Ξεφτίλες! Πήγαν να συζητήσουν για το κλίμα και το έριξαν στις επιχρυσωμένες μπριζόλες του λεχρίτη σεφ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το hashtag saltbae που αναφέρεται στον διάσημο σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ αποκλείστηκε απο το Facebook  σε παγκόσμια κλίμακα, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση βίντεο στο διαδίκτυο με τον διάσημο Τούρκο σεφ να ταΐζει Βιετναμέζο υπουργό μια επίχρυση μπριζόλα στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας Meta είπε στο Reuters σχετικά: Έχουμε ξεμπλοκάρει αυτό το hashtag στο Facebook και ερευνούμε γιατί συνέβη αυτό” επιβεβαιώνοντας πως η εξαφάνιση του εν λόγω hashtag παραμένει άλυτο μυστήριο για την εταιρεία.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε αρχικά στον επίσημο λογαριασμό του TikTok του Τούρκου σεφ, έδειχνε τον Γκιοκτσέ να ταΐζει τον Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ, To Lam, επίχρυση μπριζόλα στο εστιατόριό του στο Λονδίνο.
Η τιμή μιας τέτοιας μπριζόλας αγγίζει τις 1.450 λίρες.
Ο 64χρονος Lam, βρισκόταν στη Βρετανία στο πλαίσιο επισκέψεων μετά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, COP26, στη Γλασκώβη.
Η εικόνα του πανάκριβου αυτού γεύματος προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός Βιετνάμ, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς επέτρεψε να τον απαθανατίσει η κάμερα να απολαμβάνει ένα τόσο ακριβό γεύμα, την ίδια ώρα που το κράτος κατηγορείται για υποθέσεις διαφθοράς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ένας δημοφιλής χρήστης με σχεδόν 150.000 ακόλουθους, άλλαξε την εικόνα του προφίλ του με ένα στιγμιότυπο από το βίντεο και επεσήμανε ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρέμειναν σιωπηλά σχετικά με το περιστατικό.

Ο τούρκος σεφ αφού πρώτα διεσυρε τον υπουργο, έσπευσε να σβήσει από τον λογαριασμό του το βίντεο στο TikTok, ενώ στη συνέχεια κατέβηκαν και όλα τα βίντεο που είχαν αντιγραφεί λόγω παραβίασης των “προτύπων της κοινότητας”, όπως ανέφεραν χρήστες του TikTok από το Βιετνάμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ