Ο Πέτσας, τώρα και λοιμωξιολόγος – Ανακοίνωσε τις επόμενες κατηγορίες επαγγελματιών προς υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρίς καν να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη δόξα των λοιμωξιολόγων ζήλεψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και χθες έσπευσε να ανακοινώσει ότι η επόμενη επαγγελματική κατηγορία που θα κληθεί να εμβολιαστεί υποχρεωτικά είναι οι εκπαιδευτικοί, παρότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση, αλλά ούτε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει πει κάτι οριστικό επ’ αυτού.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τους επόμενους κλάδους στους οποίους μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είπε ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. «Πιο μεγάλο θέμα είναι των εκπαιδευτικών», τόνισε και έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σάλος με άρθρο του Αδωνι Γεωργιαδη: Αναπόφευκτες οι απολύσεις

Για όσους εργαζομένους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, και σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων που έχουν αναφερθεί άλλοι υπουργοί τις προηγούμενες ημέρες, είπε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να μη φτάσουμε σε απολύσεις. Υπογράμμισε ότι το πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι αρκετά ευέλικτο, επομένως μπορεί να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να παρέχονται οι υπηρεσίες χωρίς να πληγεί ούτε ο πολίτης ούτε και ο εργαζόμενος.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ακόμα και η αναστολή εργασίας είναι από μόνη της ένα ισχυρό κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος που δεν θέλει να χάσει το εισόδημά του. Στο άρμα του τρόμου κι αυτός, πρώτος πρώτος…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ