Ο «τουρκοφάγος» Σαμαράς δεν είπε ούτε λέξη για τη μήνυση Ερντογάν στην εφημερίδα «δημοκρατία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκωφαντική σιωπή.

Πέρασαν έξι μέρες από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για την εξωφρενική από κάθε άποψη μήνυση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κατά γενική ομολογία η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου στήριξε (αν και χλιαρά) την εφημερίδα απέναντι στην πρωτοφανή απόπειρα φίμωσής της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το Υπουργείο Εξωτερικών, βουλευτές της Ν.Δ. και στελέχη όλων των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης. Όλοι τους στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι ο Τούρκος πρόεδρος με τη μήνυση αυτή βρήκε την ευκαιρία να προβάλει τις ανιστόρητες και απαράδεκτες διεκδικήσεις του στο Αιγαίο (που το ονομάζει «θάλασσα των νησιών») εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ωστόσο, από αυτή τη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και την ενιαία φωνή απέναντι στις προκλήσεις και στους παραλογισμούς του Ταγίπ Ερντογάν, εκκωφαντική ήταν η σιωπή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που του αρέσει να εμφανίζεται ως «τουρκοφάγος» και ως ο πολιτικός που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Ο υπερπατριώτης του γλυκού νερού πρώην πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη, παρότι η «δημοκρατία» επικοινώνησε με το γραφείο του, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα.

«Πού ήσουν, Αντώνη, που ‘λεγες πως θα γινόσουν άλλος;». Μάλλον η τυφλή εμπάθεια έχει κάνει τον κ. Σαμαρά να αγνοεί τα εθνικά συμφέροντα και να ανέχεται τέτοιες προκλήσεις. Πατριωτισμός α λα καρτ…

Πηγή: Εφημεριδα Δημοκρατια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ