Κύριο άρθρο της εβδομαδιαίας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Λονδίνου περί Χρ. Στυλιανίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης, κύριε Μητσοτάκη Μετά το φιάσκο με την τοποθέτηση Αποστολάκη ως επικεφαλής του νέου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός διόρισε τον Κύπριο, πρώην Επίτροπο στην Ε.Ε. Χρήστο Στυλιανίδη ως νέο υπουργό. Παρουσιάστηκε, μάλιστα, αυτή η επιλογή ως η πλέον κατάλληλη, ως… άριστη, διότι είναι πρόσωπο εγνωσμένου, τάχα, κύρους και ικανοτήτων!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κ. Μητσοτά- κης έκανε λάθος μεγαλύτερο από το πρώτο. Και θα φανεί αυτό στην πορεία… Λέγεται ότι την πρόταση για υπουργοποίηση την έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς! Ο Σχοινάς, που δύο χρόνια τώρα σ’ αυτή τη θέση δεν… βρήκε τον δρόμο να επισκεφθεί την Κυπριακή Δημοκρατία. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Λάιεν πήγε στη Λευκωσία, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επισήμως, αλλά ο κ. Σχοινάς δεν… καταδέχεται να πάει! Απαξιοί. Και όχι μόνον αυτό!

Αποφεύγει σκοπίμως να έρθει σε επαφή με την κυπριακή κυβέρνηση, την παρα- γνωρίζει εντελώς. Ακόμα και στα τηλεφωνήματα του υπουργού Εσωτερικών Ν. Νουρή για το σοβαρό θέμα του μεταναστευτικού, ο κ. Σχοινάς δεν απαντά! Δεν μιλάει με τους υπουργούς του νόμιμου κράτους, λες και είναι σ’ αυτή τη θέση για να κάνει προσωπική πολιτική. Στην Τουρκία, όμως, ο κ. Σχοινάς βρήκε τον δρόμο να πάει ! Έχουν σημασία αυτά και μεγάλη μάλιστα. Ο Σχοινάς γνώριζε τους λόγους για τους οποίους ο Νίκος Αναστασιάδης δεν πρότεινε για δεύτερη πενταετία τον Χρήστο Στυλιανίδη ως εκπρό- σωπο της Κύπρου στην Κομισιόν.

Διότι ο βίος και η πολιτεία του κατά την πρώτη του θητεία (2014-2019), με καθαρό μισθό 25 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, απέδειξε ότι δεν ήταν επωφελής για την Κύπρο. Πιο πολύ προωθούσε τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό παρά αυτές του Ελληνισμού. Γράφονται πολλά στην Ελλάδα για τον Στυ- λιανίδη. Αδαείς, στρατευμένοι από τον ίδιο δημο- σιογράφοι, τον εξυμνούν ως δήθεν ικανό και με διεθνές κύρος. Ποιο διεθνές κύρος; Επειδή ως Επίτροπος – όπου έκανε το ολέθριο λάθος να τον διορίσει ο Αναστασιάδης – γνώρισε κάποιους πολιτικούς, σημαίνει ότι έχει διεθνές κύρος; Και αφού είναι τόσο μεγάλη προσωπικότητα, γιατί δεν βοήθησε την Κύπρο στο πολιτικό της πρόβλημα;

Γιατί δεν βοήθησε την Ελλάδα κατά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές; Το ότι ήρθε βοήθεια από άλλες χώρες δεν είναι γιατί ο Στυλιανίδης έφτιαξε το πρόγραμμα rescΕU, αλλά γιατί ζήτησε βοήθεια σε διμερές επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση. Έστειλαν βοήθεια, ουσιαστική μάλιστα, και η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ρωσία που δεν είναι στην Ε.Ε. Κάηκαν οι μισές χώρες της Ε.Ε. από πυρκαγιές και πλημμύρες, χωρίς το rescΕU να φανεί χρήσιμο!

Ο Στυλιανίδης στην Κομισιόν ήταν καλός μόνο για να δίνει χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και μάλιστα να διπλασιάζει την ευρωπαϊκή συνεισφορά. Ιδίως προς την Άγκυρα. Γι’ αυτό και είναι τόσο αγαπητός στον Τσαβούσογλου και στο υπουργείο Εξω- τερικών της Τουρκίας. Ο Διαματάρης που διόρισε ο Μητσοτάκης ως υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού παραιτήθηκε διότι έγραψε κάτι στο βιογραφικό του σχετικά με τις σπουδές του που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα…

Οι διάφοροι υμνητές του Στυλιανίδη – δημο- σιογράφοι και μη – γράφουν πολλά, προφανώς καθ’ υπόδειξιν του ιδίου. Μέσα-μέσα ρίχνουν και ένα λάθος (όπως ότι είχε ελληνική και κυπρια- κή ιθαγένεια), για να μην… αποκαλύπτεται η πηγή τους! Λένε ότι ο Αναστασιάδης τον διόρισε Επίτροπο το 2014 διότι τον… φοβόταν ως αντίπαλο στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2018! Αυτό είναι αρρωστημένη φαντασία. Δεν ανήκει, φυσικά, αυτή η αρρώστεια σ’ αυτούς που γράφουν τέτοιες ανοησίες, αλλά στον… υποβολέα.

Στο βιογραφικό του, ο Στυλιανίδης γράφει ότι είναι χειρουργός οδοντίατρος. Όλοι οι οδοντία- τροι είναι χειρουργοί. Λέει ότι έκανε ευρωπαϊκές σπουδές στη Βρετανία. Αποφεύγει να πει σε ποιο ή ποια πανεπιστήμια και πότε. Περηφα- νεύεται ότι είναι «επισκέπτης καθηγητής» στο LSE. Πότε έκανε διαλέξεις σ’ αυτό το πανεπιστήμιο; Ρωτήσαμε και δεν έχουν ιδέα. Οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι λένε ότι ήταν ως φοιτητής στον «Ρήγα Φεραίο», τη φοιτητική παράταξη του πάλαι ποτέ ΚΚΕ Εσωτερικού. Η αλήθεια είναι ότι ανήκε στη φοιτητική παράταξη «Αγώνας» της ΕΔΕΚ, που ήταν συνδεδεμένος με την φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν, λέει, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επί ένα χρόνο του Κληρίδη και για ένα χρόνο του Αναστασιάδη. Παραλείπει, όμως, να αναφέρει ότι στην Κύπρο έγινε γνωστός ως εκπρόσωπος του υποψήφιου προέδρου Πασχάλη Πασχαλίδη το 1992, που ήταν κοινός υποψήφιος του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, με επιβολή του Πασχαλίδη από τον αοίδημο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α’. Όλοι ξέρουν ποιες θέσεις είχαν αυτοί οι τέσσερις στο Κυπριακό, τους οποίους χαρακτήριζαν ανένδοτους και με σκληρή γραμμή. Αυτούς εκπροσω- πούσε ο Στυλιανίδης μαζί με τον Κύπρο Χρυ- σοστομίδη.

Μετά την παταγώδη αποτυχία Πασχαλίδη ο Στυλιανίδης ίδρυσε μια κίνηση «Πολιτικού Εκσυγχρ- ονισμού», για να μάθει στους Κυπρίους… πολιτικό πολιτισμό! Δεν τα κατάφερε και το 1998 με εισήγηση Αναστασιάδη μεταπήδησε στο εντελώς αντίθετο στρατόπεδο ως Κυβερνητικός Εκπρό- σωπος του Γλαύκου Κληρίδη. Το 2004 κατήλθε με άλλους στις ευρωεκλογές και έπιασε ένα περ- ιφρονητικό ποσοστό. Οπότε συνεργάστηκε με τον ΔΗΣΥ, πάλι ως επιλογή του Αναστασιάδη.

Το 2009 απέτυχε πάλι να εκλεγεί ως ευρωβου- λευτής, αλλά το 2014, αφού προηγουμένως έγινε ευρύτερα γνωστός ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του Αναστασιάδη, εξελέγη ευρωβου- λευτής και παρέμεινε για μερικούς μήνες. Ξεγέλασε όμως τους ψηφοφόρους και όλους και απαίτησε από τον Αναστασιάδη να τον διορίσει Επίτροπο. Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ο μέγας ευεργέτης του Χρήστου Στυλιανίδη. Και όταν έγινε… Ευρωπαίος, τον πλήρωσε με το κατάλληλο νόμισμα… Έβαλες φίδι στον κόρφο σου, κύριε Μητσοτάκη, αλλά «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». “Ε”

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/982021234854Eleftheria_1084.pdf  σελ. 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ