Εξπέρ στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Ελένης Τσερεζόλε

Εκτός πραγματικότητας κι εκτός κοινωνίας εμφανίστηκε, για άλλη μία φορά χθες ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, στη συζήτηση για την καλπάζουσα ακρίβεια που προκάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μοίρασε κάποια ψίχουλα, βαφτίζοντάς τα προς μεγάλη ικανοποίηση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που έσπευσαν να τα εκθειάσουν και αγνόησε επιδεικτικά για πολλοστή φορά τα όσα προτείνει η «εργαλειοθήκη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται ακριβώς για τα μέτρα που έχει ενσωματώσει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεινοπαθούν από τις αυξήσεις σε όλους τους τομείς –από τα ράφια των σούπερ μάρκετ ως την ενέργεια.

ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕ ΤΗ SIEMENS ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Αδιάφορος και αμελής ο κ. Μητσοτάκης –«αρνητή της πραγματικότητας» τον χαρακτήρισε εύστοχα ο Αλέξης Τσίπρας– στα θέματα της ακρίβειας. Ωστόσο η ίδια κυβέρνηση είναι πολύ μεθοδική και επιμελής σε ό,τι αφορά τους τρόπους με τους οποίους ζημιώνει το Δημόσιο, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των λίγων και ισχυρών.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της συμφωνίας για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, που η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή και που θα επιβαρύνει τον δημόσιο κορβανά με 1,8 δισ., όταν σήμερα το δημόσιο χρέος της χώρας έχει εκτιναχθεί πάνω από 200%.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΕΒΑ ΓΚΡΑΜΠΟΦΣΚΙ

Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο ότι αυτή τη σαθρή, από όλες τις απόψεις, σύμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή στη συζήτηση που προκάλεσε στη Βουλή, κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να μην υπογράψει, προειδοποιώντας ότι αυτή «θα έρθει στη Βουλή ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε θέματα απιστίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που πήραν τον λόγο, κατέρριψαν όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας αυτή τη σκανδαλώδη σύμβαση με το τεράστιο κόστος (όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει συμφωνία 1,2 δισ.). Μία σύμβαση που κυριολεκτικά υπονομεύει το μέλλον του τόπου στο όνομα της θωράκισης τον Ενόπλων Δυνάμεων!

Εξπέρ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος!

ΠΗΓΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ