Έξαλλος ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Μητσοτάκη για την επιλογή Στυλιανίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Omega, για την απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να υπουργοποιήσει τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Το βίντεο της δήλωσης του κ. Αναστασιάδη είναι όλα τα… λεφτά. Κάνει μεγάλη προσπάθεια να μην…”εκραγεί” από θυμό, για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ένα σημαντικό υπουργείο στον πρώην συνεργάτη του προέδρου της Κύπρου με τον οποίο είναι κυριολεκτικά στα… μαχαίρια.

Ο κ. Αναστασιάδης πιστεύει προφανώς ότι πίσω από όλες τις επιθέσεις εναντίον του και τις κατηγορίες για διαφθορά βρίσκονται ο κ. Στυλιανίδης και δύο συγκεκριμένα συνεργάτες του. Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε επιβραβεύσει τον κ. Στυλιανίδη προσφέροντας του τη θέση του Επιτρόπου της Κύπρου στην Κομισιόν. Όμως, πιστεύει, ότι ο συνεργάτης του τον κακολόγισε ειδικά μετά την απόφαση του να μην του ανανεώσει τη θητεία, επειδή διαφώνησαν για το Κυπριακό.

Ένα επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Σημειώνουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Στυλιανίδης συνεργάστηκαν με ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς για να επιβάλουν στον κυπριακό λαό το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Στη συνέχεια ο σημερινός Πρόεδρος αναγνώρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη βούληση των πολιτών, όχι όμως και ο κ. Στυλιανίδης.

Οι δυο τους πρέπει να “πλακώθηκαν” μετά το Κραν Μοντανά, όταν ο κ. Αναστασιάδης δεν δέχθηκε την επιβολή φιλοτουρκικής λύσης, ενώ ο κ. Στυλιανίδης πίεζε για λύση στο ελβετικό θέρετρο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου θύμωσε πολύ όταν πληροφορήθηκε πως ο τότε Επίτροπος της Κυπρου και πρώην συνεργάτης του, έλεγε δεξιά και αριστερά, ότι για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά ευθυνόταν ο κ. Αναστασιάδης και όχι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη δήλωση του στο Omega, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει τα εξής, όμως αξίζει ο αναγνώστης να παρακολουθήσει τις εκφράσεις του στο βίντεο που δημοσιεύουμε:

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που άκουσα ότι ένας παλιός συνεργάτης… Οι διαφορές μας δεν ανάγονται σε προσωπικό επίπεδο με την έννοια ότι είχαμε προσωπικές διαφορές. Είχαμε διαφωνίες επί θεμάτων που άπτονται κατά κύριο λόγο του Κυπριακού για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι κάθε επιτυχία στον κ. Στυλιανίδη.

Έχω ενημερωθεί, χθες (Κυριακή) το μεσημέρι και είπα στον Πρωθυπουργό ούτε εμπλέκομαι, ούτε θέλω να εμπλακώ στα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. Είναι θέμα δικό σας. Από τη δική μας πλευρά, γνωρίζω τις ικανότητες του κ. Στυλιανίδη, συνεπώς η επιλογή είναι δική σας. Το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι καλή επιτυχία.

hellasjournal.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ