Η Τουρκία τάζει επιδόματα στους Έλληνες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αποκάλυψε εργαζόμενος του Νοσοκομείου Σερρών για το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής – Διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας: «Ή αυτοί ή εμείς».

Την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σερρών με πανό, συνθήματα και στιγμιαίες εντάσεις. Το κεντρικό σύνθημά τους είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους: «Δεν θα κάνουμε πίσω ή αυτοί ή εμείς». Μάλιστα, ένας εκ των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο, έκανε μια αποκάλυψη που εμπλέκει την Τουρκία, η οποία αν ισχύει, θα πρέπει πολλοί να δώσουν εξηγήσεις.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, από 1η Σεπτεμβρίου όποιος δεν έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, βγαίνει σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Ο Γιάννης Αγοραστός, Πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, είπε σχετικά: «Οι εμβολιασμένοι να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους και αυτοί οι οποίοι νόσησαν και απαλλάσσονται αυτή τη στιγμή από τον εμβολιασμό να μη δώσουν επίσης τα πιστοποιητικά τους. Αυτό είναι η αλληλεγγύη».

Η Πρόεδρος των συμβασιούχων, Νάταλι Ζαράκη είπε ότι την 1η Σεπτεμβρίου «θα βγω σε αναστολή για να στηρίξω τους συναδέλφους μου», ενώ στην ερώτηση αν έχει εμβολιαστεί, απάντησε: «Δεν σας ενδιαφέρει, είναι προσωπικό δεδομένο. Είτε εμβολιασμένη, είτε όχι, θα στηρίξω τους συναδέλφους μου».

9C0DEF16 E039 4719 9DD8 0558D9AFF910

Νοσοκομείο Σερρών: Διαμαρτυρία εργαζομένων κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Στην αναμπουμπούλα… η Τουρκία χαίρεται;

Ένας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ο κλιβανέας-απολυμαντής Ευθύμιος Κατσίμπρας, μετά το παράπονο που εξέφρασε, έκανε και μια αποκάλυψη που αν ισχύει, θα πρέπει να εξεταστεί και προβληματίσει όλους τους «φωστήρες» της κυβέρνησης.

«Κάθομαι στο χώρο για να εξυπηρετώ τους Σερραίους, ενώ μπορούσα να βγω στη σύνταξη εδώ και ένα χρόνο, γιατί δύο χρόνια τώρα δεν μπορούν να βρουν πτυχιούχο απολυμαντή-κλιβανέα για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία. Αυτό είναι το ευχαριστώ της σερραϊκής κοινωνίας και του διοικητή», είπε και έριξε τη… βόμβα: «Σας ανακοινώνω ότι το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή μόλις μας βγάλουν σε αναστολή και δεν θα έχει η οικογένειά μου φαγητό, μας δίνει επίδομα. Εκεί θα πάμε. Αφού το θέλουνε Τούρκους πολίτες θα μας κάνουν»!

«Αυτή η υποχρεωτικότητα θύμωσε πάρα πολύ κόσμο»

Μετά τη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι πήγαν στα γραφεία της διοίκησης για να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους στον αναπληρωτή διοικητή Παναγιώτη Πεγίδη. Το ότι τους άκουσε και αποχώρησε χωρίς να πει τίποτα, προκάλεσε αντιδράσεις, με τους εργαζόμενους να φωνάζουν «απαντήστε», «δεν ντρέπεστε» και να αποδοκιμάζουν.

«Δεν υπάρχει πλέον τμήμα με μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Αρκετοί συνάδελφοι εμβολιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες και θα εμβολιαστούν κι άλλοι. Η ψαλίδα θα κλείσει. Δεν είναι όμως το ζητούμενο αυτό. Είναι ο τρόπος, αυτή η υποχρεωτικότητα θύμωσε πάρα πολύ κόσμο που στη διάρκεια θα το έκαναν κι εκείνοι», εξήγησε ο κ. Αγοραστός.

«Οι άλλοι πήραν το ακαταδίωκτο και ο πολίτης την ευθύνη»

«Περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα εδώ μέσα και αυτό είναι το ευχαριστώ τους. Παίρνεις τα μπογαλάκια σου και φεύγεις. Εμείς μπαίναμε με τα ρούχα μας και πηγαίναμε σπίτι μας με τα ρούχα μας. Από την πρώτη ώρα, όταν ήρθαν οι ασθενείς και γινόταν ο τρελός χαμός, δεν είχαμε μάσκες, δεν είχαμε γάντια, δεν είχαμε στολές», είπε η κ. Ζαράκη.

Ο διοικητικός υπάλληλος Κωνσταντίνος Καρκάλης, αφού σχολίασε για την κατάσταση ότι είναι ένα πρόσχημα για να περάσουν αυτά που θέλουν, είπε μια χαρακτηριστική ατάκα: «Οι άλλοι πήραν το ακαταδίωκτο και ο πολίτης την ευθύνη. Αφού πήρε την ευθύνη, μετά τον πετάμε στα σκουπίδια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ