Με εντολή Πούτιν Ρώσοι επιστήμονες πήγαν στη Νότια Αφρική να μελετήσουν τη μετάλλαξη Όμικρον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με κινητά εργαστήρια εξειδικευμένων αντιεπιδημικών ομάδων.
Μια αποστολή της ρωσικής υπηρεσίας Rospotrebnadzor έχει σταλεί στη Νότια Αφρική για τη διεξαγωγή έρευνας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και ιδιαίτερα για τη μελέτη της μετάλλαξης Όμικρον, δήλωσε η σχετική υπηρεσία Τύπου.

«Ακολουθώντας τις οδηγίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να βοηθήσει τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής στην καταπολέμηση των λοιμώξεων εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων COVID-19, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευημερία (Rospotrebnadzor) έστειλε μια ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον αναπληρωτή επικεφαλής της υπηρεσίας στη Νότια Αφρική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες και επαγγελματίες από το Central Research Institute of Epidemiology της υπηρεσίας, το Microbe Research Anti-Plague Institute και το Vector Research Center of Virology and Biotechnology.

ADVERTISING

«Τα κινητά εργαστήρια των εξειδικευμένων αντιεπιδημικών ομάδων της Rospotrebnadzor τοποθετημένα σε οχήματα Kamaz και μια παρτίδα ρωσικών συστημάτων διαγνωστικών δοκιμών COVID-19 στην ποσότητα που απαιτείται για τη διεξαγωγή 200.000 τεστ έχουν επίσης αποσταλεί στη Νότια Αφρική», αναφέρει η δήλωση.

Τα φορτία και οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Νότια Αφρική από το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

«Μια ομάδα Ρώσων ειδικών μαζί με Νοτιοαφρικανούς ειδικούς θα διεξαγάγουν έρευνα και θα ανταλλάξουν εμπειρίες για την καταπολέμηση της μόλυνσης από τον κορωνοϊό», ανέφερε το Υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ