Στη Βουλή από τον περασμένο Μάιο το σκάνδαλο της “λίστας Πέτσα”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δικαιοσύνη έχει στείλει τη δικογραφία στο πλαίσιο του νόμου περί ευθύνης των υπουργών Πέτσα και Σκυλακάκη απο τον περασμένο Μάιο στη Βουλή.

Η δικογραφία αφορά τις  τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα και του τότε υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη για τα εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν με αδιαφανείς διαδικασίες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό.

Αυτό προκύπτει από δικαστικές πηγές απαντώντας στις επικρίσεις για αδράνεια ως προς τη διερεύνηση της περιβόητης “λίστας Πέτσα”.

Η πολύκροτη υπόθεση ερευνάται από τον περασμένο Απρίλιο από την Οικονομική Εισαγγελία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Μάλιστα όταν προέκυψαν καταγγελίες τυχόν ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, αμέσως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών, στέλνοντας τον περασμένο Μάιο την υπόθεση στη Βουλή, με διερευνώμενο αδίκημα την απιστία εις βάρος του Δημοσίου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αναφορά που είχε κατατεθεί για τη “λίστα Πέτσα” από 48 πρόσωπα μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διερευνάται η κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η δικογραφία έχει σταλεί στη Βουλή, η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίες συνεχίζεται ως προς τις τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της εταιρείας που ανέλαβε να μοιράσει τα κονδύλια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον COVID-19.

Ειδικότερα, η Δικαιοσύνη ερευνά την τέλεση των αδικημάτων της συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ