Σε ποιους έχει δεσμευθεί για τις ανεμογεννήτριες ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Περίεργη ομολογία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ένα πραγματικό παραλήρημα επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αναφερόμενος για άλλη μια φορά στο θέμα των ανεμογεννητριών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ομολόγησε» ότι έχει δεσμευτεί για την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών, παραθέτοντας μάλιστα «εξωφρενικά» μεγέθη παραγωγής ενέργειας από την μελλοντική τοποθέτηση των ανεμογεννητριών!

Πραγματικά δεν είμαστε σοβαροί. Σε ποιους ακριβώς έχει δεσμευθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός; Έστω και αν έχει δεσμευτεί στον οποιονδήποτε ο πρωθυπουργός, πράγμα ούτως ή άλλως ανεπίτρεπτο, είναι δυνατόν να βρίσκουμε διέξοδο πάνω στα αποκαΐδια για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες; Με τον πρωθυπουργό να αναρωτιέται από το βήμα της Βουλής για το «που θα μπουν όλες αυτές οι ανεμογεννήτριες για τις οποίες έχει δεσμευθεί»;

Η συνέχεια όμως στην ομιλία του πρωθυπουργού για το θέμα, ήταν παραληρηματική. Ο κύριος Μητσοτάκης, προφανώς πλήρως παραπληροφορημένος από κάποιον άνθρωπο που προφανώς εμπιστεύεται τυφλά, υποστήριξε ότι κάποιοι ενδέχεται να βάζουν πυρκαγιές στα δάση για να μην τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες!

Εδώ πραγματικά τίθεται σοβαρό θέμα για το ποιοι συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό. Αντί να σταματήσει τις ασυναρτησίες του προηγούμενου διαστήματος, όπου έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τους αντιεμβολιαστές με τους εμπρηστές, σήμερα επανήλθε δριμύτερος. Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν βάση αλλά κακοποιούν βάναυσα την κοινή λογική.

Διότι όλοι βλέπουν τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες, να έχουν μετατραπεί σε «κρανίου τόπο». Διότι είναι αδύνατον να μεταφερθεί μία ανεμογεννήτρια, εάν πραγματικά δεν έχει εξαφανιστεί μεγάλο τμήμα του δάσους ώστε να ανοίξει δρόμος.

Αυτά τα παραληρηματικά ψεύδη λοιπόν του πρωθυπουργού, μόνο ανησυχία προκαλούν. Εντείνοντας μάλιστα τις υποψίες όσων θεωρούν ότι τα δάση καίγονται ακριβώς για να τοποθετηθούν οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες για τις οποίες «έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός». Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ