Το σκεπτικό Μητσοτακη για την υπουργοποίηση του Πλεύρη – Γιατί κρίθηκε καταλληλότερος για το υπουργείο υγείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Θάνος Πλεύρης ήταν η μόνη αδικημένη μεταγραφή απο το κομμα του Γιώργου Καρατζαφερη στη Νεα Δημοκρατια. Ίσως το γεγονός οτι δεν τόλμησε να μεταπηδήσει στην ΝΔ το βράδυ που Γεωργιαδης και Βορίδης εντάσσονταν στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρα να του κόστισε πολιτικά.

3435D8B0 B4F6 412C A5F5 CACE5F2052A8

Ο Μητσοτακης του δίνει την ευκαιρία να γίνει υπουργος σε ένα υπουργείο που ετοιμάζεται να σηκώσει το πολιτικο βάρος της αναστολής εργασίας των ανεμβολιαστων υγειονομικών.

Θα βάλει την υπογραφή του σε απολύσεις που έρχονται και θα καεί πολιτικά καθως θα μείνει στη ιστορία ως ο υπουργος που άνοιξε τον δρόμο των απολύσεων στο δημόσιο.

Τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει καθως εχει σκληραγωγηθει πολιτικά σε ένα περιβάλλον που η επιβολή σκληρών και αυταρχικών αποφάσεων ειναι κάτι το συνηθισμένο.

Επιπλέον με το παρελθόν που εχει οσο αφορά τις απόψεις του για τα εμβόλια ειναι ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος να μιλήσει και να πείσει τους ακραίους αντιεμβολιστες  (τη μερίδα εκείνη των πολιτών που η κυβερνηση θεωρεί ψεκασμένους) να κάνουν το εμβολιο καθως ξέρει τον κώδικα επικοινωνίας τους.

Η υπουργοποίηση του Πλεύρη ειναι μια μεγάλη ζαριά για το κεντροδεξιό προφίλ του Μητσοτακη που θα κινδυνεύει να στραπατσαριστει ανα πάσα στιγμή. Αλλα ειναι επιλογή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ