είναι να ελέγχει τους δημόσιους φορείς κι εφόσον διαπιστώνει μη σύννομες πράξεις, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, κακοδιαχείριση από εκείνους που ασκούν διοίκηση, να παραπέμπει αυτές τις υποθέσεις στην δικαιοσύνη. Πλήθος βάσιμων καταγγελιών βρίσκονται στα ντουλάπια της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας όμως, έλεγχος για την ορθότητα ή μη των καταγγελλομένων που αφορά π.χ. Δήμους, δεν γίνεται. Πιο αόρατο χέρι εμποδίζει την διαδικασία; Και λέω «πιο αόρατο χέρι», γιατί η Ενιαία Αρχή Διαφάνειας έχει άξιους και πεντακάθαρους ελεγκτές – επιθεωρητές που αν τους δοθεί η εντολή του ελέγχου, θα κάνουν άριστα την δουλειά τους. Να σας ενημερώσω αν δεν το γνωρίζετε, πως σε πλείστες περιπτώσεις που τεκμηριωμένες εκθέσεις των ελεγκτών – επιθεωρητών εστάλησαν στον εισαγγελέα, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, κανείς δεν τιμωρήθηκε, γιατί το ισχυρό σύστημα έχει φροντίσει γι’ αυτό. Δεύτερο σημείο: Το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει τονίσει σε έκθεσή του, πως το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ασκεί τον έλεγχο που οφείλει να κάνει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με απλά λόγια, υπάρχει ανοχή ή αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών για τα πεπραγμένα των Δήμων. Τι θέλω να σας πω. Όταν τα βασικά κύτταρα της δημοκρατίας νοσούν με τις ευλογίες του εγκεφάλου, με την προστασία της καρδιάς, θα νοσεί ΟΛΟ το σώμα, όλη η κοινωνία. Ποιον επομένως μου ζητάτε να εμποδίσω να παρανομεί; Την βοήθειά μου απλόχερα θα παρέχω στη χώρα σας αν ο εγκέφαλος που λέγεται κυβέρνηση και η καρδιά, που είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την ομαλή λειτουργία της χώρας και της εφαρμογής των νόμων, λειτουργήσουν σωστά, αποφασίσουν να καταστήσουν το σώμα, την χώρα σας δηλαδή, υγιές. Με τα σημερινά δεδομένα όμως που υπάρχουν σας λέω: «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω»!
Τα μέλη της επιτροπής αποχώρησαν απογοητευμένα αλλά και προβληματισμένα. Σκεφτόντουσαν πως ο Μπάτμαν είχε δίκιο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ