Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Συνέχεια των ατοπημάτων της Επιτροπής Ελλάδα 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος: Αντί-Σταυροφορίες, Ημισεληνοφοροες

Εισαγωγικά, επιγραμματικά, οι διεθνείς σχέσεις μοιάζουν με σεισμογενείς περιοχές...

Αλωνίζουν οι Τ/Κ μέσα στο σπίτι μας, μας συκοφαντούν και εμείς τους ανεχόμαστε

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ...

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Πράκτορες της Τουρκίας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ γραπτά, τηλεοπτικά ή και...

Καταγράψτε τη νέα… «ανθολογία» Κασουλίδη!

Να θυμίσουμε με τι μας φοβέριζε τότε ο Ιωάννης...

Τουρκία: Η μάστιγα της ανθρωπότητας

Όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι υπάρχουν και καλύτεροι Τούρκοι πολιτικοί...

Παγκοσμιοποίηση και σύνοδος G-20 στο Μπαλί: Στο επίκεντρο Σι Τζινπίνγκ και Κίνα

Ολοκληρώθηκε μετά βαΐων και κλάδων η διήμερη σύνοδος κορυφής...

Νότης Μαυρουδης: Μουντιάλ ενός άγνωστου κόσμου

Από χθες, με την έναρξη του 22ου Μουντιάλ, είναι...

Ο ασυγχώρητος Κώστας Καραμανλής

Το κείμενο που ακολουθεί εδράζεται κατά βάσιν σε ομιλία...

Φέρτε αποδείξεις: Η αισχρή πονηριά όσων θέλουν να θάψουν κάθε αποκάλυψη

Στις 11 Απριλίου 2022 ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης...

Η Τουρκία έρχεται νύχτα, διότι ειδικεύεται μόνο στις σφαγές αμάχων

Ευτυχώς για τους της τηλεθέασης λάτρεις που η τούρκικη...

Λιτότητα και περαιτέρω φτωχοποίηση

Η Πολιτική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα καλεσμένη στον Flash 99,4...

Η ταμπακιέρα

 Του Τσολάκη Πασχάλη Κάθε φορά που προκύπτουν μείζονα πολιτικά και...

Το ανεξίτηλο φως του Πολυτεχνείου

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΟι στόχοι και οι αγώνες για την...

Υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας;

Αγαπητοί αναγνώστες, καλημέρα σας. Είμαι ο Νίκος Παπαδογιάννης και αναρωτιέμαι...

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη*                   

Ήμουν στην Πρέβεζα, για να συμμετάσχω εκ μέρους της Επιτροπής ΤΙΜΗΣΤΟ 21, στη θαυμάσια πράγματι εκδήλωση της απελευθέρωσής της, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021. Εκεί με βρήκε η είδηση αυτού του  ντροπιαστικού για τον ελληνισμό συνέδριου για τον Αλή πασά (23-24 τρέχ.) Οι κάτοικοι της Πρέβεζας, γείτονες των Ιωαννίνων, ήταν μουδιασμένοι και ως να αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτή την αδιανόητη προσβολή, που λάμβανε χώρα υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 21. Ακούστηκαν, ενδιάμεσα, απίστευτες συνομιλίες, μέσω   τοπικών ραδιοφώνων, που είχαν προσκαλέσει το δήμαρχο των Ιωαννιτών, καθώς και τον Γιώργο Καραμπελιά, για  να τοποθετηθούν σε αυτό το ανοσιούργημα.

Ο δήμαρχος, εκτός εαυτού,  ηρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, παρότι είχε αποδεχθεί την πρόσκλησή του να δώσει εξηγήσεις για το συνέδριο, ενώ ταυτόχρονα έκοβε το λόγο από τον Γιώργο Καραμπελιά, που προσπαθούσε απεγνωσμένα  να απαντήσει στις  ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Τελικώς,  η τέλεια  αντίδραση στο εξοργιστικό εγχείρημα αυτού του συνεδρίου ήρθε από την κοινωνία.  Όπως τουλάχιστον δείχνουν οι φωτογραφίες που έχω στα χέρια μου, οι εργασίες του προσείλκυσαν  τον…. Κούκο, ως ακροατή του. Ήταν  η  απάντηση της Ελλάδας σε αυτό τον αδιανόητο ξεπεσμό.

Με το τέλος των εργασιών του ανεκδιήγητου αυτού συνεδρίου, όπως νομίζω ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες, η Επιτροπή Ελλάδα 21, υπό το βάρος προφανώς των λαθών της, αλλά και της πλήρους αποτυχίας της αποστολής της, διακόπτει τις εργασίες της ή/και τις μεταφέρει σε μία άλλη κίνηση υπό ίδρυση, που θα ονομάζεται Φόρουμ Ελλάδα 2040. Εξυπακούεται ότι οι τυχόν επιτυχίες ή αποτυχίες κινήσεων, οργανώσεων, συνεδρίων κλπ., δεν θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον της ΤΙΜΗΣΤΟ 21, αν δεν απευθύνονταν σε όλες και όλους τους Έλληνες, αν δεν έφεραν τη σφραγίδα της επίσημης ανάθεσης των δραστηριοτήτων τους από την Πολιτεία και αν, με αυτή  την επίσημη  ιδιότητα, δεν είχαν συγκεντρώσει χρήματα από τον ελληνικό λαό, σε ποσό που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, όπως  και ο τρόπος διάθεσής του. Συνεπώς, όχι απλώς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα, αλλά  έχει και υποχρέωση να  ενδιαφερθεί για το τι ακριβώς συνέβη στην Επιτροπή Ελλάδα 21, αλλά και το τι προβλέπεται να συμβεί στο Φόρουμ Ελλάδα 2040.

Σε ότι αφορά την Επιτροπή Ελλάδα 21, οι στρεβλές επιλογές της, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους  σοβαρότητας στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της, φάνηκαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή και στηλιτεύθηκαν όχι μόνο από την ΤΙΜΗΣΤΟ 21, αλλά και από πολυάριθμες άλλες πλευρές. Ήταν, συνεπώς, επιβεβλημένο, δεδομένου ότι στην Επιτροπή αυτή είχε ανατεθεί ο επίσημος εορτασμός της κορυφαίας  εθνικής επετείου μας των 200 ετών, να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι αρμόδιοι για την επιλογή της προέδρου της και να πράξουν τα δέοντα, ώστε ο εορτασμός να μην καταλήξει, όπως και τελικώς κατέληξε, σε παταγώδη αποτυχία. Δυστυχώς, όμως, οι αρμόδιοι παρέμειναν αδρανείς, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει κοντά στο τέλος του 2021, και η Ελλάδα να μην έχει γιορτάσει, όπως θα έπρεπε και όπως της άξιζε, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως είναι γνωστό, από πολλές πλευρές υποστηρίχθηκε ότι αυτός ήταν τελικώς ο στόχος, και της επιλογής των συντελεστών της Επιτροπής Ελλάδα 21, και της αδιαφορίας της Πολιτείας για την απογοητευτική πορεία της, από την αρχή μέχρι τέλους της διαδρομής της. Και, ακόμη, ότι το επιστέγασμα της υποβάθμισης της επετείου και ο εξευτελισμός των ηρώων του 1821 επιχειρήθηκε με  το συνέδριο για τον σφαγέα Αλή πασά. Αποφεύγω να το σκέπτομαι.

Παρά ταύτα, σε συνέντευξη στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»,  η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, εμφανίζει τη νέα της έμπνευση, το Φορουμ Ελλάδα 2040,  ως το “δώρο  για τα γενέθλια της Ελλάδας», και σε ερώτηση δημοσιογράφου απαντά ότι το έργο της Επιτροπής Ελλάδα 21 είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και αναγκαστικά βέβαια αυτή η επιτυχία, εκτός όλων των άλλων, περιλαμβάνει, κατά τη σχετική δήλωση της κυρίας Γ.Α. και το συνέδριο για τον σφαγέα Αλή πασά (διαψεύδοντας, έτσι, τους  δημοσιογράφους που υποστήριξαν ότι αναγνώρισε τα λάθη της).

Το Φόρουμ Ελλάδα 2040, λοιπόν,  μετά από τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Ελλάδα 21, οφείλει να προβληματίσει τους Έλληνες, και να εύχονται να μην αποκτήσει στην πορεία της ανάλογα  χαρακτηριστικά με αυτά της Επιτροπής Ελλάδα 21. Μια ματιά στους στόχους αυτού του Φόρουμ, όπως αναπτύχθηκαν στο  MEGA. Μεταξύ και πολλών άλλων, χωρίς εσωτερική  συνοχή, η πρόεδρος του Φόρουμ είπε ότι υπήρξε κατακλυσμική προσέλευση σε αυτό  από συνδικαλιστικές οργανώσεις, επιμελητήρια, επιχειρηματίες, πανεπιστήμια, πρυτάνεις, ερευνητές, ερευνητικά ινστιτούτα, επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο κ. Μπουρλά, που είναι σε θέση να προβλέψει τι θα γίνει σε 20 χρόνια, με συρροή και συμμετοχή από ολόκληρη την υφήλιο, και  όλοι μαζί θα  «πιάσουν όλες τις μελέτες», θα αποφανθούν που πάει στα επόμενα 20 χρόνια  ο «πολιτισμός»,  το «είδος και ο τρόπος εργασίας», οι «πανδημίες», οι «θρησκείες», οι «κλιματολογικές μεταβολές», οι «γεωπολιτικές αλλαγές», η «τεχνητή νοημοσύνη», το «δημογραφικό/μεταναστευτικό» κλπ., κλπ., με στόχο «να ξεπεράσουμε τα εμπόδια», και «να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής στους ανθρώπους». Όλα αυτά θα κυκλοφορήσουν σε τσιπάκι. Αυτά!

Εύλογα, ωστόσο, διερωτάται κανείς με ποια ακριβώς μέθοδο μαθηματική, αλγοριθμική ή προγραμματισμού, μπόρεσε  να λυθεί (και μάλιστα χωρίς τις δέουσες τυμπανοκρουσίες για την περίπτωση) το άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα επιστημονικών προβλέψεων (και όχι μέντιουμ/ μαγισσών) που να επεκτείνονται με στοιχειώδη σοβαρότητα σε χρόνο  20 ετών! Και το δεύτερο αναγκαστικό από τις εξελίξεις ερώτημα είναι το  τι θα σημαίνουν όλα αυτά όταν, το αργότερο ως το 2029, θα σαρωθούν τα πάντα, προβλέψιμα και μη, από την επικράτηση στην υφήλιο της Κίνας και των πολυάριθμων οπαδών/κρατών πέριξ αυτής (που αναγγέλλεται ως βέβαιη, από όλα τα σοβαρά ερευνητικά κέντρα – εκτός αν αναχαιτιστεί από έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Αλλά, γιατί όχι;  Οι ασκήσεις επί χάρτου μπορεί να είναι μια κάποια λύση, προκειμένου  να απασχολούν   την απελπισία μιας υποτελούς Ελλάδας, που ετοιμάζεται, με μεγάλη πιθανότητα, για ένα 4ο Μνημόνιο, αλλά σίγουρα και για κατοχικές συνθήκες έλλειψης βασικών ειδών διατροφής και θέρμανσης.

*Πρώην  πρύτανης στο ΠΑΜΑΚ

Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τελος εποχής για τον Γιώργο Παπανδρέου – Αποχωρει με ψηλα το κεφάλι

Ζούμε ιστορικές στιγμές με τον Γιωργο Παπανδρέου να αποχωρει...

Σάλος με την “προκλητική” εμφάνιση του Νίκου Ευαγγελάτου στον αέρα του Mega

Ξαφνικά χαμός στα Social Media για τον Νίκο Ευαγγελάτο που εμφανίστηκε στην εκπομπή του ιδιαίτερα "ορεξάτος" για ενημερωση. Μάλιστα σε κάποια στιγμή έδειχνε να μην χωράνε τα ρούχα του.

Άρθρο – κόλαφος για την δημοσκόπηση του Mega

Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν συχνά μέσα και πολλές φορές έξω....

Κιβωτός του κοσμου: Ο Λούλης πούλησε βίλα για ένα εκατομμύριο ευρώ και το παρουσίασε ως...

Σοβαρά ερωτήματα για την υποτιθέμενη δωρεά του επιχειρηματία Κώστα...

Μαριάντα Λάμπρου: Η 9χρονη που μας έκανε περήφανους σε όλη την υφήλιο

Η βασίλισσα είναι το πιο ισχυρό πιόνι στο σκάκι....

Σάλος με την επίθεση Μαστοράκη σε ΑΝΤ1: Εσυ τεκνο μου που γράφτηκες μόνο για το...

Απιστευτη επίθεση του Νίκου Μαστοράκη στον ΑΝΤ1 για το...

Σάλος με όσα ειπε για τον Σασμο ο πρωθυπουργός στην Ναταλια Γερμανού

Στην Ναταλια Γερμανού μιλησε σαν άλλος ένας Celebrity της...