Ο Γιαπωνέζος πρωθυπουργός ξεφτυλιζει τον Έλληνα ομόλογο του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα βροντάει κάτω και φευγει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του, χωρίς να ειναι μάλιστα ξανά υποψήφιος με το φιλελεύθερο κόμμα.

Η απόφαση αυτή του ιάπωνα ηγέτη, οφείλεται στην έξαρση του κορονοϊού, καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 16,000 σε μια χώρα με 128 εκατομμύρια πληθυσμό. Το καταλάβατε; 16.000 νεκροί σε μία χώρα με τον δωδεκαπλάσιο πληθυσμό της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα οδεύουμε στο θλιβερό ρεκόρ των 14.000 νεκρών από την έναρξη της πανδημίας. Με μία απλή αναγωγή, διαπιστώνουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε δεκαπλάσιους νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την Ιαπωνία.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα λοιπόν, παραιτείται ως ένα ελάχιστο δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας. Παρά το ότι έχει να διαχειριστεί και την πλέον πυκνοκατοικημένη μεγαλούπολη στον κόσμο! Η οποία μάλιστα φιλοξένησε και ολυμπιακούς αγώνες, με όλη την κοσμοσυρροή που αυτό το κορυφαίο γεγονός επιφέρει. Κοινώς, ο άνθρωπος διαχειρίστηκε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με δεκαπλάσια επιτυχία σε σύγκριση με την Ελλάδα, και όμως παραιτείται.

Στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δεκαπλάσιους νεκρούς αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σύγκριση με την Ιαπωνία, όχι μόνο δεν παραιτείται, αλλά αυτοπροβάλλεται ως Μωυσής!

Είναι βέβαιον ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στην θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι απλά θα είχε παραιτηθεί, θα είχε κάνει και χαρακίρι.

Φυσικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δεν στερείται «πέτσας», στερείται όμως Πέτσα. Εάν αντί για πέτσα πάνω του διέθετε υπουργό σαν τον Πέτσα, με δύο λίστες, ο ιαπωνικός τύπος θα τον παρουσιάζεται ως τον τελευταίο σαμουράι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ