Απαντήσεις εδώ και τώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Η προηγούμενη κυβέρνηση ορθός τιμωρήθηκε για τα όποια λάθη της στην φονική φωτιά στο Μάτι. Η σημερινή καλά θα κάνει να κηρύξει άμεσα αναδασωτέες τις χιλιάδες καμένες δασικές εκτάσεις, χωρίς καμία περαιτέρω αξιοποιήσει ή εγκατάσταση. Επίσης να δώσει μια εξήγηση γιατί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (που ο πρόεδρος της είναι πάντα κομματικό στέλεχος του εκάστοτε κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση) ενέκρινε την επέκταση αιολικού πάρκου στους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, που οι κάτοικοι τους είχαν ξεσηκωθεί και ήταν αντίθετοι στην εγκατάσταση του στην περιοχή τους και η οποία τελικά κάηκε ολοσχερώς.

Να απαντήσει η κυβέρνηση:

· Γιατί πολλά εναέρια μέσα πυρόσβεσης ήταν καθηλωμένα στο έδαφος και πολλά ασυντήρητα.
· Γιατί βάση καταγγελιών των κατοίκων όπου επλήγησαν δεν είχαν στήριξη από πυροσβεστικά εναέρια μέσα.
· Γιατί έγιναν άκριτα εκκενώσεις οικισμών και δεν άφησαν τους πολίτες να σώσουν το βίος τους (μπορούσαν να απομακρυνθούν γυναίκες παιδιά και ανήμποροι μόνο) με αποτέλεσμα να χαθούν περιουσίες που θες όχι μια άλλα δυο ζωές για να τις ξαναφτιάξεις.

Είναι ώρα για απαντήσεις και όχι για σόου, αλλιώς το σήμα της δεν θα απέχει και πολύ απ’ την αλήθεια. Ας σταματήσω εδώ, γιατί η συναισθηματική φόρτιση είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να εκφραστώ όπως θα ήθελα. Μέχρι να πάρουμε ξεκάθαρες απαντήσεις να σας ευχηθώ να είναι το υπόλοιπο του καλοκαιριού όσο καλύτερο γίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ