Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου του 2008 πεθαίνει ο ηγέτης της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαν σήμερα το 2008 ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή. Ένας αληθινος  ηγέτης που δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και να πάρει αποφάσεις.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα καλό ειναι να υπενθυμίζουμε το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου πριν από το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. Χρήσιμο να το θυμόμαστε. Είναι το τελευταίο ΟΧΙ του ελληνισμού που ακούσαμε.

Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες…

Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» στο «Σχέδιο Ανάν». Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ…

Στη ζυγαριά του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του «ΝΑΙ».

Σε καλώ να απορρίψεις το «Σχέδιο Ανάν».

Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό «ΟΧΙ»!

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου…”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ