Επανέρχονται οι σκεψεις για ολικό lockdown – Σε αδιέξοδο η κυβερνηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα έκρηξη των κρουσμάτων αναγκάζει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την επιλογή να μην εφαρμόσει ξανα σκληρά μέτρα που έως τώρα απέκλειε πως θα επιβάλει εκ νέου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα είχε μπει μπροστά το τελευταίο χρονικό διάστημα και επαναλάμβανε  σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να επιβληθούν μέτρα που θα θυμίζουν τα καταστασεις του παρελθόντος.

Στο Μαξίμου εχει σημάνει συναγερμός για την επιστροφη σε σκληρότερα μέτρα που φθάνουν έως και το ολικό lockdown το οποιο όμως εχει απορρίψει πολλές φορές δημόσια ο πρωθυπουργός.

Η αύξηση των μαθητών στις τάξεις των σχολικών μονάδων, τα ελλιπή μέτρα προστασίας στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γεγονότα για τα οποία φωνάζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί, οι ελάχιστοι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, ιδιαιτέρως στους μεγάλους, η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπου αυτήν τη στιγμή υπάρχει τρομακτική έλλειψη προσωπικού, η εκκωφαντική αδιαφορία για το γεγονός ότι από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, το γεγονός ότι καταργήθηκαν καίρια μέτρα που επιβάλλονταν στις «κόκκινες» περιοχές του Επιδημιολογικού Χάρτη, η απαξίωση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας με τους εμπειρογνώμονες, η δημιουργία τάχα πιο ευέλικτών σχημάτων ώστε το μοντέλο της λήψης των αποφάσεων να γίνει πιο συγκεντρωτικό, η επιβολή μίνι lockdown που ουσιαστικώς δεν άλλαξαν τίποτε στην υπόθεση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που καταδεικνύουν τον τρόπο διαχείρισης εδώ και πολλούς μήνες.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό που απομένει να δουν οι πολίτες είναι πώς θα χρυσωθεί το χάπι που διαφαίνεται πως θα παραχθεί λίαν συντόμως από την κυβέρνηση, ήτοι, τα σκληρά μέτρα που θ’ αναγκαστεί να επιβάλει προκειμένου να διορθώσει -πάλι πολύ αργά- ό,τι δημιούργησε η ίδια: μια θλιβερή κατάσταση που προσομοιάζει μ’ εκείνη του 2020, λίγο πριν από τον μαύρο Νοέμβρη, οπότε και ο νέος κορονοϊός σκότωσε περισσότερους από 1.700 συμπολίτες μας. Πώς, δηλαδή, θα βαπτίσει τα επερχόμενα νέα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός είναι σε δύσκολη θέση, δέσμιος των επίμονων διαβεβαιώσεων του ιδίου και των στελεχών του περί λήψης αποκλειστικώς και μόνον μαλακών μέτρων.

Με πληροφορίες απο το ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ