Τουρκολιβυκό Μνημόνιο : στρατηγική πρόκληση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι μία από τις μεγαλύτερες διπλωματικές επιθέσεις στην ιστορία της Τουρκίας» αναφέρει εκτενές δημοσίευμα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, σχολιάζοντας περαιτέρω προκλητικά πως η Τουρκία : «αποκάλυψε και επίσημα τα σύνορά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Γραφει ο Διονυσης Παντης απο το pantislawoffice.blogspot.com

Έχουμε αναφερθεί κατά κόρον, με κίνδυνο να χαρακτηριστούμε γραφικοί, στην στρατηγική πρόκληση που αποτελεί για την Ελλάδα και τα δικαιώματα και συμφέροντα της σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Τώρα η σημασία του για την Τουρκία και τον “αναβαθμισμένο” τουρκικό ισλαμικό αναθεωρητισμό απαγγέλεται με τον πιο επίσημο και ευρύτατα δημοσιοποιούμενο τρόπο, δηλαδή με εκτενές δημοσίευμα στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων .

Δυστυχώς, η πρόκληση αυτή, στην χώρα μας, επιχειρήθηκε να υποτιμηθεί ή “συσκοτισθεί”, για λόγους που ο καθένας μπορεί αυτοτελώς και με ευχαίρεια να προσεγγίσει. Το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το “θεώρημα” της Γαλάζιας Πατρίδας” δίνουν το ερμηνευτικό, τελολογικό και… αποκαλυπτικό πλαίσιο των προκλήσεων “της κρίσης του 2020 στο Αιγαίο ” αλλά και του συνόλου των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο και Κυπριακή ΑΟΖ και της επόμενης κρίσης .

Στην αντιμετώπιση αυτών των στρατηγικών προκλήσεων θα αξιολογηθεί από εχθρούς και φίλους (όπως μην έχετε καμία αμφιβολία αξιολογείται και σήμερα) η αξιοπιστία της χώρας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων της και του βάθους των σχέσεων που θα επιδιώξουν οι διεθνείς δρώντες, περιφερειακές δυνάμεις κλπ να αναπτύξουν με την χώρα μας. Δηλαδή, εάν θα επιχειρηθούν εταιρικές συμμαχικές σχέσεις ή αντίθετα υποσχέσεις και λεκτικές θωπείες κατά τις γνωστές υποσχέσεις (“αλίμονο”) σε πολιτευτές για ψήφο … Τα υπόλοιπα είναι “φτηνή” ή “ακριβή” επικοινωνία με “κοντά ποδάρια”.

Υ. Γ. Μετά να θυμάστε, θα φταίνε πάλι Άγγλοι – Γάλλοι – Πορτογάλοι, οι…. αναρχικοί στα Εξάρχεια ή οι Αθίγγανοι στο Πέραμα…

Σχετικά link:

https://pantislawoffice.blogspot.com/2020/11/07-02-2020-34.html?spref=tw&fbclid=IwAR2dVv091_RX03zUE0RrRmD2kTIKyvdOur399R7qQiIuGswktlaiUkb5HRo

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/11/24.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/02/blog-post_19.html
https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/11/24.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/04/gr-diplomatic-cd-mavi-vatan.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/06/blog-post_99.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/08/2020.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/06/blog-post.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/04/armyvoicegr.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/04/armyvoicegr.html

https://pantislawoffice.blogspot.com/2021/02/blog-post.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗ