Ο Ιωάννης Μάζης αποκαλύπτει τα τουρκικά σχέδια: Υπάρχει πιθανότητα ελληνοτουρκικού πολέμου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, είναι η φωνή της αλήθειας μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας και των ίσων αποστάσεων. Γνωρίζει όσο ελάχιστοι την γεωπολιτική πραγματικότητα της περιοχής, κυρίως όμως έχει μελετήσει την δομή της τουρκικής πολιτικής, της τουρκικής πολεμικής μηχανής και έχει αποκρυπτογραφήσει την συνάφεια της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων με τις δημόσιες τοποθετήσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Ο Ιωάννης Μάζης λοιπόν σε μία ακόμα αποκαλυπτική παρέμβαση του, ξεκαθαρίζει ότι τα επιθετικά κόμματα της τουρκικής πολιτικής σκηνής, δεν είναι «εθνικιστικά», αλλά εθνικοσοσιαλιστικά! Την ώρα που κάποιοι άλλοι βλέπουν περιθώριο συνεννόησης, διαλόγου αλλά και την πιθανότητα «ευεργετικής αλλαγής» στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό!

Κυρίως όμως, ο καθηγητής ξεκαθαρίζει το λόγο που η Τουρκία δεν έχει αναβαθμίσει τις επιθετικές προκλήσεις της κατά της Ελλάδας σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο. Μία εκπληκτική ανάλυση που εξηγεί τον λόγο για τον οποίο ο Ερντογάν δεν μπορεί να επιτεθεί στρατιωτικά στην Ελλάδα, όσο δεν έχει ανταλλακτικά για την πολεμική του αεροπορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ