Και ο Φίλης αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νάσο Ηλιόπουλο για τις VIP ΜΕΘ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τον Ανδρέα Ξανθό, και ο Νίκος Φίλης αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Νίκος Φίλης τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν καλεσμένος, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Καιρίδη στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή και ερωτώμενος για τις τελευταίες καταγγελίες περι κλινών ΜΕΘ “καβάτζα” για VIP τις οποίες έκανε η ΠΟΕΔΗΝ, ο ίδιος κράτησε αποστάσεις λέγοντας.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχουν διευθυντές κλινικών, γιατροί, νοσηλευτές. Γιατί γι αυτό κατάλαβα ότι υπάρχει καταγγελία. Δεν το πιστεύω. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αν βεβαίως εξακριβωθεί κάτι τέτοιο από την έρευνα, υπάρχουν οι νόμοι. Όμως αυτό που υπάρχει και πρέπει να τα καταλάβουμε είναι, μια αδιαφάνεια στα κριτήρια με τα οποία γίνεται η κατανομή των ασθενών, η προτεραιοποίηση η λεγόμενη, των ασθενών.”


και συνέχισε  για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ “οτιδήποτε λέει κάποιος στον δημόσιο διάλογο δεν μπορεί να γίνεται εκ προοιμίου αποδεκτό. Να ερευνηθεί. Το σίγουρό όμως είναι ότι υπάρχουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διαφάνεια στην λειτουργία του συστήματος Υγείας. Εαν υιοθετούμε άκριτα τις καταγγελίες που εκτοξεύονται από τις τηλεοράσεις. Δεν είναι τόπος των καταγγελιών η τηλεόραση, είναι ο Εισαγγελέας. Θα περίμενα ο κύριος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να πάρει το εισαγγελέα να κάνει την καταγγελία και όχι στον τηλεοπτικό σταθμό σας το Kontra Channel” και κατέληξε “σημασία έχει να μην υιοθετούμε άκριτα καταγγελίες διότι, τι προκύπτει από αυτό. Προκύπτει μια εκ του αποτελέσματος, μια απαξίωση του δημοσίου συστήματος Υγείας. Θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν μπορεί να δηλητηριάζει τον απλό πολίτη ότι η ζωή του δεν έχει καμία αξία, ενώ έχει η αξία η ζωή του τάδε επώνυμου. Εαν ισχύουν όλα αυτά, ο τόπος που πρέπει να καταγγελθούν και να ερευνηθούν είναι η δικαιοσύνη, όχι τα τηλεοπτικά κανάλια. Είμαι σαφής.”

Ξανθός για τις «VIP κλίνες ΜΕΘ»: Υπερβαίνει κάθε λογική, δεν πιστεύω πως συμβαίνει αυτό

Για τις καταγγελίες περί «VIP κλίνες ΜΕΘ» μίλησε ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο δελτίο του Kontra, ο κ. Ξανθός ερωτήθηκε εάν υπάρχουν κλίνες λειτουργικές που κρατιούνται στα νοσοκομεία ως «καβάτζα», απάντησε:

«Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική, δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Τετάρτη την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Υπήρξε καταγγελία από εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ πως, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ, η κυβέρνηση δεν τις αξιοποιεί. Συγκεκριμένα, είναι εκτός μάχης κρατημένες για VIP περιστατικά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκανε μνεία και σε εμφάνιση στο ΣΚΑΪ ΤV του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν διάψευσε τις καταγγελίες και «απάντησε με μισόλογα».

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Aπαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες κι αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ