Είναι πρόοδος το κλείσιμο των εκκλησιών; «Πρώτα ήλθαν για τους κομμουνιστές»…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός  λουθηρανός πάστορας Μάρτιν Νίμελερ, συγκλονισμένος από την ναζιστική θηριωδία και την απάθεια των Γερμανών, είχε πει την περιβόητη ρήση… Οι ναζί φυσικά ξεκίνησαν από τους κομμουνιστές και τους εβραίους και τέλος απαγόρευσαν και την χριστιανική διδασκαλία, γεγονός που είχε διαβλέψει ο σοφός πάστορας, παρότι δεν ήταν ούτε Εβραίος, ούτε κομμουνιστής.

Σήμερα στην Ελλάδα, ένας εσμός δήθεν προοδευτικών, ξιφουλκεί ζητώντας τα περιοριστικά μέτρα καταστολής της κοινωνικής δραστηριότητας να επεκταθούν και στην είσοδο των πιστών στους ιερούς ναούς.

Καταλαβαίνουν άραγε τι κάνουν;

Το προφανές, είναι ότι δίνουν συγχωροχάρτι στην πρώτη κυβέρνηση μετά την οθωμανική σκλαβιά που τόλμησε να απαγορεύσει την ορθόδοξη λατρεία σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο όμως και χειρότερο, είναι ότι ανοίγουν μία τεράστια κερκόπορτα εις βάρος του ίδιου του λαού. Διότι εάν απαγορευθεί η περιοριστεί με οποιονδήποτε τρόπο η είσοδος των πιστών στις εκκλησίες, φανταστείτε έπειτα τι έχει να γίνει με οποιαδήποτε κοινωνική κινητοποίηση.

Ναι, μιλάμε για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε αντιλαϊκά μέτρα, σε κυβερνητικό αυταρχισμό, σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση που εκφράζεται με δημόσια παρουσία. Εκδηλώσεις πάνω στις οποίες έχουν κάνει καριέρα αρκετοί από τους αυτοαποκαλούμενους προοδευτικούς που θέλουν σήμερα να κλείσουν τις εκκλησίες.

Εάν λοιπόν θεωρείται «πρόοδος» το κλείσιμο των εκκλησιών, αφήστε το, ο Μητσοτάκης είναι ο σούπερ προοδευτικός ηγέτης όλων των εποχών. Οι υπόλοιποι προοδευτικοί μπορούν να βγουν στην σύνταξη…

Ειδάλλως ας ξαναδιαβάσουν την ρήση του Μάρτιν Νίμελερ…

«Όταν πήραν εμένα,
δεν υπήρχε κανείς πλέον,
που να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί…»

πληροφορίες από το Newsbreak.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ