Πήρε το παιχνίδι πάνω του ο Πούτιν και μίλησε με τον επικεφαλής της CIA!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από τη συνάντηση με τον γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, ο διευθυντής της CIA της Αμερικής είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αποκάλυψε το Κρεμλίνο.

Μιλώντας στον Τύπο τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε ότι το αφεντικό της CIA Ουίλιαμ Μπερνς μίλησε απευθείας με τον Πούτιν. Αυτό είναι ασυνήθιστο για τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος συνήθως αναθέτει συζητήσεις με άλλους ξένους αξιωματούχους, προτιμώντας γενικά να μιλάει μόνο απευθείας με αρχηγούς κρατών. Το ότι ο εξαιρετικά έμπειρος και πρώην μέλος της πανίσχυρης KGB, Βλαντίμιρ Πούτιν πήρε αυτή την πρωτοβουλία, μόνο τυχαίο δεν είναι.

«Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την τρέχουσα κρίση στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για περιφερειακές συγκρούσεις», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. Κάπου εκεί κρύβεται όλο το ζουμί. Τα μέτωπα είναι πολλά. Και το κυριότερο, είναι η Τουρκία. Η οποία έχει αντικρουόμενα συμφέροντα τόσο με την Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ, τουλάχιστον σε τρεις χώρες. Στην Συρία, την Λιβύη, το Ιράκ, αλλά και μεγάλη αντίδραση για την εμπλοκή της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Μπερνς βρέθηκε στη Μόσχα για διήμερη επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα, μαζί με αντιπροσωπεία ανώτερων Αμερικανών αξιωματούχων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον Nikolay Patrushev, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και τον Sergey Naryshkin, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

Η συνομιλία με τον Πούτιν προφανώς περιείχε το μήνυμα που ο ισχυρός άντρας της CIA θα μεταφέρει απευθείας στον λευκό οίκο και στον ίδιο τον Τζο Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ