Συνέχεια των ατοπημάτων της Επιτροπής Ελλάδα 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη*                   

Ήμουν στην Πρέβεζα, για να συμμετάσχω εκ μέρους της Επιτροπής ΤΙΜΗΣΤΟ 21, στη θαυμάσια πράγματι εκδήλωση της απελευθέρωσής της, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021. Εκεί με βρήκε η είδηση αυτού του  ντροπιαστικού για τον ελληνισμό συνέδριου για τον Αλή πασά (23-24 τρέχ.) Οι κάτοικοι της Πρέβεζας, γείτονες των Ιωαννίνων, ήταν μουδιασμένοι και ως να αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτή την αδιανόητη προσβολή, που λάμβανε χώρα υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 21. Ακούστηκαν, ενδιάμεσα, απίστευτες συνομιλίες, μέσω   τοπικών ραδιοφώνων, που είχαν προσκαλέσει το δήμαρχο των Ιωαννιτών, καθώς και τον Γιώργο Καραμπελιά, για  να τοποθετηθούν σε αυτό το ανοσιούργημα.

Ο δήμαρχος, εκτός εαυτού,  ηρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, παρότι είχε αποδεχθεί την πρόσκλησή του να δώσει εξηγήσεις για το συνέδριο, ενώ ταυτόχρονα έκοβε το λόγο από τον Γιώργο Καραμπελιά, που προσπαθούσε απεγνωσμένα  να απαντήσει στις  ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Τελικώς,  η τέλεια  αντίδραση στο εξοργιστικό εγχείρημα αυτού του συνεδρίου ήρθε από την κοινωνία.  Όπως τουλάχιστον δείχνουν οι φωτογραφίες που έχω στα χέρια μου, οι εργασίες του προσείλκυσαν  τον…. Κούκο, ως ακροατή του. Ήταν  η  απάντηση της Ελλάδας σε αυτό τον αδιανόητο ξεπεσμό.

Με το τέλος των εργασιών του ανεκδιήγητου αυτού συνεδρίου, όπως νομίζω ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες, η Επιτροπή Ελλάδα 21, υπό το βάρος προφανώς των λαθών της, αλλά και της πλήρους αποτυχίας της αποστολής της, διακόπτει τις εργασίες της ή/και τις μεταφέρει σε μία άλλη κίνηση υπό ίδρυση, που θα ονομάζεται Φόρουμ Ελλάδα 2040. Εξυπακούεται ότι οι τυχόν επιτυχίες ή αποτυχίες κινήσεων, οργανώσεων, συνεδρίων κλπ., δεν θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον της ΤΙΜΗΣΤΟ 21, αν δεν απευθύνονταν σε όλες και όλους τους Έλληνες, αν δεν έφεραν τη σφραγίδα της επίσημης ανάθεσης των δραστηριοτήτων τους από την Πολιτεία και αν, με αυτή  την επίσημη  ιδιότητα, δεν είχαν συγκεντρώσει χρήματα από τον ελληνικό λαό, σε ποσό που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, όπως  και ο τρόπος διάθεσής του. Συνεπώς, όχι απλώς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα, αλλά  έχει και υποχρέωση να  ενδιαφερθεί για το τι ακριβώς συνέβη στην Επιτροπή Ελλάδα 21, αλλά και το τι προβλέπεται να συμβεί στο Φόρουμ Ελλάδα 2040.

Σε ότι αφορά την Επιτροπή Ελλάδα 21, οι στρεβλές επιλογές της, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους  σοβαρότητας στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της, φάνηκαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή και στηλιτεύθηκαν όχι μόνο από την ΤΙΜΗΣΤΟ 21, αλλά και από πολυάριθμες άλλες πλευρές. Ήταν, συνεπώς, επιβεβλημένο, δεδομένου ότι στην Επιτροπή αυτή είχε ανατεθεί ο επίσημος εορτασμός της κορυφαίας  εθνικής επετείου μας των 200 ετών, να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι αρμόδιοι για την επιλογή της προέδρου της και να πράξουν τα δέοντα, ώστε ο εορτασμός να μην καταλήξει, όπως και τελικώς κατέληξε, σε παταγώδη αποτυχία. Δυστυχώς, όμως, οι αρμόδιοι παρέμειναν αδρανείς, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει κοντά στο τέλος του 2021, και η Ελλάδα να μην έχει γιορτάσει, όπως θα έπρεπε και όπως της άξιζε, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως είναι γνωστό, από πολλές πλευρές υποστηρίχθηκε ότι αυτός ήταν τελικώς ο στόχος, και της επιλογής των συντελεστών της Επιτροπής Ελλάδα 21, και της αδιαφορίας της Πολιτείας για την απογοητευτική πορεία της, από την αρχή μέχρι τέλους της διαδρομής της. Και, ακόμη, ότι το επιστέγασμα της υποβάθμισης της επετείου και ο εξευτελισμός των ηρώων του 1821 επιχειρήθηκε με  το συνέδριο για τον σφαγέα Αλή πασά. Αποφεύγω να το σκέπτομαι.

Παρά ταύτα, σε συνέντευξη στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»,  η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, εμφανίζει τη νέα της έμπνευση, το Φορουμ Ελλάδα 2040,  ως το “δώρο  για τα γενέθλια της Ελλάδας», και σε ερώτηση δημοσιογράφου απαντά ότι το έργο της Επιτροπής Ελλάδα 21 είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και αναγκαστικά βέβαια αυτή η επιτυχία, εκτός όλων των άλλων, περιλαμβάνει, κατά τη σχετική δήλωση της κυρίας Γ.Α. και το συνέδριο για τον σφαγέα Αλή πασά (διαψεύδοντας, έτσι, τους  δημοσιογράφους που υποστήριξαν ότι αναγνώρισε τα λάθη της).

Το Φόρουμ Ελλάδα 2040, λοιπόν,  μετά από τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Ελλάδα 21, οφείλει να προβληματίσει τους Έλληνες, και να εύχονται να μην αποκτήσει στην πορεία της ανάλογα  χαρακτηριστικά με αυτά της Επιτροπής Ελλάδα 21. Μια ματιά στους στόχους αυτού του Φόρουμ, όπως αναπτύχθηκαν στο  MEGA. Μεταξύ και πολλών άλλων, χωρίς εσωτερική  συνοχή, η πρόεδρος του Φόρουμ είπε ότι υπήρξε κατακλυσμική προσέλευση σε αυτό  από συνδικαλιστικές οργανώσεις, επιμελητήρια, επιχειρηματίες, πανεπιστήμια, πρυτάνεις, ερευνητές, ερευνητικά ινστιτούτα, επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο κ. Μπουρλά, που είναι σε θέση να προβλέψει τι θα γίνει σε 20 χρόνια, με συρροή και συμμετοχή από ολόκληρη την υφήλιο, και  όλοι μαζί θα  «πιάσουν όλες τις μελέτες», θα αποφανθούν που πάει στα επόμενα 20 χρόνια  ο «πολιτισμός»,  το «είδος και ο τρόπος εργασίας», οι «πανδημίες», οι «θρησκείες», οι «κλιματολογικές μεταβολές», οι «γεωπολιτικές αλλαγές», η «τεχνητή νοημοσύνη», το «δημογραφικό/μεταναστευτικό» κλπ., κλπ., με στόχο «να ξεπεράσουμε τα εμπόδια», και «να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής στους ανθρώπους». Όλα αυτά θα κυκλοφορήσουν σε τσιπάκι. Αυτά!

Εύλογα, ωστόσο, διερωτάται κανείς με ποια ακριβώς μέθοδο μαθηματική, αλγοριθμική ή προγραμματισμού, μπόρεσε  να λυθεί (και μάλιστα χωρίς τις δέουσες τυμπανοκρουσίες για την περίπτωση) το άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα επιστημονικών προβλέψεων (και όχι μέντιουμ/ μαγισσών) που να επεκτείνονται με στοιχειώδη σοβαρότητα σε χρόνο  20 ετών! Και το δεύτερο αναγκαστικό από τις εξελίξεις ερώτημα είναι το  τι θα σημαίνουν όλα αυτά όταν, το αργότερο ως το 2029, θα σαρωθούν τα πάντα, προβλέψιμα και μη, από την επικράτηση στην υφήλιο της Κίνας και των πολυάριθμων οπαδών/κρατών πέριξ αυτής (που αναγγέλλεται ως βέβαιη, από όλα τα σοβαρά ερευνητικά κέντρα – εκτός αν αναχαιτιστεί από έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Αλλά, γιατί όχι;  Οι ασκήσεις επί χάρτου μπορεί να είναι μια κάποια λύση, προκειμένου  να απασχολούν   την απελπισία μιας υποτελούς Ελλάδας, που ετοιμάζεται, με μεγάλη πιθανότητα, για ένα 4ο Μνημόνιο, αλλά σίγουρα και για κατοχικές συνθήκες έλλειψης βασικών ειδών διατροφής και θέρμανσης.

*Πρώην  πρύτανης στο ΠΑΜΑΚ

Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ