Ευρώπη του πολιτισμού ή Ευρώπη των Ούνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στις Τηλεοράσεις και αυτά που ακούμε ή διαβάζουμε στα ΜΜΕ σχετικά με την Επανάσταση του 21 λόγω της επετείου της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από τότε που «θέλησαν»οι πρόγονοι να ξεσηκωθούν μαθαίνουμε στοιχεία που στα σχολεία δεν διδάσκονται.

Οι φωτισμένοι της τότε Ευρώπης όλοι,τους διακεκριμένοι,που εντάχθηκαν στον αγώνα δεν ήταν μόνο ο Μπάιρον,αλλά σύμφωνα με τις προβαλλόμενες σειρές και άλλοι που η «διδασκόμενη»ιστορία παρέβλεψε.

Μήπως οι σημερινοί των πανεπιστημίων μας θάπρεπε να τα ξαναδούν;Ευτυχώς ακόμα υπάρχουν τέτοιοι. Λίγοι μεν όμως υπάρχουν. Ομως το γεγονός και μόνο ότι εξέχοντες της Δύσης πολέμησαν τον Τούρκο δίπλα στούς Έλληνες, ενώ από Τουρκία μεριά ουδείς είναι χρέος μας τούτο να προβάλλεται όχι μόνον δια την τιμήν αλλά και ως παράδειγμα για κάποιους σημερινούς Ευρωπαίους που τηρούν φιλοτουρκική στάση (δες Μέρκελ) χωρίς να δικαιολογούν το πως και το γιατί.

Αφου οι αναπάντητες δικαιολογίες που αριθμητικά ανέφερε δεν έχουν επαφή με το διαφωτισμό της Ευρώπης. Το τωρινό επιχείρημα «η πλειοψηφία νικάει» είναι το παλιό των Ούννων.

Στίς Δημοκρατίες του Διαφωτισμού πρέπει να υπάρχουν και ιδεολογικοί φραγμοί. Πούντους;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ