Στην γραμμή Παυλόπουλου ο Δένδιας, κατακεραύνωσε το παράνομο μνημόνιο μέσα στη Λιβύη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα, ο Νίκος Δένδιας έθεσε ευθέως το ζήτημα ότι το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Δηλαδή είναι παράνομο και άκυρο.

Εδώ ο Νίκος Δένδιας ακολουθεί με συνέπεια την εθνική γραμμή που είχε χαράξει ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2019. Ήταν τότε που ο Προκόπης Παυλόπουλος όχι μόνο είχε επιβάλει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να θεωρήσει ανυπόστατο το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο», αλλά και είχε συμβάλει καθοριστικά στο να υιοθετήσει την ίδια άποψη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτή τη μεγάλη «προίκα» της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε αξιοποίησε, όταν πλέον αντικατέστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο με τη «σιωπηλή» και «υπάκουη» κα Σακελλαροπούλου, αφού ποτέ δεν είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι το «τουρκολιβυκόμνημόνιο» είναι ανυπόστατο.

Μόνο ο Νίκος Δένδιας μένει πιστός στην εθνική γραμμή που χάραξε ο Προκόπης Παυλόπουλος στο θέμα αυτό. Όπως άλλωστε το έχει κάνει και για τη θέση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι μια και μόνη διαφορά έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ.

Και στο τελευταίο αυτό ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί, αντίθετα, στη γραμμή του Κώστα Σημίτη τον πληθυντικό «θαλάσσιες ζώνες»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ