“Με ειδικότητα στη διαστρέβλωση της αλήθειας” της Ελένης Τσερεζόλε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Ελένης Τσερεζόλε

Σε γκάφα ολκής και πρώτης τάξεως αυτογκόλ εξελίσσεται η πρωτοφανής, αντιεπιστημονική και αβάσιμη τοποθέτηση, προχθές, από το βήμα της Βουλής, του Πρωθυπουργού, που εξέθεσε όχι μόνο τον εαυτό του αλλά συνολικά την κυβέρνησή του, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Διότι μέχρι σήμερα κανείς άλλος επικεφαλής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει διατυπώσει την απίστευτη άποψη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι μεγαλύτερος ο αριθμός της θνητότητας σε όσους είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κλίνες νοσηλείας, από εκείνους που είναι εντός ΜΕΘ! Και μάλιστα με τον εριστικό τρόπο, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του… «ενδείξεις» για την περί του αντιθέτου από την δική του άποψη!

Από προχθές πάντως οι χαρακτηρισμοί για τον κ. Μητσοτάκη πέφτουν βροχή. Για παράδειγμα «αρνητή της εντατικής θεραπείας, αρνητή της ιατρικής επιστήμης», τον χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου. Ο οποίος μάλιστα, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, κατέρριψε και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έχει στη διάθεσή της 1.650 κλίνες ΜΕΘ, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών. «Πώς με 690 διασωληνωμένους, οι 150 να μένουν απ’ έξω όταν ισχυρίζεσαι πως έχεις 1.650 ΜΕΘ; Αυτά είναι αστεία, νηπιώδη επιχειρήματα».


Βροχή όμως πέφτουν και οι αποδείξεις για την αντιεπιστημονική άποψη του Πρωθυπουργού. Πέρα από τις καθημερινές μαρτυρίες των υγειονομικών στους οποίους η κυβέρνηση συστηματικά κλείνει τα αυτιά της, υπάρχει και έρευνα 5 Ελλήνων επιστημόνων την περίοδο 2016 – 2018, σε 151 ασθενείς, που δημοσιεύθηκε το 2020, με τίτλο «πρόβλεψη επιβίωσης με διασωλήνωση σε απλές νοσοκομειακές κλίνες», όπου τονίζεται ότι όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν στο 99%. Ψιλά γράμματα για τον Κ. Μητσοτάκη που πλέον, εκτός των άλλων, εγκωμιαστικών τίτλων, φέρει πλέον και αυτόν εντατικολόγου με εξειδίκευση στη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Όπως π.χ. έκανε με τη δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ