Η Τουρκία εκβιάζει τη Ρωσία προαναγγέλλοντας επίθεση στη Συρία – Ξεκίνησε τη ρίψη φυλλαδίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική αεροπορία ξεκίνησε τη ρίψη φυλλαδίων στη Συρία προαναγγέλλοντας νέα εισβολή για να εκβιάσει τη Ρωσία, αποσκοπώντας να επιβάλλει τις θέσεις τις στη διαπραγμάτευση Πούτιν-Ερντογάν για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ξεκίνησαν τις ρίψεις φυλλαδίων στη βόρεια Συρία από τις 18 Οκτωβρίου πάνω από την πόλη Τελ Ριφαάτ, το προπύργιο των Κουρδικών Μονάδων Λαϊκής  Προστασίας, που είναι εχθρικές προς την Άγκυρα. Διαρρέουν μάλιστα ότι για την Τουρκία και την ηγεσία της, η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που είναι δύσκολο να υποχωρήσει.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου και του Τούρκου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ερντογάν, στο Σότσι.

Ενόψει, επομένως, της επερχόμενης συμφωνίας, δεδομένου του αριθμού των παικτών που ενδιαφέρονται για την περιοχή και άλλων διεθνών πολιτικών μεταβλητών, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως εκβιασμός της Τουρκίας για να “περάσει” τις δικές της θέσεις και να κάμψει τις αντιστάσεις του Πούτιν.

Αυτό που μένει να φανεί είναι ποια θα είναι η αντίδραση του Ρώσου ηγέτη, που έχει δείξει ότι δε μασάει σε απειλές και εκβιασμούς…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ