«Ανδρεία» είναι η αγάπη, η καλοσύνη, ο σεβασμός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάντα ξεκινούν από την οικογένεια. Και όταν αναφερόμαστε σε άνδρες, από το πρότυπο του πατέρα που ζουν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Διότι δυστυχώς τα κοινωνικά πρότυπα ειδικά από την εποχή του διαβόητου εκσυγχρονισμού, προάγουν την ψευτομαγκιά, το αντριλίκι, την λαμόγια, την ελεεινή συμπεριφορά προς την γυναίκα.

Όσον αφορά ομως την ανατροφή του παιδιού, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο πατέρας είναι αυτός που οφείλει να δίνει το πρότυπο της πραγματικής ανδρείας, πρωτίστως με την συμπεριφορά του και έπειτα με την διαπαιδαγώγηση.

Δεν μπορεί ένας πατέρας ο οποίος δείχνει ασέβεια, βία και απαξίωση στην σύζυγό του, να περιμένει ότι τα παιδιά που θα βγούν διαφορετικά. Πρέπει ο ίδιος να αποτελεί πρότυπο πατέρα και άνδρα, κάθε στιγμή στην σχέση του και την οικογένειά του. Εάν πιστεύει ότι δεν μπορεί, χίλιες φορές να σταματήσει η σχέση πολιτισμένα, από το να διατηρείται και τα παιδιά να ζουν αποκρουστικές καταστάσεις που καταστρέφουν τον ψυχισμό τους.

Είναι τεράστια η ευθύνη της πατρότητας, όπως φυσικά και της μητρότητας. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι το αγόρι ως φυσικό πρότυπο έχει τον πατέρα, ειδικά όσον αφορά την σχέση του με την γυναίκα, που θα τον σημαδέψει για όλη του τη ζωή.

Εννοείται ότι υπάρχουν παιδιά με ισχυρή προσωπικότητα τα οποία μπορούν να ξεχωρίσουν τα αρνητικά που βλέπουν και να αποβάλουν, ή ακόμα καλύτερα να παραδειγματιστούν από αυτά ώστε να μην το επαναλάβουν. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για τον πατέρα. Αντίθετα, ο πατέρας οφείλει να μην βάζει τα παιδιά του στην βάσανο της αποκήρυξής της ίδιας του της συμπεριφοράς.

Διότι στην κοινωνική ζωή τα αρνητικά πρότυπα είναι ακόμα περισσότερα. Από τη μουσική που θα ακούσουν τα παιδιά, η οποία δυστυχώς στην πλειοψηφία της όσον αφορά τους νέους, υποβιβάζει πλήρως το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, αποκαλώντας την απαξιωτικά «σκύλα». Και είναι φυσικά άξιον απορίας πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η κυκλοφορία τέτοιων τραγουδιών που προάγουν την έμφυλη βία και την απαξίωση συλλήβδην των γυναικών.

Αλλά φυσικά το μεγάλο χτύπημα έγινε επί της χρυσής εποχής του εκσυγχρονισμού, όπου έπρεπε να επικρατήσει μία πλήρη κατάπτωση των αξιών, ώστε η συμμορία των διεφθαρμένων να κυβερνά ανενόχλητη μία διεφθαρμένοι κοινωνία.

Εκεί λοιπόν το πρότυπο της γυναίκας, δεν ήταν το πανεπιστήμιο, το διδακτορικό, η καριέρα, η μητρότητα. Αλλά η γυναίκα εμφανιζόταν σαν τσουβάλι υποδοχής σπέρματος, που μάλιστα έπρεπε να γνωρίζει και όλους τους τρόπους να ικανοποιεί τον άνδρα.

Και φυσικά το πρότυπο του άνδρα, δεν ήταν ο ευγενής, ο ενάρετος, ο πραγματικά ανδρείος, αλλά το λαμόγιο που τσέπωνε φράγκα από το χρηματιστήριο και τα έτρωγε με τις γκόμενες στα μπουζούκια, ρίχνοντας την οικογένεια του στα σκουπίδια.

Προκαλεί λοιπόν αηδία να βλέπουμε τα απόβλητα του εκσυγχρονισμού που κατέχουν ακόμα και σήμερα κορυφαίες θέσεις εξουσίας, να παριστάνουν τους ευαίσθητους στα θέματα της γυναικοκτονίας και της έμφυλης βίας. Όταν η λαίλαπα βίας κατά γυναικών, γίνεται ακριβώς από την περιβόητη «γενιά του εκσυγχρονισμού».

Το πρότυπο λοιπόν της πραγματικής ανδρείας, είναι η ευγένεια, η καλοσύνη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός. Και το κακό οικογενειακό περιβάλλον, τα βρώμικα τραγούδια, τα ελεεινά περιοδικά, δεν είναι δικαιολογία όταν αποφασίζεις για το πως θέλεις να ζήσεις. Για το ποιος θέλεις να είσαι. Και πίστεψε με φίλε, είναι μεγάλη μαγκιά να είσαι ευγενής, να δείχνεις σεβασμό, να βοηθάς σε κάθε ευκαιρία. Για την ακρίβεια, αυτή είναι η πραγματική μαγκιά. Είναι η πραγματική γοητεία, η πραγματική ομορφιά.
Είναι λοιπόν στο δικό σου χέρι να αποφασίσεις εάν θα πετάξεις τα σκουπίδια που έριξε ο καθένας, (ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας) από μέσα σου, η αν θα γίνεις ένα με αυτά.

Και κυρίως, βγάλε από το μυαλό σου το παραμύθι που σου σέρβιραν ότι «τα κορίτσια προτιμούν τα κακά αγόρια». Το τέλος κάθε σκουπιδοσακούλας, είναι στη χωματερή. Σου λέω πάλι λοιπόν, πέτα τα σκουπίδια από μέσα σου, μην γίνεις ένα με αυτά. Μάθε να αγαπάς, να συγχωρείς, και αν θεωρείς ότι δεν μπορείς, να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά.

Και μία συμβουλή από τους αρχαίους ημών προγόνους: Στο σπίτι του όργιλου άνδρα, η μόνη κραυγή που ακούγεται, είναι οδυρμός.

Ολυμπία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ