Ντροπή και όνειδος για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόσπαση δικαστικών λειτουργών στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προβλέπει τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα!

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Ποινικό Κώδικα «κουβαλάει» και διάφορες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Μια εξ αυτών έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς προβλέπεται η πρωτοφανής δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (σ.σ. Παναγιώτης Πικραμμένος)!

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η απόσπαση αυτή γίνεται «για την εκτέλεση νομοπαρασκευαστικών έργων και καθηκόντων σχετικών με την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και διαρκεί για χρονικό διάστημα ενός έτους με δυνατότητα ισόχρονων παρατάσεων».

nb eggrafo tropologia apospasi

Στους δικαστικούς λειτουργούς της τροπολογίας περιλαμβάνονται: εφέτες πολιτικών, ποινικών και τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, παρέδρων του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αντιεισαγγελείς εφετών και ανωτέρων, δικαστικοί λειτουργοί της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Οι δικαστικές ενώσεις θα μείνουν απαθείς σε αυτή την κατάντια;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ