Βολές και μηνύματα Κακλαμάνη στο Μαξίμου – Από το βήμα της Βουλής άφησε αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης και έξαρση της ανομίας

Σαφή μηνύματα στο εσωτερικό της Ν.Δ. έστειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης, επʼ αφορμής της Διεθνούς Ημέρας Δημοκρατίας, αφήνοντας αιχμές, μεταξύ άλλων, για έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και για έξαρση της ανομίας. Η, δε, αποστροφή του α’ αντιπροέδρου της Βουλής ότι ο «επαναπροσδιορισμός του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα» θεωρείται πως είχε ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Οι σχετικές αναφορές του Νικήτα Κακλαμάνη έγιναν από βήματος Βουλής, στο πλαίσιο της επετειακής αναφοράς του «γαλάζιου» αντιπροέδρου για τη Διεθνή Ημέρα Δημοκρατίας, η οποία καθιερώθηκε επίσημα πριν από 14 χρόνια, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε με νόημα ο αντιπρόεδρος της Βουλής: «Σε παγκόσμια κλίμακα, γινόμαστε μάρτυρες της έκπτωσης ενός συστήματος γνήσιας, περιεκτικής δημοκρατίας, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικολογικό επίπεδο. Οταν διαπιστώνουμε την υποβάθμιση της κοινωνικής συμβολής, τη συρρίκνωση των συλλογικών κεκτημένων και την έξαρση της ανομίας, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο επαναπροσδιορισμός του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος είναι μονόδρομος για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για δύσκολη, αλλά αναγκαία, διαδικασία εντοπισμού των παθογενειών και πρόταξης νέων στρατηγικών για την εξάλειψή τους». Μπορεί ο κ. Κακλαμάνης να μίλησε για την κρίση της δημοκρατίας παγκοσμίως, ωστόσο σε κάθε περίπτωση στη χώρα μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εκείνη που υποχρεούται να διαφυλάσσει και να τιμά την τήρηση του Συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών.

Υπενθυμίζεται πως ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του και ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις πρόσφατες ευθείες βολές του στο σύστημα Σημίτη, που έχει κατακλύσει το Μέγαρο Μαξίμου, και ως εκ τούτου και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει υπουργοποιήσει ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού.

Άλλωστε, κατά το πρόσφατο παρελθόν ο Νικήτας Κακλαμάνης δε χαρίστηκε στην κυβέρνηση ούτε και όσον αφορά την υγειονομική κρίση, καθώς έχει αφήσει σαφείς αιχμές στο Μέγαρο Μαξίμου για τους κατά καιρούς χειρισμούς του στο ζήτημα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ