Οι γυναικοκτονίες και η δεκαετία των μνημονίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των δολοφονημένων γυναικών, από τους συζύγους νυν , πρώην ή εν διαστάσει και από τους συντρόφους τους .Το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει μάστιγα ,να κυριαρχήσει και να παγιωθεί στην σημερινή ελληνική κοινωνία, μέσα από την δημοσιογραφική κάλυψη αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων.

Το σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών αντιμετωπίζει τα εγκλήματα αυτά όπως ακριβώς τα μνημόνια και το ΔΝΤ , όπως παρουσίαζε στην ελληνική κοινωνία την έλευση του ΔΝΤ ως φυσικό επακόλουθο των λανθασμένων χειρισμών του Έλληνα “τεμπέλη” πολίτη,παρουσιάζει ως επί το πλείστον τα εγκλήματα αυτά σαν φυσικά επακόλουθα “κακών”συμπεριφορών ή διαφορών που όπλισαν το χέρι των θυτών.

Με λίγα λόγια για άλλη μια φορά έχει μπει σε λειτουργία ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης ,της ελληνικής κοινωνίας η οποία έχασε τις βασικές κοινωνικές τις αρχές, τα “πέτρινα” χρόνια των μνημονίων. Όλα όσα συνέβησαν την προηγούμενη δεκαετία στη χώρα με τα μνημόνια , με την κατάρευση της κοινωνικής συνοχής και της αποσύνθεσης της ελληνικής οικογένειας αντικατοπτρίζονται στα εγκλήματα αυτά.

Οι ηλικίες των θυτών αυτό ακριβώς δείχνει ,πριν μια δεκαετία οι θύτες ήταν έφηβοι που όδευαν προς την ενηλικίωση τους, βίωναν την σκληρότητα και την ωμότητα της εποχής εκείνης ,αυτή η σκληρότητα, αγριότητα, ωμότητα πότισε στο πετσί τους και σήμερα είναι πλέον εγκληματίες γυναικοκτόνοι.

Όσοι προφήτες προ δεκαετίας μιλούσαν για σοβαρές βραχυπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες των μνημονίων, στην ελληνική κοινωνία, οικογένεια και καθημερινότητα σήμερα δυστυχώς δικαιώνονται για μία ακόμη φορά.

Αναγνωστης του Ολυμπία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ