Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Στις Βρυξέλλες αμφισβητείται η βιωσιμότητα του χρέους… θα βρεθούμε στα σαγόνια του καρχαρία…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πληθυσμός της Ελλάδας την Ομηρική εποχή – Ο ρόλος της Πύλου

του Χρυσόστομου ΤσιρίδηΓνωρίζοντας "άγνωστες" πλευρές για τον ΓΕΝΑΡΧΗ του...

Κιβωτός της σωτηρίας για… ποιούς;

Μετά τον ορυμαγδο των όσων ακούγονται και καταγγέλλονται για...

Για γέλια και για κλάματα

Διαβάζω στο Ανθολόγιο Ε’-Στ’ Δημοτικού, σελ. 85: "Ένα βράδυ...

Γιώργος Βενετσάνος: Άθεοι χριστιανοί

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΜικρός είχα μάθει ότι χριστιανός...

Διευθυντής επί θητεία

Πρωτοσέλιδη (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 29/11) αναγγελία για την επιλογή 14.000...

Οι δημογραφικές εξελίξεις του 21ου αιώνα

Βαγγέλης Χωραφάς Το Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών (UNFPA) ανέφερε,...

Η κατάρα του πεύκου

Το έλατο της πλατείας Συντάγματος και οι διαφορές μου...

Αθέατες τεχνικές αφήγησης του Ομήρου: Φιλοτεχνώντας το διαχρονικό προφίλ της “μάνας”

του Χρυσόστομου Τσιρίδη.Εικόνα Διαδικτύου.(Για να μην ξεχνάμε, μέσα...

H Ιωάννα Λιούτα για την ακρίβεια και τις τιμές των ακινήτων

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ...

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας

Γράφει η Ιωάννα ΛιούταΗ κυβέρνηση προσπαθεί...

Πάμε σαν άλλοτε (;)

Κώστα Δημ Χρονόπουλου Πάμε σαν άλλοτε, σαν προχθές, εχθές, σήμερα...

Γιώργος Βενετσάνος: Είδε και αποείδε ο Ρωμιός

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΤελικά με τα έτσι και τα...

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Άλλα στα λόγια, άλλα στα χαρτιά για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων!

Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του...

Tραπεζική ασυδοσία και ώρα ευθυνών για τον Άρειο Πάγο

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΗ προκλητική προαναγγελία της Τράπεζας της...

Γραφει ο Νίκος Νικολοπουλος

Από το 2010 γράφει η Ναυτεμπορική είχαμε να δούμε τόσες πολλές απευθείας αναθέσεις.
Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα οδηγώντας την στην χρεοκοπία επανέρχονται στη δουλειά, στις δουλίτσες, που γνωρίζουν πολύ καλά.

187.706 απευθείας συμβάσεις έχει κάνει ο Μητσοτάκης!

Αδιανόητο πανηγύρι με δημόσιο χρήμα το οποίο δεν έχει προηγούμενο!
Ποσό 13,5 δισ. ευρώ «έριξε» το Δημόσιο στην αγορά κατά τη διάρκεια του 18μήνου Ιανουαρίου 2020 – Ιουνίου 2021, μέσω των δημόσιων συμβάσεων που συνήψε για την αγορά υπηρεσιών, προμηθειών, την κατασκευή έργων και την εκπόνηση μελετών.

Οι ΝΤΑΒΑΤΖΗ.ΔΕΣ βρήκαν τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ … αφου ξεπέρασε και αυτον τον ΜΕΝΤΩΡΑ του Σημίτη , τον επονομασθεντα απο το Κώστα Καραμανλή ,ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
Η κατάσταση στην Ελλάδα έφθασε πλέον στο απροχώρητο. Δεν επιτρέπεται, με όλη την έννοια του όρου επιτρέπεται, σε χώρα καταχρεωμένη (δες Ελλάς) χωρίς προοπτική να ξεχρεώσει, όλα τα δημόσια έργα να καθυστερούν κατα μέσον όρο καμιά δεκαπενταριά χρόνια, πέραν των επί συμβάσει συμπεφωνημένων, και, ΟΛΟΙ οι εργολήπται δημοσίων έργων να διάγουν βίον ίδια μεγιστάνων.

Από την άλλη μεριά όμως του λόφου που κατοικούν οι ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ … ο ΒΙΟΣ τους έγινε ΑΒΙΩΤΟΣ …
Υπολογίζεται ότι η μέση επιβάρυνση των νοικοκυριών, μόνο από τις αυξήσεις στην ενέργεια, στα ενοίκια και σε βασικά είδη τροφίμων – έξοδα που θεωρούνται πάγια – αυξάνεται από περίπου 59 ευρώ έως 166 ευρώ τον μήνα!
Η μεγάλη επιβάρυνση στα καθαρά εισοδήματα, τις οποίες αποδοχές τις στραγγάλιζαν – και προ των ανατιμήσεων – οι φουσκωμένοι λογαριασμοί, τα υψηλά ενοίκια και οι φόροι (έμμεσοι, άμεσοι) ομως τις εξαφάνισαν .
Η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης αποτελεί για τα νοικοκυριά ακόμα μία πηγή αβεβαιότητας και ανησυχίας, δεδομένου ότι οι μισθοί έχουν μείνει καθηλωμένοι τα τελευταία χρόνια και τα έξοδα αυξάνονται.

Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, δείχνει την άθλια εικόνα της οικονομιας :

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε την χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα και την γύρισε πάλι στα ελλείμματα! Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πλεονάσματα, και όμως εκτόξευσε αυτό το απίστευτο ψέμα ενώπιον της Καγκελαρίου Μερκελ , για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Σύμφωνα παντως με την ΤτΕ, ενώ το 2019 η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 3,209 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη μεθοδολογία ταμειακής καταγραφής από την ΤτΕ, το 2020 παρουσίασε έλλειμμα 18,887 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η συνολική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό ξεπέρασε τα 22 δισ. ευρώ. Όλα αυτά την πρώτη χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και τώρα φτάσαμε « οι θεσμοί» στις Βρυξέλλες να αμφισβητούν εντονότατα την βιωσιμότητα του χρέους και για τούτο να αναζητούν ένα νέο τρόπο, μια νέα μορφή «μνημονιακής» επιτήρησης, ώστε να παραμείνει υπό έλεγχο η ελληνική οικονομία και να μην αναδειχθεί πάλι σε «αδύναμο κρίκο» της ευρωζώνης.
Όλο και περισσότεροι συμφωνούν ότι η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη δημιουργεί μια δυναμική ανησυχητικής δημοσιονομικής χαλάρωσης, ιδιαίτερα για τα δεδομένα της πλέον υπερχρεωμένης οικονομίας της ευρωζώνης.
Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, και τη μεγαλύτερη αύξηση χρέους στην περίοδο της πανδημίας.
Το ελληνικό χρέος αυξήθηκε περισσότερο από 15% κατά το 12μηνο Ιουνίου 2020 – Ιουνίου 2021 και αυτή η αύξηση ήταν η μεγαλύτερη στην ευρωζώνη.
Διαπορουν οι Ευρωπαίοι κοινοτικοί πως ο Μητσοτάκης και οι οικονομικοί εγκέφαλοι του επιτελείου δεν τρομοκρατούνται με το ενδεχόμενο να χρειασθεί μια ακόμη «τραυματική» διαπραγμάτευση για ελάφρυνση του από τους Ευρωπαίους.
Να σημειωθεί πάντως ότι μαζι με το Ταμείο Ανάκαμψης καθιερώθηκε ένας ειδικός μηχανισμός επιτήρησης, όπου θα παρακολουθείται και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με την Κομισιόν.
Η σημαντικότερη όμως πρόταση προς την κατεύθυνση αυτή, με την οποία συμπλέει και η Κομισιόν, έγινε από τον ESM: προτείνεται να υπάρχει ειδικό καθεστώς επιτήρησης των χωρών με υπερβολικό χρέος, πάνω δηλαδή από το νέο όριο που θα τεθεί πιθανότατα στο 100% του ΑΕΠ.
Επειδη δεν θα αντέξουμε αλλο ΤΙΤΑΝΙΚΟ Επειδή λοιπόν δεν πάει άλλο ξεκινάμε μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα και ζητάμε την αποφασιστική συμβολή σας, με πληροφορίες η και καταγγελίες για τη ρεμούλα που μας οδηγεί « ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ» Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στη προσπάθεια αποτροπής του νέου ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ … Επικοινωνείτε μαζί μας.
Στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος έχει συγκροτηθεί ομάδα τεκμηρίωσης που παραλαμβάνει κάθε χρήσιμη πληροφορία , εν συνεχεία την διασταυρώνει , την τεκμηριώνει και ετοιμάζει γραπτά υπομνήματα και διαβήματα ,προς πάντα αρμόδιο ….
Ο ελλογιμότατος ομότιμος καθηγητής της ΑΣΟΕΕΕ μας γραφει « Αν κάποιος ανατρέξει στις βάσεις δεδομένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα της υφηλίου, που την περίοδο 2007-2021 η καθοδική τάση του πραγματικού ΑΕΠ εξελίσσεται σε συνθήκες συνεχούς αύξησης του δημοσίου χρέους.
Αν στο εξωτερικό αθροιστεί και το εσωτερικό δημόσιο χρέος, τότε το 2021 το συνολικό εθνικό χρέος της Ελλάδας εκτιμάται σε 665 δις ευρώ αποτελώντας έτσι το 377,8% του ΑΕΠ!
Μακάρι να διαψευσθούν όλα τα κακά σενάρια και να αποφευχθεί μια νέα ανεπανάληπτη εθνικη και ανθρωπιστική καταστροφή … αλλά με τους ίδιους κυβερνήτες στο τιμόνι που μας οδήγησαν στη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ τι καλό να περιμένουμε ;;;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες...

Γιατί ο Παρθενώνας μένει όρθιος επί 2.500 χρόνια ενώ δεν έχει θεμέλια

Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι,...

Κατερρευσαν οι αστυνομικοι με την παπαδιά: Πήρα τα 347000 ευρώ από τη θυρίδα για να...

Δεν πιστευαν στα αυτια τους οι αξιωματικοί της Οικονομικής...

Νεα σαρωτική παρέμβαση του Άκη Τσελέντη πριν λίγο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ «Αν με ξαναμπλοκάρουν οι γνωστοί άγνωστοι περιμένετε...

Το μυστήριο που κρύβουν οι λίμνες Ζερέλια εδώ και 12.500 χρόνια

Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού...

Επιθυμίες και ηδονές στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ του Πλάτωνα: ο άνθρωπος, το λιοντάρι και το τέρας

Στο κορυφαίο έργο της παγκόσμιας φιλοσοφίας «Πολιτεία», ο Πλάτωνας...

Σε ηλικια μόλις 46 ετων έφυγε απο τη ζωη η Δέσποινα Κυριακιδου, ιδιοκτήτρια εκδοτικού οίκου,...

Δέσποινά μου, Καλό Παράδεισο... Δεν βρήκα ούτε μια φωτογραφία που να είμαστε μαζί. Τελευταία που σε είδα, ήταν πριν ένα μήνα περίπου στην εκδήλωση για τον πατέρα σου - τον εκδότη μου, που με στήριξε, Τάσο Κυριακίδη. Μου ήρθε επιθυμία να βγούμε μαζί μια φώτο, αλλά μετά ντράπηκα να στο ζητήσω, γιατί φορούσες το μαύρο καπέλο στο κεφάλι , από αυτά, που συνήθως ...δεν βγάζουν δημόσια ...

Με ποιο σκεπτικό οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν τους πλανήτες

Όλοι ξέρουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος οι...