Ινδικές ανησυχίες και ιδέες για συνεργασίες στον τομέα της τεχνολογίας και η Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διονύσης Παντής από το pantislawoffice.blogspot.com

Οι ανησυχίες της Ινδίας στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης της τεχνολογίας, αλλά και οι ιδέες που επεξεργάζεται για αναγκαίες συνεργασίες – συνέργειες από την πλευρά των δημοκρατιών (η ενεργοποίηση της οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην ανασφάλεια που της δημιουργεί η ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών και έρευνα ς από την Κίνα) αφήνει μεγάλο περιθώριο αναγκαίων και στη χώρα μας συνεργασιών.

Η Γαλλία έχει ήδη πολύ προωθημένη συνεργασία με την Ινδία και στον τομέα αυτόν. Έχουμε πολλάκις ανάφερει ότι όποιος δεν έχει παρουσία στην περιοχή αυτή όπου σε μερικές δεκαετίες θα συγκεντρωθεί το 60% της παγκόσμιας οικονομίας, θα αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης και θα περιθωριοποιηθεί.

Η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει συνεργασίες με όλες τις χώρες της περιοχής. Ήπια ισχύς, επιστημονική έρευνα και συνεργασία, πολιτισμός οι κρίσιμοι παράγοντες . Οι σχέσεις χτίζονται σε μακροχρόνιο ορίζοντα, με συνέπεια και αξιοπιστία.

Το έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, οι αμυντικές μας ανάγκες, το κοινωνικό αίτημα για καλύτερη ποιότητα ζωής και αξιοπρεπή διαβίωση, εργασία και εισόδημα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της προπαγάνδας της “αντιπαλότητας”, αλλά να κατανοήσει ότι όλοι χτίζουν θέσεις στην περιοχή, με όποιο τρόπο μπορούν: συνεργασία, εκβίαση ή όλους τους συνδυασμούς. Δεν είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας οικονομίας και δη του πιο ανταγωνιστικού και διεθνοποιημένου τμήματος της αυτού των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών η καταστροφή της αναπτυξιακής δυνατότητας της περιοχής.

Όλοι γνωρίζουν ότι η παγκόσμια οικονομία όταν σταματήσει να τρέχει, μπορεί, όπως το ποδήλατο που επιβραδύνει, μόλις περαστεί ένα κατώτερο κατώφλι, να πέσει. Επίσης μην υποτιμάτε την κερδοσκοπία και για όσους υπήρξαν μαρξιστές το νόμο της πτωτικής τάσης του ποσοστού του κέρδους και τις απαιτήσεις που δημιουργεί για καινοτομία και αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας (είχα την χαρά να διδαχθώ επιστημονική μαρξιστική οικονομία από τον καθηγητή μου στην Πάντειο Πανεπιστήμιο αείμνηστο Σταμάτη ο οποίος ιδιαίτερα ανέλυε αυτόν τον “αποκαλυπτικό” νόμο της καπιταλιστικής οικονομίας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ